Wat is een SERP?

Als je op zoek bent naar informatie op het internet, dan ben je vast wel eens de term serp tegengekomen. Maar wat betekent deze term nu eigenlijk? In dit artikel leggen we uit wat een serp is, waarom het belangrijk is voor zoekmachine optimalisatie en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website hoog scoort in de serp.

DE zoekresultatenpagina of SERP?

Serpstaat voor Search Engine Results Page, oftewel de pagina met zoekresultaten die je te zien krijgt als je een zoekopdracht uitvoert in een zoekmachine zoals Google. Op deze pagina worden de meest relevante zoekresultaten getoond voor de zoekopdracht die je hebt ingevoerd.

De serp bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

 • Organische zoekresultaten: dit zijn de zoekresultaten die niet zijn betaald en dus op basis van relevantie worden getoond.
 • Betaalde zoekresultaten: dit zijn de zoekresultaten die bovenaan de pagina worden getoond en waarvoor betaald is om ze te laten zien.
 • Featured snippets: dit zijn korte stukjes tekst die bovenaan de organische zoekresultaten worden getoond en die antwoord geven op de zoekopdracht.
 • Knowledge graph: dit is een blok aan de rechterkant van de pagina met informatie over het onderwerp van de zoekopdracht.

de SERP en zoekmachine optimalisatie?

De serp is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie, omdat het de plek is waar jouw website wordt getoond aan potentiële bezoekers. Als jouw website hoog scoort in de serp, dan is de kans groter dat mensen doorklikken naar jouw website en dat je meer verkeer en conversies genereert.

Om hoog te scoren in de serp is het belangrijk om te zorgen voor relevante en kwalitatieve content op jouw website, die aansluit bij de zoekopdrachten van jouw doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om te werken aan de technische optimalisatie van jouw website, zoals het verbeteren van de laadsnelheid en het optimaliseren van de meta descriptions en title tags.

serp

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw website hoog scoort in de SERP?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw website hoog scoort in de serp:

 • Zorg voor relevante en kwalitatieve content op jouw website, die aansluit bij de zoekopdrachten van jouw doelgroep.
 • Gebruik relevante zoekwoorden in de content en meta descriptions en title tags.
 • Verbeter de laadsnelheid van jouw website.
 • Zorg voor een goede interne linkstructuur op jouw website.
 • Maak gebruik van structured data om zoekmachines te helpen jouw content beter te begrijpen.
 • Zorg voor een goede mobiele gebruikerservaring.
 • Maak gebruik van betaalde zoekresultaten om jouw website bovenaan de serp te laten verschijnen.

Conclusie

De serp is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en bepaalt voor een groot deel hoeveel verkeer en conversies jouw website genereert. Door te zorgen voor relevante en kwalitatieve content op jouw website en te werken aan de technische optimalisatie, kun je ervoor zorgen dat jouw website hoog scoort in de serp . Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie en hoe Team Made jou hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op via het formulier op onze website.

Een SERP is een zoekresultatenpagina op een zoekmachine. Klik hier om een projectaanvraag in te dienen bij Team Made.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.