Wat is Article Syndication?

Article syndication, ook wel artikel syndicatie genoemd, is een marketingstrategie waarbij een artikel wordt gepubliceerd op verschillende websites. Het doel van deze strategie is om meer verkeer naar de website te genereren en de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

Door het artikel op verschillende websites te publiceren, vergroot de online zichtbaarheid, want het bereik vergroot en meer mensen zullen het artikel lezen.

Hoe werkt Article Syndication?

Bij article syndication wordt een artikel geschreven en vervolgens aangeboden aan verschillende websites of platformen. Het artikel bevat vaak een link naar de website van de auteur, waardoor lezers worden aangemoedigd om de website te bezoeken.

Tegelijk zend dit de juiste signalen naar Google. Hoe meer backlinks jouw website verzamelt, hoe groter je autoriteit rond dat specifieke onderwerp.

Het is belangrijk om te weten dat het niet de bedoeling is om hetzelfde artikel op meerdere websites te publiceren. Dit wordt gezien als duplicate content en kan leiden tot een lagere ranking in zoekmachines.

In plaats daarvan moet het artikel worden aangepast voor elke website waarop het wordt gepubliceerd. Dit kan betekenen dat de titel, introductie en conclusie worden aangepast, of dat er extra informatie wordt toegevoegd om het artikel relevanter te maken voor de doelgroep van de website.

Article syndication - voorkom duplicate content

Waarom is Article Syndication belangrijk?

Article syndication is belangrijk omdat het kan helpen om de zichtbaarheid van een merk te vergroten en meer verkeer naar de website te genereren

Daarnaast kan article syndication ook helpen om de autoriteit van een merk te vergroten. Wanneer een artikel wordt gepubliceerd op een gerenommeerde website (vb: Wikipedia), kan dit het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Dit kan leiden tot meer conversies en een hogere omzet.

Wat zijn de voordelen van Article Syndication?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan article syndication. Hieronder worden de belangrijkste voordelen besproken:

 • Vergroot het bereik
  Door het artikel op verschillende websites te publiceren, wordt het bereik vergroot en kunnen meer mensen het artikel lezen. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de website en meer potentiële klanten.
 • Verhoogt de autoriteit
  Wanneer een artikel wordt gepubliceerd op een gerenommeerde website, kan dit het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Dit kan leiden tot meer conversies en een hogere omzet.
 • Verbetering van de SEO
  Article syndication kan ook helpen om de SEO van een website te verbeteren. Door het artikel op verschillende websites te publiceren, worden er meer backlinks naar de website gegenereerd. Dit kan leiden tot een hogere ranking in zoekmachines en meer verkeer naar de website.

Wat zijn de nadelen van Article Syndication?

Hoewel article syndication veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan deze strategie. Hieronder worden de belangrijkste nadelen besproken:

 • Duplicate content
  Het is belangrijk om te voorkomen dat hetzelfde artikel op meerdere websites wordt gepubliceerd. Dit wordt gezien als duplicate content en kan leiden tot een lagere ranking in zoekmachines.
 • Verlies van controle
  Wanneer een artikel wordt gepubliceerd op verschillende websites, kan dit leiden tot verlies van controle over de inhoud. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het artikel op elke website wordt aangepast om ervoor te zorgen dat het relevant is voor de doelgroep van de website.
 • Kwaliteit van de websites
  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het artikel wordt gepubliceerd op kwalitatief hoogwaardige websites. Als het artikel wordt gepubliceerd op websites van lage kwaliteit, kan dit de reputatie van het merk schaden.

Conclusie

Article syndication kan een effectieve marketingstrategie zijn om de zichtbaarheid van een merk te vergroten en meer verkeer naar de website te genereren. Door het artikel op verschillende websites te publiceren, wordt het bereik vergroot en kunnen meer mensen het artikel lezen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het artikel wordt aangepast voor elke website waarop het wordt gepubliceerd en dat het wordt gepubliceerd op kwalitatief hoogwaardige websites. Als deze strategie op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan het leiden tot meer conversies en een hogere omzet.

Als je meer wilt weten over article syndication of andere SEO-strategieën, neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder om je online zichtbaarheid te vergroten en meer verkeer naar je website te genereren. Vul ons formulier in of neem contact op!

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.