Wat is Google Magi? 

Belangrijkste Kenmerken, Voorbeelden, en Impact op SEO

Ontdek het nieuwste op het gebied van door AI aangedreven zoeken van Google Magi. Lees over de belangrijkste kenmerken en wat we tot nu toe weten.

Wat is Google Project Magi? Belangrijkste Kenmerken, Voorbeelden, en Impact op SEO

Google Magi in The New York Times

De eerste vermelding van het project was in een artikel in de New York Times:Google Devising Radical Search Changes to Beat Back A.I. Rivals .

Het is de nieuwste zet van de zoekgigant in de woedende AI-oorlog, waar Microsoft momentum heeft gewonnen na samenwerking met OpenAI en het integreren van ChatGPT-achtige functies als onderdeel van zijn zoekmachine Bing.

En Google probeert te volgen met Google Bard … en nu met “Google Magi”.

Laten we eens kijken naar wat we tot nu toe weten.

12 dingen die we weten over Google Magi

 1. Project Magi is een nieuw techniek dat wordt ontwikkeld door Google voor zijn zoekmachine.
 2. Het project heeft tot doel gebruikers een meer gepersonaliseerde zoekervaring te bieden, waarbij wordt geanticipeerd op de behoeften van gebruikers.
 3. Magi wordt ontwikkeld door een team van ontwerpers, ingenieurs en leidinggevenden die werken in sprintkamers.
 4. De zoekmachine zal worden aangedreven door kunstmatige intelligentie en zal meer conversatiegericht zijn dan de huidige.
 5. De nieuwe zoekmachine bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling, en er is nog geen duidelijke tijdschema vrijgegeven voor de release.
 6. Het systeem zou leren wat gebruikers willen weten op basis van hun zoekopdrachten en het zou vooral productlijsten bieden (objecten om te kopen zullen meer centraal staan)
 7. Magi zou advertenties in de mix van zoekresultaten behouden.
 8. Zoekopdrachten die kunnen leiden tot een financiële transactie zouden nog steeds advertenties op hun resultatenpagina’s hebben.
 9. Het is de bedoeling dat Google de tools volgende maand aan het publiek zal vrijgeven en meer functies zal toevoegen in de herfst 2023.
 10. Het bedrijf is van plan om de functies in eerste instantie beschikbaar te stellen aan maximaal één miljoen mensen, wat geleidelijk zal toenemen tot 30 miljoen tegen het einde van het jaar.
 11. De functies zullen aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.
 12. Gesprek Interface: de gebruikersinterface zal meer neigen naar een chat interface. 

Is er dan veel verschil? Is dat niet wat Google nu ook al doet? 

In mijn oren klinkt het veel als wat Google al onder de motorkap heeft wanneer ze zoekresultaten tonen, ook nu wordt al veel kunstmatige intelligentie toegepast.

Maar MAGI verpakt alles in een nieuwere interface, meer als iets vergelijkbaars met Bard en ChatGPT. Het voelt een beetje als een uitgelichte zoekresultaat op steroïden.

Het belangrijkste verschil over het algemeen is dat in plaats van antwoorden van websites weer te geven, ze worden geformuleerd door de eigen AI van Google. Het is interessant om te zien of dit zal uitdraaien op een van de meer significante bewegingen en transformaties voor de klassieke zoekresultaten zoals we die kennen.

Wat is Google Magi?

Google Magi is een project dat tot doel heeft te transformeren hoe we zoeken en interageren met het internet. Het omvat de ontwikkeling van een nieuwe zoekmachine aangedreven door de nieuwe A.I.-technologie van Google die gebruikers een veel persoonlijkere ervaring zal bieden dan de huidige service van het bedrijf.

Google-Magi
Google-Magi

Het project omvat het toevoegen van nieuwe A.I.-gebaseerde functies aan de huidige zoekmachine. En het lijkt erop dat het deel over het anticiperen op de behoeften van gebruikers centraal staat.

