OpenAI DevDay: de Toekomst van Kunstmatige Intelligentie

Bij Team Made zetten we de nieuwste AI-technologieën in om kleine bedrijven en zelfstandigen te helpen groeien. We volgen dus met open ogen (en soms mond) elke evolutie bij OpenAI en de andere grote spelers in de AI wereld. In deze diepgaande verkenning nemen we je mee door de specifieke functionaliteiten van AI en hoe deze toepasbaar zijn voor jouw onderneming en jouw marketing.

Wat is OpenAI?

“OpenAI: Pionier in Kunstmatige Intelligentie en Innovatieve Producten”

OpenAI, opgericht in 2015, is een Amerikaans bedrijf met als doel kunstmatige algemene intelligentie te ontwikkelen. De organisatie bestaat uit de non-profit moedermaatschappij, OpenAI Inc., en het commerciële bedrijf, OpenAI LP. Hun hoofdkantoor in San Francisco deelt ruimte met Neuralink, een andere onderneming van Elon Musk. Bekende producten zijn onder andere DALL-E voor afbeeldingen en ChatGPT voor tekst.

Pioneer Building, San Francisco (2019) -1.jpg
Door HaeB – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, Koppeling

Ondanks het streven naar vriendelijke AI volgens hun charter, roept de combinatie van deze idealen met commerciële activiteiten vragen op. Opgericht met een startkapitaal van $1 miljard in 2015, werd in 2019 OpenAI LP gevormd met een $1 miljard investering van Microsoft. In 2023 beloofde Microsoft een investering van maximaal $10 miljard.

Het bedrijf is beroemd om zijn generatieve modellen, zoals GPT-2 (2019) en GPT-3 (2020). In november 2022 lanceerden ze ChatGPT als hun nieuwste innovatie in tekstuele AI.

Enkele opmerkzame feitrn over OpenAI

 • Ongeveer 2 miljoen ontwikkelaars werken vandaag met de OpenAI API.
 • Meer dan 92% van de Fortune 500-bedrijven maakt gebruik van OpenAI-producten.
 • ChatGPT heeft ongeveer honderd miljoen wekelijkse actieve gebruikers.
 • Dit succes is voornamelijk bereikt via mond-tot-mondreclame.
 • OpenAI wordt beschouwd als het meest geavanceerde en meest gebruikte AI-platform ter wereld.

The OpenAI DevDay: Een Duik in de Toekomst van Kunstmatige Intelligentie

Tijdens het recente OpenAI DevDay-event werden grenzen verlegd en de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) onthuld. In een baanbrekende presentatie deelde OpenAI de nieuwste ontwikkelingen, waaronder GPT-4 Turbo, Chat GPT Plus-upgrades en de opwindende mogelijkheden van de GPT Store.

Dit evenement markeerde een keerpunt in de wereld van AI, waarbij de deuren werden geopend naar geavanceerde tools die nu beschikbaar zijn voor kleine bedrijven en zelfstandigen. Laten we dieper duiken in de onthullingen en ontdekken hoe deze innovaties kunnen worden geïmplementeerd om jouw bedrijf te transformeren.

In een notendop:

 • OpenAI DevDay begon met een welkomstwoord van Sam Altman, waarbij hij de energie van het publiek prees.
 • In het afgelopen jaar heeft OpenAI ChatGPT gelanceerd en vervolgens GPT-4, met recente toevoegingen zoals spraak- en visiemogelijkheden.
 • Het hoogtepunt van de dag was de lancering van een nieuwe model, GPT-4 Turbo, met verbeteringen zoals langere contextlengte en betere wereldkennis.
 • OpenAI introduceerde de Assistants API, waarmee ontwikkelaars gespecialiseerde assistenten kunnen bouwen voor hun apps, inclusief code-interpreterfunctionaliteit.
 • De GPT Store werd aangekondigd, waar ontwikkelaars hun GPT-modellen kunnen delen, en er werden verbeteringen aangebracht aan ChatGPT, inclusief webbrowsing en een nieuwe kennisafkapdatum.

1. De Evolutie van AI

Bij Team Made.be beseffen we dat de toekomst van digitale marketing draait om kunstmatige intelligentie (AI). Voor kleine bedrijven en zelfstandigen is AI niet langer onbereikbaar. Het is nu een integraal onderdeel van effectieve digitale marketingstrategieën.

Implementatie voor Kleine Bedrijven:

Voor kleine bedrijven betekent dit dat ze kunnen profiteren van geavanceerde marketingtools zonder enorme investeringen. Met AI kunnen marketingcampagnes op maat worden gemaakt, waardoor je als ondernemer beter kunt inspelen op de specifieke behoeften van jouw doelgroep.

