Wat is een Knowledge Graph?

Een knowledge graph, ook wel bekend als een kenniskaart, is een geavanceerde manier om informatie te organiseren en te presenteren op het internet. Het is een database die informatie verzamelt en verbindt om een beter begrip te krijgen van de relaties tussen verschillende concepten en entiteiten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een knowledge graph is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Hoe werkt een Knowledge Graph?

Een knowledge graph is een database die informatie verzamelt uit verschillende bronnen, zoals Wikipedia, Google Maps en andere openbare databases. Deze informatie wordt vervolgens georganiseerd en verbonden om een beter begrip te krijgen van de relaties tussen verschillende concepten en entiteiten.

Deze relaties worden weergegeven in de vorm van knooppunten en randen. Knooppunten zijn de entiteiten, zoals personen, plaatsen en dingen, terwijl de randen de relaties tussen deze entiteiten weergeven. Bijvoorbeeld, als we het hebben over Barack Obama, dan zou het knooppunt “Barack Obama” zijn en de randen zouden zijn “President van de Verenigde Staten”, “Geboren in Honolulu” en “Getrouwd met Michelle Obama”.

Een knowledge graph maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om deze relaties te begrijpen en te presenteren op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor gebruikers. Dit betekent dat wanneer u zoekt naar “Barack Obama”, u niet alleen informatie krijgt over zijn achtergrond en prestaties, maar ook over zijn relaties met andere entiteiten, zoals zijn familie, vrienden en collega’s.

Waarom is een Knowledge Graph belangrijk voor SEO?

Een knowledge graph is belangrijk voor SEO omdat het zoekmachines helpt om beter te begrijpen wat een gebruiker zoekt en waarom. Door informatie te organiseren en te verbinden, kan een knowledge graph zoekmachines helpen om betere zoekresultaten te leveren die relevanter zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Bovendien kan een knowledge graph helpen om uw bedrijf of merk te promoten door uw informatie op een meer visuele en aantrekkelijke manier te presenteren. Als u bijvoorbeeld een restaurant heeft, kan een knowledge graph uw menu, locatie en openingstijden weergeven, evenals beoordelingen van klanten en foto’s van uw gerechten.

Voorbeelden van Knowledge Graphs

Er zijn veel voorbeelden van Knowledge Graphs die momenteel worden gebruikt op het internet. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Google knowledge graph – Dit is de knowledge graph die wordt gebruikt door Google om zoekresultaten te leveren. Het bevat informatie over miljarden entiteiten en wordt gebruikt om zoekopdrachten te begrijpen en relevante resultaten te leveren.
  • Facebook Graph Search – Dit is de knowledge graph die wordt gebruikt door Facebook om gebruikers te helpen bij het vinden van informatie over vrienden, pagina’s en groepen.
  • Amazon Product Graph – Dit is de knowledge graph die wordt gebruikt door Amazon om producten te organiseren en te presenteren op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor gebruikers.

Conclusie

Een knowledge graph is een geavanceerde manier om informatie te organiseren en te presenteren op het internet. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om informatie te verzamelen en te verbinden om een beter begrip te krijgen van de relaties tussen verschillende concepten en entiteiten. Een knowledge graph is belangrijk voor SEO omdat het zoekmachines helpt om beter te begrijpen wat een gebruiker zoekt en waarom. Het kan ook helpen om uw bedrijf of merk te promoten door uw informatie op een meer visuele en aantrekkelijke manier te presenteren. Als u meer wilt weten over hoe u een knowledge graph kunt gebruiken om uw SEO te verbeteren, neem dan contact op met Team Made.

Klik hier voor meer informatie over SEO.

Bel ons op +32 3 808 06 78 of vul ons formulier in voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen uw online aanwezigheid te verbeteren.

Een Knowledge Graph is een semantische database die informatie op een gestructureerde manier organiseert en presenteert. Het biedt een manier om gegevens te begrijpen en te verbinden, waardoor het gemakkelijker wordt om antwoorden te vinden op complexe vragen. Wil je meer weten over hoe een Knowledge Graph jouw bedrijf kan helpen? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Meer over Google updates

Wat is Google Magi? 

Wat is Project Magi en wat zijn de kenmerken ervan? Hoe zal deze revolutie in zoektechnologie van invloed zijn op SEO-professionals en gebruikers wereldwijd? In dit artikel zullen we dieper ingaan op Project Magi, de veelbelovende functies ervan, en de potentiële gevolgen voor het landschap van zoekmachineoptimalisatie.

Lees meer

Wat is Query Deserves Diversity?

Wat is Query Deserves Diversity? Query deserves diversity (QDD) is een algoritme van Google dat ervoor zorgt dat zoekresultaten diverser worden. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, Google niet alleen de meest relevante resultaten toont, maar ook…

Lees meer

Wat is de Fred Update van Google?

Wat is Google’s Fred Update? Als je een website hebt, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een van de belangrijkste updates die Google heeft doorgevoerd, is…

Lees meer

Wat is Google’s Hummingbird Update?

WAT IS GOOGLE HUMMINGBIRD? Google hummingbird is een zoekalgoritme dat in 2013 werd geïntroduceerd door Google. Het is ontworpen om zoekopdrachten beter te begrijpen en te interpreteren, zodat gebruikers betere zoekresultaten krijgen. Het is een belangrijke update van het zoekalgoritme van Google…

Lees meer

Wat is een Google’s Penguin Update?

Wat is een Google’s Penguin Update? google’s penguin update is een algoritme-update die in 2012 werd gelanceerd om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Het doel van deze update was om websites die zich bezighouden met black-hat SEO-technieken te bestraffen…

Lees meer

Wat is een Google’s Pigeon Update?

Wat is een Google’s Pigeon Update? Google’s pigeon update is een algoritme-update die in juli 2014 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren. De update heeft invloed op de manier waarop…

Lees meer

Wat is Google’s Possum Update?

Wat is Google’s Possum Update? Google’s possum update is een algoritme-update die in september 2016 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren en te verfijnen. Het is een belangrijke update voor…

Lees meer

Wat is Google’s Panda Update?

Wat is Google’s Panda Update? Een van de belangrijkste updates in de geschiedenis van het Google Algoritme is de Panda Update. Deze update heeft een grote impact op de ranking van je website in de zoekresultaten van Google. Als je…

Lees meer

Wat is Google’s RankBrain Update?

Wat is google’s rankbrain update? Google’s rankbrain update is een algoritme-update die in 2015 werd geïntroduceerd en die de manier waarop Google zoekopdrachten verwerkt, heeft veranderd. Het is een machine learning-systeem dat Google helpt om zoekopdrachten beter te begrijpen en…

Lees meer

Wat is een Google’s Pirate Update?

De google’s pirate update is een algoritme-update die in 2012 werd geïntroduceerd om de zoekresultaten van Google te verbeteren en piraterij te bestrijden. Het doel van deze update was om websites die inbreuk maken op auteursrechten te ‘degraderen’ in de…

Lees meer

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.