Wat is Google Webmaster Tools?

Google webmaster tools is een gratis tool van Google die website-eigenaren helpt om hun website te optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt inzicht in hoe Google de website ziet en welke problemen er zijn met de website. Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website verbeteren en hoger scoren in de zoekresultaten.

Hoe werkt Google Webmaster Tools?

Google webmaster tools werkt door de website te scannen en te analyseren op verschillende aspecten die van invloed zijn op de zoekresultaten. Dit omvat onder andere:

 • Indexering: hoeveel pagina’s van de website zijn geïndexeerd door Google?
 • Zoekopdrachten: welke zoekwoorden worden gebruikt om de website te vinden?
 • Links: welke websites linken naar de website en hoeveel?
 • Technische problemen: zijn er technische problemen op de website die de zoekresultaten beïnvloeden?

Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website optimaliseren voor zoekmachines en hoger scoren in de zoekresultaten.

Waarom is Google Webmaster Tools belangrijk?

Google webmaster tools is belangrijk omdat het website-eigenaren inzicht geeft in hoe Google hun website ziet en welke problemen er zijn met de website. Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website optimaliseren voor zoekmachines en hoger scoren in de zoekresultaten.

Daarnaast biedt google webmaster tools ook informatie over de prestaties van de website in de zoekresultaten. Dit omvat onder andere:

 • Zoekopdrachten: welke zoekwoorden worden gebruikt om de website te vinden?
 • Klikken: hoeveel mensen klikken op de website in de zoekresultaten?
 • Vertoningen: hoe vaak wordt de website weergegeven in de zoekresultaten?
 • CTR: wat is de click-through rate van de website in de zoekresultaten?

Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website verder optimaliseren en hoger scoren in de zoekresultaten.

Hoe gebruik je Google Webmaster Tools?

Om google webmaster tools te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken en je website toevoegen. Dit kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

 • Maak een Google-account aan als je er nog geen hebt.
 • Log in op google webmaster tools.
 • Voeg je website toe door de instructies te volgen.
 • Verifieer je website door de instructies te volgen.

Als je website is toegevoegd en geverifieerd, kun je de verschillende functies van google webmaster tools gebruiken om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

Wat zijn de voordelen van Google Webmaster Tools?

Er zijn verschillende voordelen van google webmaster tools, waaronder:

 • Inzicht in hoe Google je website ziet.
 • Inzicht in welke zoekwoorden worden gebruikt om je website te vinden.
 • Inzicht in welke pagina’s van je website zijn geïndexeerd door Google.
 • Inzicht in welke websites linken naar je website.
 • Inzicht in technische problemen op je website die de zoekresultaten beïnvloeden.
 • Inzicht in de prestaties van je website in de zoekresultaten.

Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website optimaliseren voor zoekmachines en hoger scoren in de zoekresultaten.

Conclusie

Google webmaster tools is een belangrijke tool voor website-eigenaren die hun website willen optimaliseren voor zoekmachines. Het biedt inzicht in hoe Google de website ziet en welke problemen er zijn met de website. Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website verbeteren en hoger scoren in de zoekresultaten. Daarnaast biedt google webmaster tools ook informatie over de prestaties van de website in de zoekresultaten. Dit omvat onder andere zoekopdrachten, klikken, vertoningen en CTR. Met deze informatie kunnen website-eigenaren hun website verder optimaliseren en hoger scoren in de zoekresultaten.

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made of vul ons formulier in en wij bellen je terug.

Google Webmaster Tools is een gratis tool van Google waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de prestaties van hun website in de zoekresultaten van Google. Het biedt informatie over zoekopdrachten, crawlstatistieken, backlinks en meer. Wil je meer weten over hoe Google Webmaster Tools jouw website kan helpen? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.