Wat is Google’s Possum Update?

Google’s possum update is een algoritme-update die in september 2016 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren en te verfijnen. Het is een belangrijke update voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om hun klanten te bereiken.

De update heeft een aantal belangrijke veranderingen gebracht in de manier waarop Google lokale zoekresultaten rangschikt. In dit artikel zullen we deze veranderingen in detail bespreken en uitleggen hoe ze van invloed kunnen zijn op uw bedrijf.

google possum update
google possum update

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

De belangrijkste veranderingen die de Possum Update heeft gebracht, zijn:

 • Verfijning van de lokale zoekresultaten

Een van de belangrijkste doelen van de Possum Update was om de lokale zoekresultaten van Google te verfijnen. Dit betekent dat Google nu meer aandacht besteedt aan de locatie van de gebruiker bij het rangschikken van lokale zoekresultaten.

Dit betekent dat als u bijvoorbeeld zoekt naar een tandarts in Antwerpen, Google nu meer geneigd is om tandartsen in Antwerpen te tonen die zich dichter bij uw locatie bevinden. Dit is een belangrijke verandering voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om klanten te bereiken.

 • Meer nadruk op de fysieke locatie van bedrijven

Een andere belangrijke verandering die de Possum Update heeft gebracht, is dat Google nu meer nadruk legt op de fysieke locatie van bedrijven bij het rangschikken van lokale zoekresultaten. Dit betekent dat bedrijven die zich dichter bij de locatie van de gebruiker bevinden, nu hoger worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten.

Dit is een belangrijke verandering voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om klanten te bereiken. Het betekent dat bedrijven die zich dichter bij de locatie van de gebruiker bevinden, nu een grotere kans hebben om hoger te worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten.

 • Meer nadruk op de zoektermen van gebruikers

Een andere belangrijke verandering die de Possum Update heeft gebracht, is dat Google nu meer nadruk legt op de zoektermen van gebruikers bij het rangschikken van lokale zoekresultaten. Dit betekent dat als een gebruiker bijvoorbeeld zoekt naar “tandarts in Antwerpen”, Google nu meer geneigd is om tandartsen in Antwerpen te tonen die zich richten op de zoektermen van de gebruiker.

Dit is een belangrijke verandering voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om klanten te bereiken. Het betekent dat bedrijven die zich richten op de zoektermen van gebruikers, nu een grotere kans hebben om hoger te worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten.

Wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf?

De Possum Update heeft belangrijke gevolgen voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om klanten te bereiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste gevolgen:

 • NABIJHEID: Uw fysieke locatie is belangrijker dan ooit.
  Met de Possum Update is uw fysieke locatie belangrijker dan ooit bij het rangschikken van lokale zoekresultaten. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een tandartspraktijk heeft in Antwerpen, u nu een grotere kans heeft om hoger te worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten als u zich dichter bij de locatie van de gebruiker bevindt.

Dit betekent dat het belangrijk is om uw fysieke locatie te optimaliseren voor lokale zoekresultaten. Dit kan onder meer inhouden dat u uw adresgegevens op uw website en in lokale bedrijvengidsen vermeldt, en dat u ervoor zorgt dat uw bedrijf op Google Maps wordt vermeld.

 • ZOKETERM: Uw zoektermen worden nog belangrijker
  Met de Possum Update zijn uw zoektermen belangrijker dan ooit bij het rangschikken van lokale zoekresultaten. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een tandartspraktijk heeft in Antwerpen, u nu een grotere kans heeft om hoger te worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten als u zich richt op de zoektermen van gebruikers, zoals “tandarts in Antwerpen”.

Dit betekent dat het belangrijk is om uw zoektermen te optimaliseren voor lokale zoekresultaten. Dit kan onder meer inhouden dat u uw zoektermen op uw website en in lokale bedrijvengidsen vermeldt, en dat u ervoor zorgt dat uw website geoptimaliseerd is voor lokale zoekresultaten.

 • ONLINE AANWEZIGHEID: Uw online voetafdruk is belangrijker dan ooit.
  Met de Possum Update is uw online aanwezigheid belangrijker dan ooit bij het rangschikken van lokale zoekresultaten. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld een tandartspraktijk heeft in Antwerpen, u nu een grotere kans heeft om hoger te worden gerangschikt in de lokale zoekresultaten als u een sterke online aanwezigheid heeft, zoals een goed ontworpen website en actieve sociale media-accounts.

Dit betekent dat het belangrijk is om uw online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale zoekresultaten. Dit kan onder meer inhouden dat u een goed ontworpen website heeft die geoptimaliseerd is voor lokale zoekresultaten, en dat u actief bent op sociale media-accounts die gericht zijn op uw lokale doelgroep.