Veel Twitter-gebruikers tonen per ongeluk de Google Bard-animatie om Google Magi te illustreren

Hoewel de nieuwe zoekmachine zich nog in de beginfase bevindt, toont het de ambities van Google om voorop te blijven lopen in technologische ontwikkelingen in de zoekindustrie.

Hoe kan het aan een kind worden uitgelegd waar het allemaal om draait Google Magi is een gaaf nieuw project dat probeert het zoeken op internet nog beter te maken. Eigenlijk maken ze een nieuwe zoekmachine die gebruikmaakt van echt slimme computertechnologie om te begrijpen waar je naar op zoek bent en je betere resultaten te geven. Veel slimme mensen werken aan dit project, en het gaat de manier waarop we zoeken en dingen online kopen veranderen.

Wat heeft Google gezegd over Magi? Helaas heeft Google nog niet veel officiële informatie over Project Magi vrijgegeven.

De enige verklaring tot nu toe is het citaat van Google-woordvoerster Lara Levin:

“Niet elk brainstormdeck of productidee leidt tot een lancering, maar zoals we eerder hebben gezegd, zijn we enthousiast over het toevoegen van nieuwe met A.I. aangedreven functies aan zoeken, en zullen we binnenkort meer details delen.” Ook tot nu toe hebben verschillende Googlers op Twitter zich stil gehouden over geruchten met betrekking tot Magi.

Conversatie en gebruiksvriendelijkheid?
Over het algemeen lijkt het veilig om te zeggen dat Google streeft naar meer conversatie en gebruiksvriendelijkheid in zoekopdrachten.

Stel je voor dat je in gesprek bent met een intelligente assistent zoals ChatGPT of Alexa, die kan leren van eerdere interacties en in realtime reacties kan aanpassen. Deze nieuwe aanpak zal meer relevante, gepersonaliseerde antwoorden bieden en zich verwijderen van de traditionele lijst met zoekresultaten.

Wat zou Magi kunnen betekenen voor SEO?

Het is niet alsof Magi de klassieke SEO zal doden, maar het kan wel aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereld van SEO’s en mensen die organisch verkeer van Google willen krijgen.

Hier zijn enkele mogelijke effecten:

 • Verschuiving van focus: Met Google’s AI die antwoorden genereert in plaats van ze van websites te halen, moeten SEO-professionals hun strategieën mogelijk aanpassen om ervoor te zorgen dat hun inhoud relevant en zichtbaar blijft. Dit kan inhouden dat content wordt geoptimaliseerd voor door AI gegenereerde antwoorden en samenwerking met AI om betere en nauwkeurigere informatie te bieden.
 • Personalisatie: Naarmate de zoekervaring persoonlijker wordt, moeten SEO-professionals mogelijk inhoud aanpassen om aan specifieke gebruikersvoorkeuren en behoeften te voldoen. Dit kan vereisen dat er diepgaandere gebruikersanalyse en segmentatie wordt uitgevoerd om content te creëren die aansluit bij verschillende doelgroepen.
 • Optimalisatie voor conversatie: Met een meer conversatiegerichte zoekinterface moeten SEO-experts mogelijk content optimaliseren voor spraakzoekopdrachten en zoekopdrachten in natuurlijke taal. Dit kan inhouden dat content direct vragen beantwoordt en gemakkelijker door AI kan worden begrepen en geïnterpreteerd.
 • Toenemende concurrentie: Aangezien Google transacties rechtstreeks op zijn platform mogelijk maakt, zullen bedrijven en websites te maken krijgen met toenemende concurrentie. SEO-professionals moeten nieuwe manieren vinden om op te vallen en gebruikers naar hun sites te trekken. Dit kan worden bereikt door de gebruikerservaring te verbeteren, unieke inhoud of waardeproposities aan te bieden, of andere marketingkanalen te benutten.
 • Aanpassing aan nieuwe metingen: Naarmate zoekmachines evolueren, moeten SEO-professionals op de hoogte blijven van nieuwe metingen en rangschikkingsfactoren die zoekresultaten beïnvloeden. Het is essentieel om deze veranderingen bij te houden en strategieën aan te passen om zoekzichtbaarheid en relevantie te behouden.
 • Gebruikersbetrokkenheid en retentie: Met het potentieel van door AI gegenereerde antwoorden moeten websites zich mogelijk meer richten op gebruikersbetrokkenheid en retentie. Dit kan onder meer het creëren van meer interactieve inhoud, het verbeteren van het ontwerp en de bruikbaarheid van websites en het bieden van gepersonaliseerde ervaringen voor gebruikers omvatten.

