Communiceer als een pro

Wil jij makkelijker, beter en efficiënter communiceren?

Ben jij als ondernemer gefrustreerd door een gebrek aan efficiëntie in je verkoopproces? Heb je moeite om leads te genereren of jouw klanttevredenheid te verbeteren? Of mist u kansen door gemiste oproepen of contacten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Met de juiste communicatietools helpen we jouw marketing- en verkoopprocessen te automatiseren, klantrelaties te verbeteren en je online aanwezigheid te vergroten. Wij begrijpen dat jouw tijd kostbaar is en daarom bieden wij oplossingen die tijd besparen, efficiëntie verhogen en jouw bedrijf laten groeien. Ontdek hoe wij u kunnen helpen en neem vandaag nog contact met ons op.

Alles draait om het gesprek

Gestroomijnde communicatie wordt vanzelfsprekend

Wij begrijpen dat communicatie een essentieel onderdeel is van jouw bedrijf en we helpen om jouw communicatiestrategie te verbeteren en te stroomlijnen.

Efficiëntie

We helpen bedrijven hun processen automatiseren en stroomlijnen, waardoor ze tijd en middelen besparen en kunnen focussen op kernactiviteiten.

Verbeterde klanttevredenheid

We bieden tools om de klanttevredenheid te verbeteren, het verzamelen van feedback en het verzamelen van positieve reviews.

Online aanwezigheid

We vergroten jouw online aanwezigheid door automatisatie op je websites, social media, mail & sms, … meer interactie met potentiële klanten

Eerste hulp bij communicatie

We stroomlijnen je communicatie processen.
Automatisch indien mogelijk, persoonlijk waar belangrijk!

Online interactie

Marketing en verkoop

Heeft u beperkte marketingmogelijkheden? Geen zorgen, met Team Made kunt u eenvoudig marketingcampagnes opzetten en uitvoeren, inclusief e-mailmarketing en sms-marketing. En als u moeite heeft met het efficiënt verkopen van uw producten of diensten, biedt Team Made tools voor het automatiseren van verkoopprocessen, zoals het opzetten van workflows voor geautomatiseerde follow-up-e-mails en sms-berichten.

Klantenrelaties

Automatiseer de opvolging

Ervaar je moeite met het behouden van klanten? Team Made kan u helpen de klanttevredenheid te verbeteren door feedback te verzamelen en snel te reageren op klachten en problemen. En als u geen gestroomlijnd communicatieproces heeft, kunnen we alle communicatie met klanten en prospects centraliseren en stroomlijnen, inclusief e-mails, sms-berichten en telefoongesprekken.

Online boekingen

Vergeet onduidelijkheid of no shows

Heerst bij jou of je klanten soms onduidelijkheid over toekomstige afspraken? Met Team Made kunt je gemakkelijk afspraken plannen en beheren, inclusief automatische herinneringen en bevestigingen. Naast het automatisch beheren van online reviews, kunnen we u helpen met uw online boekingen en de nazorg ervan.

Vergroot je bereik

Online aanwezigheid verbeteren

Heb je een beperkte online aanwezigheid? Met Team Made kan je jouw online aanwezigheid vergroten via een gepersonaliseerde website, social media integratie, inplannen van posts en online reviews. En als je moeite hebt met het bijhouden van berichten uit al die verschillende platformen, dan kunnen we helpen deze automatisch op te volgen en ervoor zorgen dat je nooit een kans mist. Vind je het moeilijk om vlot en consistent te communiceren dan kunnen we je helpen dit te verbeteren en te stroomlijnen.

Wil jij ook jouw online aanwezigheid verbeteren
en betere resultaten behalen?

Neem dan contact op met Team Made en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!

Automatiseer

Beheer alle leads op één plek

Identificeer gekwalificeerde leads en breng ze stap voor stap dichter bij tot ze daadwerkelijk klant worden. Je vermijdt zo verspilling van tijd en middelen aan advertenties, sociale media, bots en spam.

Onze experts helpen je graag bij het automatiseren van processen zoals lead generatie, e-mailmarketing en versturen van dagelijkse berichten. Zo focus jij meer op de groei van je bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen!

FAQ

Veel gestelde vragen

Neem contact op om jouw manier en processen van je communicatie te bespreken. We leren jouw en je onderneming graag beter kennen.

engagement

Ja! Met de mobiele app kan je altijd en overal jouw communicatie opvolgen. Jouw geïntegreerde inbox is toegankelijk via je telefoon, waardoor jij en jouw team in contact kunnen blijven met alle klanten, zelfs onderweg.

Ja, je klanten kunnen je sms via de website. Op die manier kan je direct antwoorden (of een automatisch bericht sturen). Ook kunnen ze naar dat systeem sms’en alsof ze een familielid sms’en! Ze voegen gewoon het telefoonnummer van jouw bedrijf toe als contact en sturen je een bericht vanaf hun mobiele telefoon. Dit sms-bericht verschijnt dan in je overzicht en je kunt erop antwoorden vanaf jouw computer of via de mobiele app.

Wanneer je inlogt op onze app, kan je alle informatie met betrekking tot je communicatie op één centrale plaats zien, inclusief een geschiedenis van alle vorige berichten. Je kunt gemakkelijk op de hoogte blijven van een gesprek, ongeacht of ze eerder een voicemail hebben achtergelaten, een sms hebben gestuurd of zelfs een e-mail hebben gestuurd!

Een van de beste functies van onze automatisatie is hoe gemakkelijk het is om op de hoogte te blijven van alle inkomende berichten. Vanaf je computer of telefoon kun je meldingen ontvangen wanneer er een nieuw bericht binnenkomt dat je moet beantwoorden – zodat je gesprekken kunt bijhouden zonder telkens in te loggen op elke individuele website, je telefoon’s sms-app, te openen en je e-mailinbox in de gaten te houden. Wij stroomlijnen het werk!

Verbeter jouw communicatie

MAkkelijker voor jou, beter voor je klanten

Team Made maakt het makkelijker dan ooit voor jou om in contact te blijven met huidige en potentiële klanten, terwijl we ze ook in staat stellen om hun voorkeursmethoden van communicatie te gebruiken.

Hoe het werkt is simpel. We voorzien jouw website (en al je online platformen) van technologie die jouw klanten in staat stelt om op welke manier dan ook contact op te nemen met jouw bedrijf. Of ze nu willen bellen, een bericht sturen, online chatten of een afspraak willen maken … ze kunnen dat allemaal doen.

Het is makkelijk. Het is pijnloos. Het maakt hun ervaring beter en door alle barrières weg te nemen, maak je het waarschijnlijker dat ze contact met je zullen opnemen.

Maar de magie houdt daar niet op. We maken het ook makkelijker voor jou en jouw team.

We nemen al die verschillende vormen van communicatie met jouw bedrijf en brengen ze samen in één gecentraliseerde inbox die je kunt beheren. Dus terwijl jouw klanten een breed scala aan opties hebben, hoef je niet een miljoen plaatsen in de gaten te houden om op de laatste berichten te reageren. Je hoeft alleen maar in te loggen via je app, en alles staat voor je klaar, klaar om te beantwoorden, proactief een bericht te sturen en meer.

Nog beter? Die gecentraliseerde inbox bevat alles wat je moet weten over je klant. Van eerdere gesprekken tot interne notities die door jou of je team zijn achtergelaten. Daarbovenop kunnen we heel wat van de dagelijkse communicatie automatisch afhandelen en kan A.I. je helpen om tijd te winnen en belangrijke berichten voorrang te geven. Met Team Made heb je alles binnen handbereik om het gesprek gaande te houden.