SEO FAQ » Team Made Webdesign+

SEO FAQ

Meest gestelde vragen SEO

Veel gestelde vragen & antwoorden

Wat is SEO of Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het geheel van gespecialiseerde technieken gebruikt om je website te optimaliseren zodat die nog beter in de zoekmachine wordt gevonden. Je website zoekmachine vriendelijk maken verhoogd de kansen te verhogen op een betere positionering in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines resultaten (Wat is SEO: een compleet overzicht). 

Het doel is om je website zo hoog mogelijke op de eerste pagina te positioneren. Zonder de juiste optimalisatie (SEO) verkleint de kans op een gunstige positionering in zoekmachine resultaten (Start hier om meer te leren over SEO).

Wat is White Hat SEO en wat is Black Hat SEO

Met White Hat SEO of Ethische zoekmachine optimalisatie (SEO) volg je de richtlijnen en aanvaarde standaarden die door zoekmachines worden opgelegd. 

Black Hat SEO is het optimaliseren van je site door middel van technieken die op zoek gaan naar achterpoortjes of foutjes in het algoritme. Deze technieken worden door zoekmachines niet aanvaard en kunnen worden bestraft. Het idee is dat deze technieken de bezoekers niet ten goede komen (SEO gaat om mensen).

Black Hat kan je misschien op korte termijn betere resultaten opleveren, maar lange termijn is het niet duurzaam. Zoekmachine zijn steeds op zoek naar manieren op deze technieken af te stoppen.

Wat is crawlen?

Crawling (of spidering) is het lezen van je website door de robots (bots – spiders – spiderbots) van de zoekmachines. Google en co scannen/lezen je site op regelmatige basis om de inhoud ervan te achterhalen en te bepalen waar je site over gaat. Crawlen is niet gelijk aan indexeren. Een pagina kan niet worden geïndexeerd voor die is gecrawld. Vinden de spiders en crawlers inhoud van hoogwaardige kwaliteit, dan zullen ze je belonen met een betere ranking.  

Kunnen zoekmachines alles lezen en zien op mijn pagina?

Tijdens het crawlen en scannen zijn er bepaalde elementen die de de bots niet goed of helemaal niet kunnen lezen.

Afbeeldingen en Flash elementen zijn voor bots moeilijk. Als de inhoud van je website enkel uit die elementen bestaat zal het je ranking schaden.

Crawlers van zoekmachines, zoals Googlebot, kunnen deze elementen niet zien, ze lezen enkel de metadata en de tekst op de site. Afbeeldingen zijn van belang voor je bezoekers, je moet het echter omringen met meer “SEO vriendelijke content“. 

Is SEO iets voor mijn bedrijf?

Het is een vaak gestelde vraag… nog vaker wordt het als statement gegeven: ‘SEO is niets voor mijn bedrijf’

Niets is echter minder waar. Ongeacht de sector of het soort bedrijf, ongeacht je doelgroep of je producten en diensten, ieder bedrijf is erbij gebaat om op de eerste plek van de Google ranking te staan. Er tig redenen om aan SEO te doen.

Heb je zelf een vraag? Stel ze hieronder en we geven je graag een antwoord.

Mogelijks heb je nog heel wat vragen over SEO. Stel ze ons gerust via onderstaand formuliertje. Jouw vraag en ons antwoord verschijnen dan mogelijks in dit overzicht. Om je vraag heel concreet te maken kan je eventueel de url van je website achterlaten.

Je kunt ons ook steeds per mail, via de contactpagina of telefonisch contacteren. 

Wat zijn organische zoekresultaten?

Organische zoekresultaten zijn de enige echte zoekresultaten. Ze staan tegenover de advertenties en gesponsorde zoekresultaten. Bekijk hier hoe zoekmachines werken.

Het zijn de zoekresultaten die je te zien krijgt na het ingeven van je zoekopdracht. Ze  worden weergegeven omwille van verschillende factoren. SEO of zoekmachineoptimalisatie gaat om inspelen op die factoren.

Wat is Grey Hat SEO?

