Online adverteren | | Team Made Webdesign SEO
Online adverteren

Adverteren was nog nooit zo makkelijk.

Vroeger waren de advertentiekanalen beperkt en weggelegd voor grotere bedrijven. Adverteren was duur en niet haalbaar voor kleine ondernemingen. Vandaag is dat wel anders. Iedereen kan adverteren online en als je het goed aanpakt kan je return on investment hoger zijn dan die grote bedrijven die vroeger de markt domineerden.

Wat is Online adverteren?

Onder online adverteren verstaan we alle reclame die je op het internet plaatst. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Televisie, kranten, tijdschriften, billboards… het kan nog steeds werken, maar behoort een beetje tot vorige eeuw.

De 2 belangrijkste kanalen om online te advertereen zijn zoekmachines (SEA) en social media (SMA). Met SEA (search engine ads) worden de betaalde kanalen van de zoekmachines benut, zoals: Google Ads, Bing Advertising en Google Shopping. Bij SMA spreken we over advertenties op alle social media platformen. Van Facebook tot Tiktok, van twitter tot Pinterest.

Simpel gezegd: Online adverteren maakt het voor iedereen mogelijk advertenties te publiceren aan een relatief redelijjke prijs. Online advertenties hebben de advertentie wereld, vroeger gedomineerd door multinationals, op zijn kop gezet. Vraag en aanbod zijn geheel door elkaar geschud waardoor vandaag iedereen de kans heeft er gebruik van te maken.

Movavi ScreenShot 123 - Multi Device Website Mockup Generator - techsini.com
gads_logo

Adverteren via Google

Google wordt door bijna iedereen gebruikt. Wie iets zoekt, start 9/10 van de gevallen bij Google. Met Google Ads kan je betalen om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Wat denk je dat het voor jou als ondernemer betekent als je bedrijf op de eerste pagina van Google verschijnt wanneer iemand naar jouw service of producten op zoek is?

Intent based = Hoge kwaliteit

Advertenties die je toont aan iemand die al op zoek is naar jouw specifieke diensten of producten is van onschatbare waarde. Iemand heeft je nodig… dus de kans dat je ad wordt aangeklikt en het uitdraait op een nieuwe klant (conversie) is groot. Deze websitebezoekers zijn dus van een zeer hoge kwaliteit. Je vist in een vijver vol hongerige vissen.

Adverteren via social media

Net als Google zijn ook social media niet meer weg te denken uit ons leven en enorm populair. In België alleen al (!) telt meer dan 7 miljoen Facebook-gebruikers en 3,2 miljoen Instagram-gebruikers. Daarmee vind je iedere doelgroep op social. Ja, ongetwijfeld is jouw doelgroep daar ook bij (zelf voor begrafenisondernemer).

Interupt = minder interesse?

Social media ads zijn meestal een vorm van onderbreking. Je onderbreekt de persoon die foto’s van katjes liked met een ad voor jouw diensten of product. Die persoon was niet actief op zoek naar je diensten… dus moet je iets meer moeite doen om hen te verleiden. De uiteindelijk bezoeker die voortkomt uit je ad zit niet per definitie in koopmodus. Je vist in een grotere vijver vol vissen die constant gevoed worden.

Retargeting

Dan denk je misschien dit werkt niet? In tegendeel, bij social media ads gaat het niet altijd direct om de verkoop. Je wilt je vijver met vissen afbakenen. Via retargeting vis je verder bij de vissen die al interesse toonden in jouw haak.

Retargeting kan heel succesvol zijn. Je blijft je websitebezoekers bereiken via allerhande kanalen. Iemand die vandaag nog niet klaar was om te kopen, is het misschien volgende week wel. Iedereen die je website bezocht wordt zo nog eens aan je herinnerd.

SMA teammade
logo-fb-1
teammade online adverteren

Wat doen we:

Waar het uiteindelijk omgaat is het eind resultaat. Succes van ads heeft vaak niet met de direct opbrengst per klik te maken, maar wel met de life time value of je klant. Voor meer informatie, aarzel niet ons te contacteren.

Wil je meer leads?

Wil jij meer leads en bezoekers naar je website brengen? Zie je de meerwaarde van advertenties in? Heb je al ooit online geadverteerd, maar vind je het te ingewikkeld?

Adverteren online kan je veel geld en tijd kosten als je er ondoordacht aan begint. Er spelen veel factoren mee die de prijs en het succes van je ads zullen beïnvloeden.

Ben je opzoek naar hulp bij je ads? Wij kunnen je advertenties volledig beheren, of ze klaarzetten en instellen. Op die manier krijg je een houvast in het doolhof van de advertenties.

Stap 1

Bepalen doel en doelgroep

Een grondige kennismaking en uitgebreide bespreking bepaalt de noden en de te leveren inspanningen.
We bespreken alles in details en gaan voor een haalbare aanpak.

Stap 2

Opmaken en uitrollen gepaste strategie

We bepalen een strategie op basis van je sector, doelgroep en budget. De sales funnel wordt opgezet voor een beter rendement.

Stap 3

Opvolgen, optimaliseren en blijven scoren

De strategie en ads worden geoptimalisserd en verder uitgebouwd. Eens alles loopt kan je genieten van de resultaten.

Heb je al een website?

Test je website gratis. Zo weet je wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is.

Een gratis website audit zou elke website eigenaar op regelmatige basis moeten uitvoeren.

Snelheid, backlinks, malware, hacks, verouderde code of software, SEO quick wins, … We geven je een compleet overzicht met als bonus:

Een beeld op de top 3 van je directe concurrenten

BETTER, SMARTER, FASTER

Maak je website beter

Leer zelf hoe je je eigen website beter kunt maken. Optimaliseer voor snelheid en voor Google. Een betere site betekend meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Ontvang een vrijblijvende gratis website audit. Samen maken we het internet sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Getuigenissen

Bescheiden als we zijn, laten we het graag iemand anders vertellen

5,0

Google Reviews

“Dankzij de snelle en vlotte samenwerking was onze webshop al online, nog voor onze fietsenwinkel af was. Een vlotte online start en heel veel ondersteuning, kortom alles waar een startup van droomt.”

Maarten
@ Coureur Local

“Team Made bouwde mijn site met webshop. Zowel mijn leveranciers als mijn klanten zijn er verzot op. Meer dan eens krijg ik positieve feedback op de site. Leuk en vooral ook goed voor de business”

Tom Van De Keere
@ À Bloc

“Team Made hielp ons om meer inzicht te verwerven in hoe je je zaak online op de kaart kunt zetten. Het zette ons aan stil te staan bij onze online ambities.”

Benoit Keerman
@Zakenkantoor Keerman

“Bij Team Made weet men waarover ze praten. Goede afspraken en top uitvoering. Een expert die met je meedenkt en net dat tikkeltje meer doet dan je verwacht. Een aanrader!!”

Koen Van Hoecke
@ Angär

Neem contact op…
We leren je graag beter kennen.

We proberen de contacten binnen de Covid-maatregelen zoveel mogelijk online te regelen. Online, maar wel Face-to-Face. Via Zoom of andere video kanalen kunnen we elkaar recht in de ogen kijken en tegelijk samen een vuist maken tegen het virus.

Bel ons:
+32 475 55 62 00

Mail ons:
info@teammade.be

Contact via Social Media:

Scroll naar top