Wat is Google Manual Action Penalty?

Als je een website hebt, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Dit kan je doen door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Echter, als je bepaalde regels van Google overtreedt, kan je website een google manual action penalty krijgen. Maar wat is dat precies?

Een google manual action penalty is een straf die Google uitdeelt aan websites die de richtlijnen van Google overtreden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je website spammy content bevat, als je onnatuurlijke links hebt of als je website malware bevat. Als je website een google manual action penalty krijgt, dan zal deze lager scoren in de zoekresultaten van Google. Dit kan leiden tot minder verkeer naar je website en dus minder omzet.

Wat zijn de oorzaken van een Google Manual Action Penalty?

Er zijn verschillende oorzaken van een google manual action penalty. Hieronder hebben we de belangrijkste oorzaken op een rijtje gezet:

Spammy content

Als je website spammy content bevat, dan kan dit leiden tot een google manual action penalty. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je veel zoekwoorden op een pagina gebruikt, zonder dat deze relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Ook als je veel irrelevante links op je website hebt staan, kan dit leiden tot een google manual action penalty.

Als je onnatuurlijke links hebt, dan kan dit leiden tot een google manual action penalty. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je betaalde links hebt, of als je links hebt gekocht van websites die niet relevant zijn voor jouw website. Ook als je veel links hebt vanuit dezelfde bron, kan dit leiden tot een google manual action penalty.

Malware

Als je website malware bevat, dan kan dit leiden tot een bestraffing door. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je website gehackt is en er malware op je website is geplaatst. Ook als je website niet goed beveiligd is, kan dit leiden tot een google manual action penalty.

Hoe kan je een Google Manual Action Penalty voorkomen?

Om een google penalty te voorkomen, is het belangrijk om je aan de richtlijnen van Google te houden. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

Zorg voor relevante content

Zorg ervoor dat de content op je website relevant is voor de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Gebruik geen zoekwoorden die niet relevant zijn voor de inhoud van de pagina.

Gebruik alleen links die relevant zijn voor jouw website en die op een natuurlijke manier zijn verkregen. Koop geen links en gebruik geen betaalde links.

Beveilig je website

Zorg ervoor dat je website goed beveiligd is tegen hackers en malware. Gebruik bijvoorbeeld een SSL-certificaat en zorg ervoor dat je website regelmatig wordt geüpdatet.

Hoe kan je een Google Manual Action Penalty oplossen?

Als je website een penalty of “straf” heeft gekregen, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te lossen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

Identificeer het probleem

Identificeer het probleem dat heeft geleid tot de penalty. Gebruik bijvoorbeeld de Google Search Console om te zien welke problemen er zijn geconstateerd.

Los het probleem op

Los het probleem op dat heeft geleid tot de google manual action penalty. Verwijder bijvoorbeeld spammy content of onnatuurlijke links van je website.

Verzoek om heroverweging

Verzoek om heroverweging bij Google. Geef aan welke stappen je hebt genomen om het probleem op te lossen en vraag om een heroverweging van je website.

Conclusie

Een google manual action penalty kan leiden tot minder verkeer naar je website en dus minder omzet. Het is daarom belangrijk om je aan de richtlijnen van Google te houden en te zorgen voor relevante content, natuurlijke links en een goed beveiligde website. Als je website toch een google manual action penalty krijgt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te lossen en om een heroverweging bij Google aan te vragen.

Wil je meer weten over hoe je een google manual action penalty kan voorkomen of oplossen? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.