Wat is een Submission?

Een submission, ook wel indienen genoemd, is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het verwijst naar het proces van het indienen van een website of pagina bij zoekmachines om deze te laten indexeren en op te nemen in de zoekresultaten.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een submission precies inhoudt en waarom het belangrijk is voor de SEO van je website.

Waarom is een Submission belangrijk?

Het indienen van je website bij zoekmachines is een belangrijk onderdeel van SEO. Zonder een submission kan het lang duren voordat zoekmachines je website vinden en indexeren. Dit kan leiden tot een lage ranking in de zoekresultaten en minder verkeer naar je website.

Door je website in te dienen bij zoekmachines, geef je ze een signaal dat je website bestaat en dat ze deze moeten indexeren. Dit kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website.

Hoe dien je een Submission in?

Er zijn verschillende manieren om een submission in te dienen bij zoekmachines. De meest gebruikelijke manier is om een sitemap van je website te maken en deze in te dienen bij zoekmachines zoals Google en Bing.

Google search console - indienen url - submission
Google search console – indienen url – submission

Een sitemap is een XML-bestand dat een lijst bevat van alle pagina’s op je website. Het geeft zoekmachines een overzicht van de structuur van je website en helpt ze bij het indexeren van alle pagina’s.

Om een sitemap in te dienen bij zoekmachines, moet je deze uploaden naar de root directory van je website en vervolgens de URL van de sitemap indienen bij de zoekmachines. Dit kan worden gedaan via de Google Search Console of Bing Webmaster Tools.

Andere manieren om je website te laten indexeren

Naast het indienen van een sitemap zijn er ook andere manieren om je website te laten indexeren door zoekmachines. Een van de meest effectieve manieren is om backlinks te krijgen van andere websites.

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Ze geven zoekmachines een signaal dat jouw website waardevol is en dat andere websites er naar linken. Dit kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website.

Andere manieren om je website te laten indexeren zijn onder meer:

  • het plaatsen van links naar je website op sociale media
  • het gebruik van interne links op je website
  • het indienen van pagina’s in url inspectie tools

Conclusie

Een submission is een belangrijk onderdeel van SEO. Door je website in te dienen bij zoekmachines, geef je ze een signaal dat je website bestaat en dat ze deze moeten indexeren. Dit kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website.

Er zijn verschillende manieren om een submission in te dienen bij zoekmachines, waaronder het indienen van een sitemap en het verkrijgen van backlinks van andere websites. Door deze methoden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je website snel wordt geïndexeerd en een hogere ranking krijgt in de zoekresultaten.

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder met al je vragen over SEO en online marketing. Je kunt ons bellen of hier ons formulier invullen op onze website.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.