Conclusie

De Possum Update is een belangrijke update voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale zoekresultaten om klanten te bereiken. Het heeft belangrijke veranderingen gebracht in de manier waarop Google lokale zoekresultaten rangschikt, en het is belangrijk om deze veranderingen te begrijpen en uw bedrijf te optimaliseren voor lokale zoekresultaten.

Als u meer wilt weten over wat u kunt optimaliseren in functie van lokale zoekopdrachten, neem dan contact met ons op of vraag een gratis audit van uw lokale bedrijfsprofiel.

Wat is Google’s Possum Update?

google possum update

Google’s Possum Update is een algoritme-update die in 2016 werd uitgebracht en gericht is op het verbeteren van de lokale zoekresultaten van Google. Het doel van deze update is om de relevantie en nauwkeurigheid van lokale zoekopdrachten te verbeteren door de rangschikking van lokale bedrijven te veranderen op basis van verschillende factoren, zoals locatie, beoordelingen en relevantie.


Hoe kunnen bedrijven zich aanpassen aan de Possum-update en hun lokale zichtbaarheid vergroten?

Om zich aan te passen aan de Possum-update, moeten bedrijven hun lokale SEO-strategie verbeteren. Dit omvat ondermeer: zorgen voor nauwkeurige bedrijfsvermeldingen in online directories en het optimaliseren van de website met relevante lokale zoekwoorden.

Ook het verkrijgen van positieve klantrecensies en het bevorderen van lokale betrokkenheid kunnen bijdragen aan een betere rangschikking in de lokale zoekresultaten.

Het is van cruciaal belang om consistentie en nauwkeurigheid van bedrijfsinformatie te waarborgen op alle online platforms, zoals Google Mijn Bedrijf en andere lokale vermeldingssites.


Wil je meer weten over hoe je jouw lokale bedrijf kunt optimaliseren voor deze update? Neem dan contact op met Team Made.

Meer over Google updates

Wat is Google Magi? 

Wat is Project Magi en wat zijn de kenmerken ervan? Hoe zal deze revolutie in zoektechnologie van invloed zijn op SEO-professionals en gebruikers wereldwijd? In dit artikel zullen we dieper ingaan op Project Magi, de veelbelovende functies ervan, en de potentiële gevolgen voor het landschap van zoekmachineoptimalisatie.

Lees meer

Wat is Query Deserves Diversity?

Wat is Query Deserves Diversity? Query deserves diversity (QDD) is een algoritme van Google dat ervoor zorgt dat zoekresultaten diverser worden. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, Google niet alleen de meest relevante resultaten toont, maar ook…

Lees meer

Wat is de Fred Update van Google?

Wat is Google’s Fred Update? Als je een website hebt, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een van de belangrijkste updates die Google heeft doorgevoerd, is…

Lees meer

Wat is Google’s Hummingbird Update?

WAT IS GOOGLE HUMMINGBIRD? Google hummingbird is een zoekalgoritme dat in 2013 werd geïntroduceerd door Google. Het is ontworpen om zoekopdrachten beter te begrijpen en te interpreteren, zodat gebruikers betere zoekresultaten krijgen. Het is een belangrijke update van het zoekalgoritme van Google…

Lees meer

Wat is een Google’s Penguin Update?

Wat is een Google’s Penguin Update? google’s penguin update is een algoritme-update die in 2012 werd gelanceerd om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Het doel van deze update was om websites die zich bezighouden met black-hat SEO-technieken te bestraffen…

Lees meer

Wat is een Google’s Pigeon Update?

Wat is een Google’s Pigeon Update? Google’s pigeon update is een algoritme-update die in juli 2014 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren. De update heeft invloed op de manier waarop…

Lees meer

Wat is Google’s RankBrain Update?

Wat is google’s rankbrain update? Google’s rankbrain update is een algoritme-update die in 2015 werd geïntroduceerd en die de manier waarop Google zoekopdrachten verwerkt, heeft veranderd. Het is een machine learning-systeem dat Google helpt om zoekopdrachten beter te begrijpen en…

Lees meer

Wat is Google’s Panda Update?

Wat is Google’s Panda Update? Een van de belangrijkste updates in de geschiedenis van het Google Algoritme is de Panda Update. Deze update heeft een grote impact op de ranking van je website in de zoekresultaten van Google. Als je…

Lees meer

Wat is een Google’s Pirate Update?

De google’s pirate update is een algoritme-update die in 2012 werd geïntroduceerd om de zoekresultaten van Google te verbeteren en piraterij te bestrijden. Het doel van deze update was om websites die inbreuk maken op auteursrechten te ‘degraderen’ in de…

Lees meer

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.