Wat is Conversion?

Conversion, ook wel conversie genoemd, is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van online marketing. Het verwijst naar het proces waarbij een bezoeker van een website wordt omgezet in een klant of lead. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het aanvragen van een offerte.

conversion is een belangrijk onderdeel van online marketing omdat het uiteindelijk bepaalt hoe succesvol een website is in het genereren van leads en omzet. In dit artikel gaan we dieper in op wat conversion precies inhoudt en hoe je het kunt optimaliseren voor jouw website.

Waarom is Conversion belangrijk?

Conversion is belangrijk omdat het uiteindelijk bepaalt hoe succesvol een website is in het genereren van leads en omzet. Als een website veel bezoekers heeft maar weinig conversies, dan is er iets mis met de website. Het kan zijn dat de website niet gebruiksvriendelijk genoeg is, de call-to-actions niet duidelijk genoeg zijn of dat de bezoekers niet de juiste informatie kunnen vinden.

Het optimaliseren van conversion is daarom een belangrijk onderdeel van online marketing. Door het verbeteren van de conversieratio kan een website meer leads en omzet genereren zonder dat er extra bezoekers nodig zijn.

Hoe meet je Conversion?

Om conversion te kunnen optimaliseren is het belangrijk om te weten hoe je het kunt meten. Er zijn verschillende manieren om conversion te meten, afhankelijk van het doel van de website. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte meetmethoden:

  • Formulierconversie: Het meten van het aantal ingevulde formulieren op de website.
  • Bestelconversie: Het meten van het aantal geplaatste bestellingen op de website.
  • Offerteconversie: Het meten van het aantal aangevraagde offertes op de website.
  • Telefoonconversie: Het meten van het aantal telefoontjes dat via de website is binnengekomen.

Het meten van conversion kan worden gedaan met behulp van verschillende tools, zoals Google Analytics en Hotjar. Deze tools geven inzicht in het gedrag van de bezoekers op de website en kunnen helpen bij het optimaliseren van de website voor een betere conversieratio.

Hoe optimaliseer je Conversion?

Het optimaliseren van conversion is een continu proces. Hieronder vind je een aantal tips om de conversieratio van jouw website te verbeteren:

  • Maak gebruik van duidelijke call-to-actions: Zorg ervoor dat de bezoekers van de website weten wat ze moeten doen om een conversie te voltooien. Maak gebruik van duidelijke en opvallende call-to-actions.
  • Verbeter de gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat de website gebruiksvriendelijk is en dat de bezoekers snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.
  • Maak gebruik van social proof: Laat zien dat andere klanten tevreden zijn met jouw product of dienst. Dit kan bijvoorbeeld door middel van reviews en testimonials.
  • Maak gebruik van urgency: Creëer een gevoel van urgentie bij de bezoekers van de website. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een tijdelijke aanbieding of een beperkte voorraad.
  • Test en meet: Test verschillende elementen op de website en meet welke elementen het beste werken voor een hogere conversieratio.

Conclusie

Conversion is een belangrijk onderdeel van online marketing omdat het uiteindelijk bepaalt hoe succesvol een website is in het genereren van leads en omzet. Het meten en optimaliseren van conversion is daarom een continu proces. Door het verbeteren van de conversieratio kan een website meer leads en omzet genereren zonder dat er extra bezoekers nodig zijn.

Wil je meer weten over hoe je conversion kunt optimaliseren voor jouw website? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Conversion is het proces waarbij een bezoeker van een website wordt omgezet in een klant of lead. Wil je meer weten over hoe je conversie kunt optimaliseren voor jouw website? Neem dan contact op met Team Made via deze link: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.