Grey Hat … het spreekt voor zich dat er technieken bestaan die soms balanceren tussen black hat en white hat SEO. 

Sommige regels van Google zijn soms voor interpretatie vatbaar. Zo zijn er heel veel gevallen waar men misbruik maakt van guest-blogging of het schrijven van niets betekenende artikels op blogplatformen om backlinks te maken. 

De gouden regel: Worden gebruikers niet beter van je acties… dan hoort je techniek niet tot de White Hat SEO. 

Waarom zie ik mijn website niet in de zoekresultaten van Google?

Er kunnen heel wat problemen zijn waardoor je niet verschijnt op Google. Als je site niet verschijnt bij het zoeken naar je bedrijfsnaam, dan is er meestal een probleem met het indexeren.

Komt je site niet tevoorschijn als je naar een relevante zoekterm zoekt, maar is hij wel geïndexeerd? Dan kunnen er heel wat oorzaken aan de basis liggen.  Wordt de zoekterm wel vermeld op je site? Is je site wel leesbaar voor de zoekmachines? Worden de zoekbots geblokkeerd? …

Je kunt zelf aan de slag met SEO en optimaliseren waar mogelijk. Doe je dat al, maar blijft het resultaat uit? Dan is de beste oplossing een standaard SEO analyse. Dit kost weinig tijd en moeite en kan je snel een beeld geven van de oorzaken. 

Wat kost zoekmachine optimalisatie?

In principe niets. SEO kan bijvoorbeeld gaan over de inhoud van een artikel dat je zelf schrijft. Door rekening te houden met een aantal factoren doe je aan SEO… en kost het je enkel tijd en energie.

Wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de eerste pagina van Google verschijnen. Dan kan je misschien best hulp van een SEO expert inschakelen. De prijs zal dan afhankelijk zijn van je doelen, de concurrentie en de sector waarin je actief bent. 

Of het nu gaat om tijd, energie of geld… SEO is een investering waarvan je later de vruchten plukt. 

Ik heb gisteren enkele zoekmachine optimalisaties gedaan en zie nog steeds geen resultaat?

Ook al kunnen kleine aanpassingen vaak al veel verschil maken, toch is zoekmachine optimalisatie meestal een werk van lange adem. Er spelen heel veel factoren mee, ook de concurrentie is daar één van. Als je concurrenten het niet goed doen op vlak van SEO kan je soms de volgende dag al resultaten zien. 

Zit je in een sector met veel concurrenten, dan zal een goede strategie doorslaggevend zijn voor je succes. SEO inspanningen worden vaak vergeleken met een marathon. De big-boys kunnen geklopt worden door bijvoorbeeld slim om te gaan met de sleutelwoorden. Over het algemeen kost het enige tijd en energie.

Contacteer ons met al je vragen

Contacteer ons vrijblijvend met al je vragen. We geven je graag uitleg of suggesties. Wil je graag een project met ons uitwerken dan luisteren we met plezier naar je verhaal.

Scroll naar top

Beter scoren in Google?
-SEO-

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vul het formulier in, wij nemen snel en zonder enige verplichting contact met je op. Ook voor advies kan je bij ons terecht. 

Hulp nodig?

Waar ben je naar op zoek?

Of stel via onderstaande weg al je vragen. We geven je snel en vrijblijvend antwoord.

Website nodig?

Doe vrijblijvend een aanvraag

Vul het formulier in wij nemen snel en zonder enige verplichting contact met je op. Ook voor advies kan je bij ons terecht. 

Door de  corona maatregelen van de overheid zien we ons genoodzaakt alle afspraken en contacten telefonisch of via video call te laten verlopen. We hopen op je begrip.  BLIJF OP JE KOT & KEEP SAFE !

Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte.

offerte aanVRAAg

Vertel hier kort iets meer over je project. We contacteren je snel om een offerte op te maken.

Proficiat, hiermee zet je de eerste stap richting een beter online verhaal op jouw maat.

Wij nemen snel contact op om je noden en verwachtingen op te lijsten. Daarna ontvang je van ons een gedetailleerde offerte.