Wat is een google penalty?

Een google penalty is een straf die Google uitdeelt aan websites die zich niet houden aan de richtlijnen van Google. Dit kan leiden tot een daling in de zoekresultaten of zelfs tot het volledig verwijderen van de website uit de zoekresultaten. Een google penalty kan een grote impact hebben op de online zichtbaarheid en het succes van een website.

Wat zijn de oorzaken van een google penalty?

Er zijn verschillende oorzaken van een google penalty. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Keyword stuffing: Dit is het overmatig gebruik van zoekwoorden op een pagina. Dit kan leiden tot een lagere kwaliteit van de inhoud en een slechte gebruikerservaring.
 • Duplicate content: Dit is het kopiëren van inhoud van andere websites. Dit kan leiden tot een lagere kwaliteit van de inhoud en een slechte gebruikerservaring.
 • Onnatuurlijke links: Dit zijn links die zijn verkregen door middel van manipulatie of betaling. Dit kan leiden tot een lagere kwaliteit van de inhoud en een slechte gebruikerservaring.
 • Cloaking: Dit is het tonen van verschillende inhoud aan zoekmachines en gebruikers. Dit kan leiden tot een lagere kwaliteit van de inhoud en een slechte gebruikerservaring.
 •  Doorverwijzingen: Dit is het doorverwijzen van gebruikers naar een andere pagina dan waar ze naar op zoek zijn. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Hoe kun je een google penalty voorkomen?

Om een google penalty te voorkomen, is het belangrijk om je aan de richtlijnen van Google te houden. Dit betekent dat je:

 • Zorgvuldig omgaat met zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden op een natuurlijke manier en vermijd keyword stuffing.
 • Unieke inhoud creëert: Zorg ervoor dat de inhoud van je website uniek is en niet gekopieerd van andere websites.
 • Natuurlijke links verkrijgt: Zorg ervoor dat je links verkrijgt op een natuurlijke manier, bijvoorbeeld door middel van goede inhoud en sociale media.
 • Geen cloaking gebruikt: Zorg ervoor dat de inhoud die je aan zoekmachines toont hetzelfde is als de inhoud die je aan gebruikers toont.
 • Geen doorverwijzingen gebruikt: Zorg ervoor dat gebruikers worden doorverwezen naar de pagina waar ze naar op zoek zijn.

Wat zijn de gevolgen van een google penalty?

Een google penalty kan leiden tot een daling in de zoekresultaten of zelfs tot het volledig verwijderen van de website uit de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een lagere online zichtbaarheid en minder verkeer naar de website. Dit kan op zijn beurt leiden tot minder inkomsten en minder succes voor de website.

Hoe kun je een google penalty herstellen?

Als je een google penalty hebt ontvangen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen. Dit kan door:

 • Het identificeren van de oorzaak van de google penalty: Identificeer de oorzaak van de google penalty en neem maatregelen om deze te herstellen.
 • Het indienen van een verzoek tot heroverweging: Als je de oorzaak van de google penalty hebt hersteld, kun je een verzoek tot heroverweging indienen bij Google.
 •  Het verbeteren van de inhoud van de website: Zorg ervoor dat de inhoud van de website van hoge kwaliteit is en voldoet aan de richtlijnen van Google.
 • Het verkrijgen van natuurlijke links: Zorg ervoor dat je links verkrijgt op een natuurlijke manier, bijvoorbeeld door middel van goede inhoud en sociale media.
 •  Het monitoren van de website: Blijf de website monitoren om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de richtlijnen van Google.

Conclusie

Een google penalty kan een grote impact hebben op de online zichtbaarheid en het succes van een website. Het is daarom belangrijk om je aan de richtlijnen van Google te houden en een goede inhoud te creëren. Als je een google penalty hebt ontvangen, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te herstellen door de oorzaak te identificeren en maatregelen te nemen om deze te herstellen. Blijf de website monitoren om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de richtlijnen van Google. Voor meer informatie over hoe je een google penalty kunt voorkomen of herstellen, kun je contact opnemen met Team Made of ons formulier invullen op https://teammade.be/project-aanvraag/.

Een Google Penalty is een straf die Google oplegt aan websites die de richtlijnen van Google overtreden. Het kan leiden tot een daling van de ranking van de website of zelfs tot verwijdering uit de zoekresultaten. Wil je meer informatie over hoe je een Google Penalty kunt voorkomen of oplossen? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.