De verschillen tussen een standaard website-template en een op maat gemaakte website

Als u een website wilt opzetten, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen tussen standaard website sjablonen en op maat gemaakte websites. Lees verder voor een overzicht van de voor- en nadelen van elke optie!

Heb je een nieuwe website nodig ? Heb je al een idee van wat je precies nodig hebt? Ga je voor een snelle out of the box oplossing, of eerder voor een unieke en volledig op maat gebouwde website? Hoewel een standaard website template een snelle en eenvoudige manier kan zijn om een website op te zetten, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen een aangepaste website op maat en een template website. Lees verder voor meer informatie over de voor- en nadelen van standaard website sjablonen en aangepaste websites.

webdesign custom 1024x577 1

Wat is Een standaard website template?

Een standaard website template is een kant-en-klaar ontwerp dat u kunt gebruiken zoals het is of tot op zekere hoogte kunt aanpassen.

Als u op zoek bent naar een aangepast webdesign dat er zowel uniek als professioneel uitziet, kan een standaard website template u het perfecte uitgangspunt bieden. In tegenstelling tot aangepaste ontwerpen die urenlang arbeidsintensief ontwerp- en codeerwerk vergen, zijn standaard website-sjablonen al kant-en-klaar, zodat u ze eenvoudigweg kunt aanpassen aan uw website behoeften. Van het kiezen van een aangepast kleurenschema of het toevoegen van aangepaste knoppen tot het gebruik van aangepaste plugins of aangepaste headers — een standaard template geeft u de vrijheid van aanpassing zonder al het vervelende werk!

De voordelen van een standaard website:

Voordelen van een standaard website omvatten:

 • kant-en-klare ontwerpen die zonder veel design of layout werk kunnen worden gebruikt
 • ze kunnen meestal worden aangepast aan individuele verwachtingen en noden.
 • de mogelijkheid om ook zelf dingen aan te passen zonder uitgebreide technische kennis.
 • de site kan snel online want is reeds voor een deel gebouwd
 • je kunt wijzigingen aanbrengen in het uiterlijk. Je kunt de look en feel (sfeer) van uw website personaliseren (kleurenschema, het toevoegen van aangepaste knoppen, het gebruik van aangepaste plugins).
 • Standard websites are also very cost effective, because less time goes into the coding and underlying structure you have to pay less for the website.

De nadelen van een standaard website:

Nadelen van een standaard website:

 • het ontwerp en de lay-out van uw website kunnen beperkt zijn door de vooraf ontworpen stijl en structuur
 • het kan moeilijk zijn een sjabloon te vinden dat precies aan uw behoeften voldoet
 • sommige standaard websites zijn minder veilig dan aangepaste sites, omdat ze gebaseerd zijn op bestaande ontwerpen
 • Gebruik je complexe functionaliteit of gespecialiseerde plugins dan kunnen updates en onderhoud moeilijk zijn

Voor wie zijn standaard websites meest geschikt?

Standaard website sjablonen kunnen een goede keuze zijn voor bedrijven die snel een ongecompliceerde website nodig hebben en geen behoefte hebben aan unieke of complexe functies. Ze zijn ook geschikt voor bloggers, hobbyisten en particulieren die een eenvoudige aanwezigheid op het web willen creëren.

Kortom, standaard websites zijn een kosteneffectieve manier om snel uw online aanwezigheid op te bouwen. Ze kunnen een basis bieden voor verdere aanpassing en ontwikkeling, maar ze zijn misschien niet geschikt als u een uniek ontwerp of complexe functies nodig hebt. Bij twijfel kunt u het beste een ervaren webdesigner of webontwikkelaar raadplegen die u kan helpen beslissen welke optie het meest geschikt is voor uw website behoeften.

Wat is Een website op maat?

Een website op maat is een website die vanaf nul wordt ontworpen, volgens uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Een website op maat laten ontwerpen is als een gloednieuw kledingstuk dat speciaal voor u is gemaakt. Het is uniek, het is exclusief, en het belangrijkste is dat het uw persoonlijkheid weerspiegelt. Het is geen wonder dat zoveel bedrijven ervoor kiezen om de cookie-cutter templates te dumpen en in plaats daarvan te kiezen voor volledig op maat gemaakte websites. Met professionele ontwerpers die de tijd nemen om een rijke ervaring te creëren die uw producten/diensten op een unieke manier presenteert, helpt maatwerk webdesign uw merk te onderscheiden van de concurrentie, waardoor een gewone online aanwezigheid een buitengewone wordt. Dus als u zich wilt onderscheiden van de massa en een ongelooflijke gebruikerservaring wilt creëren, dan is investeren in webdesign op maat de perfecte keuze!

