Wat kost een website?

Website prijscalculator

bereken de prijs voor het bouwen van je website.

De prijs van een nieuwe website is natuurlijk afhankelijk van jouw noden en jouw verwachtingen. Hier kan je zelf de website prijs berekenen. Let wel, dit is een geschatte prijs en dient enkel om je een indicatie te geven. 

Bij ieder project hoort een uitgebreid kennismakingsgesprek, waarbij jouw specifieke doelen aan bod komen. Op basis daarvan kan eventueel een gedetailleerde en vrijblijvende prijsofferte worden opgemaakt. 

Prijssimulator


Wat past best bij jouw situatie?

Wat moet je website doen?

De inhoud van je website is van belang. Mogelijks heb je reeds bruikbare content?

Een nieuwe website is een investering. Elke investering doe je op een doordachte manier. We hopen dat deze geschatte prijsberekening je daarbij kan helpen. We nemen met plezier contact met je op om je project volledig vrijblijvend te bespreken.


Nieuwe website nodig?

we bouwen nieuwe websites, of doen een rebuilt van je verouderde website

Ben je als starter op zoek naar een website voor je nieuwe project? Heb je een verouderde site die niet meer voldoet aan de hedendaagse verwachtingen en snakt naar een moderne look?

Ontdek ons gestroomlijnd proces, we helpen je met veel plezier verder.

FAQ prijs website

Veel gestelde vragen

Heb je vragen over de prijs voor een website of webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om jouw project te bespreken. We leren jouw en je onderneming graag beter kennen en geven vrijblijvend een offerte of advies.

Prijs website

Op basis van een uitgebreid en vrijblijvend gesprek bespreken we alle belangrijke onderdelen van je website.
We bepalen samen de doelen op vlak van bezoekers, Google ranking, conversie, …
Op basis daarvan maken we een gedetailleerd prijsbestek op.

De prijs van een nieuwe website kan erg uiteenlopen. De prijs wordt beïnvloed door ondermeer:

 • Aantal pagina’s
 • Het gebruikte platform (we werken enkel met WordPress)
 • De eigen inbreng (content: afbeeldingen, teksten, video)
 • De verwachte personalisatie.
 • Het integreren van een bestaande huisstijl en logo (of het ontwerpen ervan)
 • Specifieke functies (reserveren, nieuwsbrieven, uitgebreide formulieren, calculators, chatfuncties, …)
 • De verwachte promotie
 • De verwachte resultaten in Google
 • Bijkomende software, licenties, …

Op basis van een uitgebreid en vrijblijvend gesprek bespreken we alle belangrijke onderdelen van je website. We bepalen samen de doelen op vlak van bezoekers, Google ranking, conversie, … Op basis daarvan maken we een gedetailleerd prijsbestek op.

Een website laten maken is een investering. Een goede website zal je in principe snel terugverdienen. Het maken van de website kan volledig op maat of vertrekkende van een bestaande template. Dit laatste kan de prijs van je website aardig drukken. WordPress is het platform waar meer dan 30% van het internet op gebouwd werd. Het is dus ook uiterst geschikt voor jouw website.

Naast het veelzijdige karakter, heeft WordPress nog meerdere voordelen. De belangrijkste voor jou:

 • Continue updates in functie van veiligheid
 • Tal van integratiemogelijkheden met externe tools
 • Uitgebreide betalingsmogelijkheden
 • Uitgebreide personalisatie mogelijk
 • Alle soorten websites voor elke sector
 • Makkelijk zelf aan te passen en aan te vullen
 • Nieuwe pagina’s creëren op basis van bestaande
 • Makkelijk te connecteren met andere online platformen
 • Ideaal voor webshops
 • Ideaal voor het integreren van social media
 • Ideaal voor het maken van blog of nieuwswebsite
 • Perfect geschikt voor zoekmachineoptimalisatie

Een webshop is een uitgebreide website. De minimale prijs ligt iets hoger dan de prijs van een basis website.

De prijs van een webshop wordt sterk bepaald door bijkomende functies, het aantal producten en het soort producten. Simpele producten kosten minder tijd en moeite dan gevarieerde producten.

Bij een webshop zijn niet alleen de functies van belang. De product foto’s, de product omschrijvingen, de getuigenissen of reviews, … alles draagt bij tot het succes van je webshop.

Een website laten bouwen kost geld. De manier waarop de site wordt gebouwd zal de prijs bepalen. Je kunt een website laten bouwen in pure html of op bestaande platformen zoals Drupal, Joomba of WordPress. Voor de berekening van de prijs voor het bouwen van een WordPress website kan je het formulier hierboven gebruiken.

De hosting van een website is een belangrijke keuze. Afhankelijk van je verwachtingen kan je kiezen voor hoogstaande kwaliteit. Zo zal de host een belangrijke factor zijn in de snelheid van je website.

Een geschikte host (vb: siteground) kan je al vinden vanaf € 6/maand. Dat gaat om een basis hostingplan voor een basis website. Afhankelijk van je noden wil je voor een meer premium hosting gaan en zal het snel een pak meer kosten. We kunnen de hosting voor jouw website op ons nemen. Toch raden we iedereen aan om te kiezen voor een hostingaccount op je eigen naam. We zien vaak dat er problemen ontstaan met het eigenaarschap van het domein of de host. Wat er ook gebeurt… als de hosting (en de domeinnaam) op jouw naam geregistreerd staat zal je nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.

Let op met formules waarbij je domeinnaam en hosting zitten inbegrepen. Wil je later de samenwerking stopzetten, zou het kunnen dat je domein niet zomaar wordt vrijgegeven. Niemand wil vastzitten aan een marketingbureau omdat zij officieel eigenaar zijn van jouw website of domeinnaam.

Een goed website-ontwerp moet kloppen. Het moet je verhaal vertellen, maar het moet vooral doen wat jij wilt. Wil je dat mensen iets kopen, een afspraak maken, een offerte aanvragen of gewoon contact opnemen? Jij bepaalt het doel, het ontwerp moet ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk bezoekers converteren.

Onze grafische vormgevers kunnen een webdesign uitwerken volledig op maat en in overleg. Het uitzicht (kleuren, vormen, afbeeldingen, …) is echter niet altijd het meest belangrijke. De beste websites beschikken over een verkoopsfunnel. Het is een soort trechter waardoor je bezoekers worden geleid, geoptimaliseerd om jouw doelen te bereiken.

Ben je op zoek naar een nieuwe website? Benieuwd naar de prijs? We bezorgen je een volledig gedetailleerde prijsberekening op basis van al je doelen, noden en verwachtingen. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvend advies gesprek.

Reviews

Trotse partners

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken hoe we ook van jouw project een succes kunnen maken.

Of bereken makkelijk zelf de richtprijs van een nieuwe website.