Lokaal gevonden worden

Local SEO
wordt lokaal gezien en gevonden

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consultatie over je Google Bedrijfsprofiel en je lokale SEO!

Moeite om online gevonden te worden?

Wij kunnen helpen om je lokale zichtbaarheid te vergroten. Lokale SEO is een van de meest effectieve en betaalbare marketing strategieën die vandaag beschikbaar zijn. En het is vooral belangrijk voor kleine bedrijven die willen concurreren met de grote jongens.

Gezien worden in de google 3-pack kan resulteren in meer klikken, meer leads, en meer business voor uw bedrijf. Het is een eenvoudige oplossing met een grote impact.

Klik op de knop om een gratis en vrijblijvende audit van jouw Google Bedrijfsprofiel te laten uitvoeren.

Local SEO voor bedrijven
Local SEO voor bedrijven

Waardevol

Local SEO draait om kopers

Local SEO is één van de belangrijkste methoden van zoekmachine optimalisatie, de reden?

  • Zoekmachine algoritmen: zij besteden er veel aandacht aan, want ze willen de meest relevante resultaten voor de zoekopdracht bieden. Voorde zoekterm Loodgieter Gent, moeten ze dus een loodgieter tonen uit Gent die open en bereikbaar is.
  • Mobiele voice zoekopdrachten: steeds meer wordt gezocht via gesproken zoekopdrachten (voice search) en via smartphones. Mensen die onderweg zijn… voor hen is correcte en betrouwbare geografische content uiterst belangrijk.
  • Relevante bezoekers: Deze zoekopdrachten zijn extreem waardevol, want ze worden ingegeven door koopklare mensen. Het is dus warme leads. Ze zijn niet op zoek naar algemene informatie, maar wel naar diensten waar ze nood aan hebben. Ze zoeken met de portefeuille in de hand en zijn klaar om actie te ondernemen.

Leer hier meer over lokale SEO

waarom lokale SEO?

Waarom local SEO? Omdat 46% van alle zoekopdrachten in Google een lokale intentie hebben. Het belang van lokale SEO neemt nog toe omdat steeds meer zoekopdrachten worden gedaan via smartphones… en die zoekers kunnen zich dus overal bevinden.

Lokale SEO is dé manier voor lokale bedrijven om hun vindbaarheid in hun eigen regio te vergroten. Dit gaat niet om algemene zoektermen, maar om zoekopdrachten die effectief de de intentie hebben een aankoop in de buurt te doen (vb: “loodgieter Gent”, of “bakker Eeklo”). Optimaliseren voor lokale SEO vergroot je zichtbaarheid, op de juiste momenten bij de juiste doelgroep.

google

scoren met lokale seo

Hoe kan je local seo optimaliseren?

1. Registreer je Google bedrijfsprofiel

Registreer je bedrijf bij Google (vroeger Google Mijn Bedrijf), zo kan Google je (h)erkennen en op Google Maps plaatsen.

2. Overal Correcte gegevens (consitente NAP)

Je belangrijkste bedrijfsinfo moet op verschillende plekken te zien zijn en overal hetzelfde zijn (NAP=Naam-Adres-Phone)

3. Relevante info op je profiel en website

Ook hier is content erg belangrijk. Zorg ervoor dat je inhoudelijk content aansluit bij de zoekopdrachten van je lokale doelgroep.

Reviews ontvangen

Je hebt reviews nodig. Uiteraard liefst goede reviews, maar ze moeten ook recent zijn. Het helpt om ze op regelmatige basis te ontvangen.

Meer weten over local SEO: bekijk deze gids

Algemene SEO optimalisatie

Ook de algemene SEO heb je best op orde. Dat wil zeggen dat je site mobielvriendelijk, snel en waardevol moet zijn.

FAQ local seo

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over je lokale SEO? Contacteer ons om jouw lokale zichtbaarheid te bespreken. We leren jouw en je onderneming graag beter kennen.

Website teksten

Lokale zoekmachine optimalisatie ofwel lokale SEO zijn alle acties die we ondernemen om je positie in de lokale zoekresultaten te verbeteren. Er zijn tal van parameters die een rol spelen en we hanteren hiervoor vaak heel specifieke strategieën en technieken.

Het Google algoritme wordt ingezet om de positie van jouw locaties in Google Search en Google Maps te bepalen. Het Google algoritme is een groot geheim, maar dit verklappen ze alvast wel:

  • Relevantie: komt je bedrijfsprofiel overeen met de zoekopdracht?
  • Afstand: hoe ver ligt jouw bedrijf van de positie waar gezocht wordt?
  • Prominentie: is jouw bedrijf goed gekend, een bekende speler in de sector?

Lokale SEO is, is zoals de naam laat vermoeden vooral interessant voor bedrijven met een lokale focus. Ook bedrijven met verschillende vestigingen of fysieke adressen kunnen er de vruchten van plukken. Nationale (vb: Telenet) of internationale bedrijven (vb: Nike) hebben minder te winnen bij local SEO.

Het is een gratis profiel dat je kunt aanmaken bij Google. Het is een soort tool waarmee je jouw bedrijfsvermelding binnen Google en vooral Google maps kunt beheren. We spreken dan vooral over je contactgegevens, openingsuren, reviews, je diensten en producten. Kortom alles om aan de wereld te laten weten wat je doet, voor wie je het doet en waar je het doet.

Sta je niet bovenaan voor een relevante zoekopdracht? Dan is dat vermoedelijk omdat je profiel niet werd geoptimaliseerd. De competitie is hard, want er zijn slecht 3 plekjes waar je samen met je concurrenten om moet strijden. Als Google niet kan inschatten wat je doet, dan wordt het moeilijk om boven je concurrentie te verschijnen. Optimaliseren kan op verschillende manieren… belangrijk is

Wil je hieraan werken? Aarzel dan niet ons te contacteren we geven je graag advies, of gaan zelf aan de slag om je ranking te verbeteren. Vraag hier vrijblijvend een audit voor je Google bedrijfsprofiel aan.