Voordelen voor Zelfstandigen:

Zelfstandigen kunnen AI inzetten om hun online aanwezigheid te versterken. Van geautomatiseerde social media-posts tot gepersonaliseerde e-mailmarketing, AI biedt zelfstandigen de mogelijkheid om efficiënt en effectief te concurreren in de digitale markt. Van SEO tot sociale media, van e-mailmarketing tot chatbots. Het is niet langer “SF”…maar “Nu” beschikbaar

SAM Altman, de CEO van OpenAI:

De democratiseerbaarheid van AI is een gamechanger voor ondernemers. Het opent deuren die voorheen gesloten waren.” – Sam Altman – CEO OpenAI

OpenAi, Sam Altman, toepassingen AI

UPDATE: SAM ALTMAN van OpenAI naar Microsoft

2. GPT-4 Turbo: De Nieuwe Maatstaf in Tekstuele Intelligentie

GPT-4 Turbo brengt tekstuele intelligentie naar nieuwe hoogten, waardoor kleine bedrijven en zelfstandigen toegang krijgen tot geavanceerde mogelijkheden voor contentcreatie en klantinteractie.

OpenAI-GPT-4
OpenAI-GPT-4

Impact op Contentcreatie:

Met een contextlengte van 128.000 tokens biedt GPT-4 Turbo kleine bedrijven de mogelijkheid om diepgaande, boeiende content te creëren. Dit bevordert niet alleen de klantbetrokkenheid, maar versterkt ook de positie van het bedrijf als een autoriteit binnen zijn niche.

Klantinteractie naar een Hoger Niveau:

Voor zelfstandigen opent GPT-4 Turbo de deur naar meer gepersonaliseerde klantinteracties. Geautomatiseerde chatfuncties kunnen nu natuurlijker aanvoelen, waardoor klanten zich begrepen en gewaardeerd voelen.

Implementatieadvies:

Zelfstandigen kunnen GPT-4 Turbo gebruiken om blogposts, sociale media-updates en zelfs productbeschrijvingen te genereren. Dit vermindert de tijd die wordt besteed aan contentcreatie, waardoor meer aandacht kan worden besteed aan kernactiviteiten.

OpenAI-Wordlimit-GPT-4
OpenAI-Wordlimit-GPT-4

3. Betaalbare Opties

Kleine bedrijven en zelfstandigen kunnen nu profiteren van geavanceerde AI-mogelijkheden zonder dat dit een aanslag op hun budget vormt. De betaalbare prijzen van GPT-4 Turbo maken het een haalbare optie voor elke ondernemer.

Kostenbesparing voor Kleine Bedrijven:

Voor kleine bedrijven betekent de kosteneffectiviteit van GPT-4 Turbo dat ze niet langer hoeven te kiezen tussen kwaliteit en kosten. Ze kunnen hoogwaardige content leveren zonder de bank te breken.

Toegankelijkheid voor Zelfstandigen:

Zelfstandigen kunnen nu concurreren met grotere spelers op de markt zonder enorme budgetten. GPT-4 Turbo maakt hoogwaardige tekstuele intelligentie toegankelijk voor elke ondernemer.

Advies voor Implementatie:

Kleine bedrijven en zelfstandigen kunnen GPT-4 Turbo integreren in hun marketingstrategieën door het te gebruiken voor het automatiseren van e-mailmarketingcampagnes, het genereren van advertentieteksten en het verbeteren van klantenservice via chatbots.

4. Chat GPT Plus: Een Persoonlijke Touch Toevoegen

Chat GPT Plus wordt geüpgraded om kleine bedrijven en zelfstandigen meer mogelijkheden te bieden voor persoonlijke klantinteractie.

Verbeterde Communicatie voor Kleine Bedrijven:

Kleine bedrijven kunnen nu grotere contextvensters en hogere rate limits benutten om beter te communiceren met hun klanten. Dit draagt bij aan het opbouwen van sterke klantrelaties.

Persoonlijke Klantenservice voor Zelfstandigen:

Voor zelfstandigen betekent de upgrade van Chat GPT Plus dat ze een persoonlijkere klantenservice kunnen bieden, zelfs op grote schaal. Klanten krijgen het gevoel dat ze met een echt persoon praten, wat de merkloyaliteit bevordert.

Implementatietips:

Zelfstandigen kunnen Chat GPT Plus integreren in hun website om realtime interactie met bezoekers mogelijk te maken. Dit kan variëren van het beantwoorden van veelgestelde vragen tot het bieden van productaanbevelingen op basis van klantvoorkeuren.

open ai, ai toepassingen ai toekomst, devday

5. AI-assistenten: Meer dan een Chatbot

AI-assistenten voegen een nieuwe dimensie toe aan klantinteractie door persistente threads, oftewel geheugen, toe te voegen aan gesprekken.