Aangepaste websites zijn meestal duurder dan standaard sjablonen, maar ze bieden veel voordelen, zoals een uniek ontwerp, meer flexibiliteit en meer controle over het eindproduct.

Aan webdesign hangt een prijskaartje – en hoewel aangepaste websites de portemonnee kunnen belasten, zijn ze dat misschien wel waard. Door te investeren in een uniek ontwerp en maatwerk krijgt u veel meer controle over het eindresultaat van uw website en meer flexibiliteit om uw inhoud aan te passen aan veranderende trends. Bovendien zijn aangepaste websites vaak beter geschikt voor situaties met veel verkeer, zoals marketingcampagnes of promotie-evenementen. In dit geval is investeren in een website op maat echt een investering in het toekomstige succes ervan.

Voordelen van een website op maat:

 • uniek ontwerp op maat van de behoeften van het individuele bedrijf.
 • betere controle over hoe de site eruit ziet, aanvoelt en functioneert.
 • flexibiliteit om de site aan te passen als trends en normen veranderen.
 • mogelijkheid om een betere gebruikerservaring voor bezoekers te creëren.
 • veiliger dan standaard sjablonen omdat het niet gebaseerd is op bestaande code.

Nadelen van een website op maat:

 • duurder dan standaard templates.
 • tijdrovend om te maken, omdat het meer werk en aandacht voor detail vereist.
 • vereisen gespecialiseerde kennis om te ontwerpen en te onderhouden.
 • niet altijd gemakkelijk op te schalen of bij te werken zonder professioneel advies.
 • updates kunnen meer inspanning vergen dan bij een standaardsjabloon.

Voor wie zijn op maat gemaakte website meest geschikt?

Custom websites zijn perfect voor bedrijven die een unieke website nodig hebben met functies en functionaliteit op maat. Afhankelijk van de complexiteit van uw project kunnen aangepaste websites duurder zijn dan standaard sjablonen, maar de beloning kan de moeite waard zijn. Als u een duidelijk idee hebt van wat u wilt met uw website en u hebt het budget, dan is investeren in een aangepaste website een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw website er precies zo uitziet en functioneert als u wilt.

Aangepaste websites zijn ook perfect voor bedrijven met veel verkeer, zoals bedrijven met promotiecampagnes of marketinginitiatieven. Deze sites vereisen meer functionaliteit en maatwerk dan standaard templates, dus een op maat gemaakte site geeft u de flexibiliteit en controle om ervoor te zorgen dat

Conclusie

Als u niet zeker weet welke optie voor u geschikt is, houd dan rekening met uw budget, tijdsbestek en niveau van technische expertise voordat u een beslissing neemt. Hoe kiest u de juiste website voor u? Het kan overweldigend zijn, met eindeloze mogelijkheden. Bij het nemen van een beslissing is het belangrijk rekening te houden met uw budget, tijdsbestek en niveau van technische expertise. Hoe diep zijn uw zakken? Hoe snel moet een website klaar zijn? Hoe technisch onderlegd bent u op het gebied van webdesign? Het beantwoorden van deze vragen zal u helpen uw opties te beperken en u in de juiste richting leiden bij het selecteren van de perfecte website voor u!

Als u probeert te kiezen tussen een standaard website template en een ontwerp op maat, is het belangrijk rekening te houden met uw budget, tijdlijn en niveau van technische expertise. Aangepaste websites zijn meestal duurder dan sjablonen, maar ze bieden veel voordelen, zoals een uniek ontwerp, meer flexibiliteit en controle over het eindproduct. Als u niet zeker weet welke optie voor u geschikt is, neem dan contact met ons op om uw project vrijblijvend te bespreken. Wij helpen u graag de voor- en nadelen af te wegen en de beste beslissing voor uw bedrijf te nemen.

Lees ook:

Ontdek meer over:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.