Uiteindelijk zal het succes van SEO-professionals in het tijdperk van Project Magi afhangen van hun vermogen om zich aan te passen aan het veranderende zoeklandschap en innovatieve manieren te vinden om inhoud te creëren en te optimaliseren voor zowel gebruikers als door AI gegenereerde antwoorden.

Neem contact met ons op voor deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen voor jouw SEO-strategie.

Google Bard vs Magi

Google Bard, in relatie tot Google Magi, vertegenwoordigt het antwoord van Google op de opkomst van door AI aangedreven conversatiezoekmachines zoals ChatGPT. Als concurrent van ChatGPT is Google Bard ontworpen om zoekresultaten te transformeren door nauwkeurige, informatieve en creatieve antwoorden te bieden op basis van de zoekopdrachten van de gebruiker.

Google Bard
Google-bard

Terwijl Google Magi streeft naar een meer gepersonaliseerde en anticiperende zoekervaring, richt Google Bard zich op het genereren van nauwkeurige, informatieve en creatieve antwoorden op een meer conversatiegerichte manier. Beide projecten weerspiegelen de ambitie van Google om de zoekervaring te revolutioneren met behulp van geavanceerde AI-technologieën.

KenmerkenGoogle BardProject Magi
DoelConversatie AI-serviceGepersonaliseerde zoekmachine
FaseBeginfaseIn ontwikkeling
AI-technologieGrote taalmodellen (LaMDA)Kunstmatige intelligentie
ConversatieJa, streeft naar creativiteitMeer conversatie dan de huidige zoekmachine
PersonalisatieHaalt informatie van internet voor frisse, hoogwaardige antwoordenLeert de behoeften van gebruikers op basis van hun zoekopdrachten
BeschikbaarheidGeselecteerde marktenInterne tests bij Google
KenmerkenVereenvoudigt complexe onderwerpenBiedt vooraf geselecteerde opties voor objecten om te kopen, informatie om te onderzoeken en andere informatie
Advertentie-integratieAdvertenties behouden in zoekresultatenAdvertenties nog steeds te zien op zoekopdrachten die kunnen leiden tot een financiële transactie
ReleaseplannenAl beschikbaar in geselecteerde marktenNog geen officiële datum. Wordt aanvankelijk vrijgegeven aan maximaal één miljoen mensen en zal tegen het einde van het jaar geleidelijk toenemen tot 30 miljoen.

Waarom heet het “Project Magi”?

Het artikel in de New York Times geeft niet expliciet antwoord op waarom het “Project Magi” wordt genoemd. Het is mogelijk dat de naam “Magi” is gekozen omdat het de suggestie wekt van magie, wat zou kunnen suggereren dat de nieuwe zoekmachine iets bijzonders en transformerends zal zijn.

Het is echter ook mogelijk dat de naam een andere betekenis of betekenis heeft binnen de interne cultuur van Google. Zonder meer informatie van Google zelf is het moeilijk om met zekerheid te zeggen.

Google Magi
Google’s MAGI

Hoe maakt Magi gebruik van kunstmatige intelligentie?

Magi maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om natuurlijke taalvragen te begrijpen en meer accurate en relevante zoekresultaten te bieden.

Het maakt gebruik van machine learning-algoritmen om de bedoeling en context van een zoekopdracht van een gebruiker te analyseren en te interpreteren en de inhoud en context van webpagina’s te begrijpen.