Hoe Assistants werkt:

 • Functionaliteiten: De krachtige AI-assistenten zijn er om te helpen en kunnen verschillende taken uitvoeren.
 • Aanpasbare Persoonlijkheid en Mogelijkheden: Ontwikkelaars kunnen Assistants OpenAI-modellen aanroepen met specifieke instructies om hun persoonlijkheid en mogelijkheden af te stemmen op de gewenste toepassing.
 • Toegang tot Meerdere Tools: Assistants hebben de mogelijkheid om gelijktijdig toegang te krijgen tot verschillende tools. Deze kunnen zowel door OpenAI gehoste tools zijn, zoals de Code-interpreter en Kennisopvraging, als tools die je zelf hebt gebouwd of gehost (via Functieaanroep).
 • Toegang tot Persistente Threads: Assistants kunnen gebruikmaken van persistente Threads. Threads vereenvoudigen de ontwikkeling van AI-toepassingen door berichtengeschiedenis op te slaan en deze in te korten wanneer het gesprek te lang wordt voor de contextlengte van het model. Je maakt een Thread eenmaal aan en voegt eenvoudig Berichten toe wanneer gebruikers antwoorden.
 • Toegang tot Bestanden: Assistants kunnen bestanden in verschillende formaten raadplegen, zowel bij hun creatie als als onderdeel van Threads tussen Assistants en gebruikers. Bij het gebruik van tools kunnen Assistants ook bestanden maken (bijv. afbeeldingen, spreadsheets, enz.) en verwijzen naar bestanden waarnaar ze in hun Berichten verwijzen.

Verbeterde Klantrelaties voor Kleine Bedrijven:

Voor kleine bedrijven betekent dit dat klantinteracties niet meer vanaf nul hoeven te beginnen. Het geheugen van AI-assistenten zorgt voor een naadloze voortzetting van gesprekken, wat de klantrelaties verdiept.

Efficiëntie voor Zelfstandigen:

Zelfstandigen kunnen profiteren van de efficiëntie van AI-assistenten bij het beheren van klantvragen. Dit bespaart tijd en maakt het mogelijk om zich te concentreren op strategische zakelijke aspecten.

openAI-assistant
openAI-assistant

Implementatieadvies:

Zelfstandigen kunnen AI-assistenten gebruiken voor het automatiseren van klantondersteuning via e-mail, sociale media of hun website. Dit draagt bij aan een betere klanttevredenheid en operationele efficiëntie.

6. GPT Store: Maak Jouw Eigen AI-GPT

De GPT Store opent de deur voor kleine bedrijven en zelfstandigen om aangepaste AI-modellen te creëren en te delen.

Aanpassing aan Specifieke Behoeften voor Kleine Bedrijven:

Kleine bedrijven kunnen nu specifieke AI-modellen maken die zijn afgestemd op hun unieke behoeften. Of het nu gaat om branche-specifieke kennis of gepersonaliseerde klantinteracties, de GPT Store biedt maatwerk.

Implementatieadvies:

Zelfstandigen kunnen de GPT Store gebruiken om aangepaste AI-modellen te gebruiken of verder te ontwikkelen zodat ze passen bij hun bedrijfsbehoeften. Dit kan variëren van het genereren van gespecialiseerde content tot het aanbieden van gepersonaliseerde aanbevelingen aan klanten.

7. De Toekomst van AI in Marketing

Volgens de CEO van OpenAI, “De opkomst van AI markeert een keerpunt in de manier waarop bedrijven met hun klanten omgaan.” Voor kleine bedrijven en zelfstandigen betekent dit dat de integratie van AI in marketingstrategieën een blijvende impact zal hebben.

Toekomstige Mogelijkheden voor Kleine Bedrijven:

Kleine bedrijven kunnen verwachten dat AI-marketingstrategieën blijven evolueren. Nieuwe mogelijkheden zullen ontstaan, waardoor ze zich kunnen blijven aanpassen aan de veranderende behoeften van hun doelgroep.

Innovatie voor Zelfstandigen:

Voor zelfstandigen opent de voortdurende ontwikkeling van AI nieuwe mogelijkheden voor innovatie. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen om concurrentievoordeel te behouden.

Implementatieadvies:

Kleine bedrijven en zelfstandigen kunnen zich voorbereiden op de toekomst door flexibel te blijven en zich aan te passen aan opkomende AI-technologieën. Dit kan variëren van het verkennen van nieuwe functies tot het upgraden van bestaande AI-toepassingen.

Conclusie

In een tijd waarin digitale marketing steeds complexer wordt, biedt AI kleine bedrijven en zelfstandigen de kans om op te schalen en te innoveren. Bij Team Made staan we klaar om jou te begeleiden bij de implementatie van deze krachtige tools in jouw bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult en ontdek hoe AI jouw onderneming naar nieuwe hoogten kan tillen.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.