Wat is below the fold?

Als je een website bezoekt, zie je vaak niet meteen alle informatie die erop staat. Sommige content staat namelijk onder de vouw, oftewel below the fold. Maar wat betekent dit precies en waarom is het belangrijk voor jouw website?

Wat is below the fold?

Below the fold betekent letterlijk onder de vouw. Dit is de plek op een website waar de content niet direct zichtbaar is zonder te scrollen. Het gaat hierbij om de content die zich onder de eerste zichtbare sectie van de website bevindt.

Die eerste zichtbare sectie noemen we, hoe kan het ook anders, “Above the fold‘.

Waarom is below the fold belangrijk?

Het is belangrijk om te begrijpen waarom below the fold zo belangrijk is voor jouw website. Als bezoekers niet meteen de informatie vinden die ze zoeken, zullen ze snel afhaken en naar een andere website gaan. Het is daarom van groot belang dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is, zonder dat de bezoeker hoeft te scrollen.

Daarnaast heeft below the fold ook invloed op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van jouw website. Zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan de content die zich boven de vouw bevindt. Dit betekent dat de content die zich onder de vouw bevindt minder zwaar weegt voor de ranking van jouw website.

Hoe kun je below the fold optimaliseren?

Er zijn verschillende manieren om below the fold te optimaliseren. Hieronder vind je een aantal tips:

Plaats de belangrijkste informatie bovenaan

Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is, zonder dat de bezoeker hoeft te scrollen. Dit kan bijvoorbeeld door een duidelijke headline te gebruiken en de belangrijkste informatie in de eerste alinea te plaatsen.

Maak gebruik van visuele elementen

Visuele elementen, zoals afbeeldingen en video’s, trekken de aandacht van de bezoeker en kunnen ervoor zorgen dat ze langer op jouw website blijven. Zorg er wel voor dat de visuele elementen relevant zijn en de boodschap ondersteunen.

Door visuele elementen (vb: video) lager te zetten op de pagina kan het de laadtijd van je site positief beïnvloeden. Een doordachte aanpak kan je dus ook punten opleveren in de speedindex van Google.

Gebruik korte alinea’s en bullet points

Korte alinea’s en bullet points maken de content overzichtelijker en gemakkelijker te scannen. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker sneller de informatie kan vinden die hij zoekt.

Maak gebruik van call-to-actions

Call-to-actions zijn knoppen of links die de bezoeker aansporen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het downloaden van een whitepaper. Door deze call-to-actions boven de vouw te plaatsen, vergroot je de kans dat de bezoeker deze actie daadwerkelijk onderneemt.

Test en optimaliseer

Het is belangrijk om te blijven testen en optimaliseren. Gebruik bijvoorbeeld A/B-testen om te kijken welke versie van jouw website het beste werkt. Door te blijven optimaliseren kun je de conversie van jouw website verhogen.

Conclusie

Below the fold is een belangrijk onderdeel van jouw website. Het is van groot belang dat de belangrijkste informatie direct zichtbaar is, zonder dat de bezoeker hoeft te scrollen. Door gebruik te maken van visuele elementen, korte alinea’s en call-to-actions kun je de conversie van jouw website verhogen. Blijf daarnaast testen en optimaliseren om het maximale uit jouw website te halen.

Wil je meer weten over hoe je jouw website kunt optimaliseren? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Below The Fold verwijst naar de inhoud op een webpagina die niet onmiddellijk zichtbaar is zonder te scrollen. Wil je meer weten over hoe je jouw website optimaal kunt inrichten? Neem dan contact op met Team Made of doe een projectaanvraag

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.