Magi gebruikt ook AI om antwoorden te genereren op specifieke vragen, vergelijkbaar met hoe spraakassistenten zoals Siri en Alexa antwoorden geven aan gebruikers. Magi kan ook AI gebruiken om zoekresultaten te personaliseren voor individuele gebruikers op basis van hun zoekgeschiedenis en gedrag.

Dit alles wijst op een spannende toekomst voor Google Project Magi en de mogelijke impact ervan op de wereld van SEO en online zoeken. We zullen nauwlettend in de gaten moeten houden hoe deze ontwikkelingen zich verder ontvouwen en welke kansen en uitdagingen ze met zich meebrengen.

Conclusie

In conclusie belooft Google Project Magi een boeiende revolutie te brengen in de manier waarop we online zoeken en interageren. Met zijn AI-gedreven functies en gepersonaliseerde benadering zullen zowel gebruikers als SEO-professionals nieuwe uitdagingen en kansen tegenkomen. De zoekwereld evolueert, en het is van vitaal belang om zich aan te passen aan deze veranderingen.

Wil je meer weten over hoe Team Made jou kan helpen met je SEO-strategie en online zichtbaarheid? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen. Samen kunnen we jouw online succes maximaliseren!

Neem nu contact met ons op en ontdek hoe wij jouw digitale aanwezigheid kunnen optimaliseren.

Meer over Google updates

Wat is Query Deserves Diversity?

Wat is Query Deserves Diversity? Query deserves diversity (QDD) is een algoritme van Google dat ervoor zorgt dat zoekresultaten diverser worden. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, Google niet alleen de meest relevante resultaten toont, maar ook…

Lees meer

Wat is de Fred Update van Google?

Wat is Google’s Fred Update? Als je een website hebt, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een van de belangrijkste updates die Google heeft doorgevoerd, is…

Lees meer

Wat is Google’s Hummingbird Update?

WAT IS GOOGLE HUMMINGBIRD? Google hummingbird is een zoekalgoritme dat in 2013 werd geïntroduceerd door Google. Het is ontworpen om zoekopdrachten beter te begrijpen en te interpreteren, zodat gebruikers betere zoekresultaten krijgen. Het is een belangrijke update van het zoekalgoritme van Google…

Lees meer

Wat is een Google’s Penguin Update?

Wat is een Google’s Penguin Update? google’s penguin update is een algoritme-update die in 2012 werd gelanceerd om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Het doel van deze update was om websites die zich bezighouden met black-hat SEO-technieken te bestraffen…

Lees meer

Wat is een Google’s Pigeon Update?

Wat is een Google’s Pigeon Update? Google’s pigeon update is een algoritme-update die in juli 2014 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren. De update heeft invloed op de manier waarop…

Lees meer

Wat is Google’s Possum Update?

Wat is Google’s Possum Update? Google’s possum update is een algoritme-update die in september 2016 werd uitgerold. Het doel van deze update was om de lokale zoekresultaten van Google te verbeteren en te verfijnen. Het is een belangrijke update voor…

Lees meer

Wat is Google’s RankBrain Update?

Wat is google’s rankbrain update? Google’s rankbrain update is een algoritme-update die in 2015 werd geïntroduceerd en die de manier waarop Google zoekopdrachten verwerkt, heeft veranderd. Het is een machine learning-systeem dat Google helpt om zoekopdrachten beter te begrijpen en…

Lees meer

Wat is Google’s Panda Update?

Wat is Google’s Panda Update? Een van de belangrijkste updates in de geschiedenis van het Google Algoritme is de Panda Update. Deze update heeft een grote impact op de ranking van je website in de zoekresultaten van Google. Als je…

Lees meer

Wat is een Google’s Pirate Update?

De google’s pirate update is een algoritme-update die in 2012 werd geïntroduceerd om de zoekresultaten van Google te verbeteren en piraterij te bestrijden. Het doel van deze update was om websites die inbreuk maken op auteursrechten te ‘degraderen’ in de…

Lees meer

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.