Wat is een Dead-End Page?

Een dead-end page, ook wel bekend als een doodlopende pagina, is een webpagina die geen interne of externe links bevat. Dit betekent dat de bezoeker van de pagina geen andere pagina’s kan bezoeken zonder terug te gaan naar de vorige pagina of de website te verlaten. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een negatieve invloed hebben op de SEO van de website.

Waarom zijn Dead-End Pages slecht voor SEO?

Dead-end pages zijn slecht voor SEO omdat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan websites met een goede gebruikerservaring. Als een bezoeker op een dead-end page terechtkomt en geen andere pagina’s kan bezoeken, kan dit leiden tot een hoge bounce rate en een lage dwell time. Dit zijn twee belangrijke factoren die Google gebruikt om de kwaliteit van een website te beoordelen.

Bovendien kunnen dead-end pages de interne linkstructuur van een website verstoren. Interne links zijn belangrijk voor SEO omdat ze zoekmachines helpen om de inhoud van een website te begrijpen en te indexeren. Als een pagina geen interne links bevat, kan dit leiden tot een slechte indexering en een lagere ranking in de zoekresultaten.

Hoe kun je Dead-End Pages vermijden?

Er zijn verschillende manieren om dead-end pages te vermijden en de gebruikerservaring van je website te verbeteren:

  • Voeg interne links toe

Voeg interne links toe aan elke pagina van je website. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van je website te begrijpen en te indexeren, en het geeft bezoekers de mogelijkheid om andere pagina’s te bezoeken die relevant zijn voor hun zoekopdracht.

  • Maak gebruik van breadcrumbs

Breadcrumbs zijn een navigatiehulpmiddel dat de bezoeker laat zien waar ze zich bevinden op de website. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de bounce rate te verlagen.

  • Voeg een zoekfunctie toe

Een zoekfunctie kan de gebruikerservaring verbeteren door bezoekers de mogelijkheid te geven om snel te vinden wat ze zoeken. Dit kan ook helpen om de bounce rate te verlagen en de dwell time te verhogen.

  • Maak gebruik van call-to-actions

Call-to-actions zijn knoppen of links die bezoekers aanmoedigen om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het bekijken van een andere pagina op de website. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de bounce rate te verlagen.

Conclusie

Dead-end pages zijn slecht voor SEO en kunnen leiden tot een slechte gebruikerservaring. Door interne links toe te voegen, breadcrumbs te gebruiken, een zoekfunctie toe te voegen en call-to-actions te gebruiken, kun je dead-end pages vermijden en de gebruikerservaring van je website verbeteren. Dit zal niet alleen leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten, maar ook tot meer tevreden bezoekers en een hogere conversieratio.

Neem contact op met Team Made voor meer informatie

Wil je meer weten over hoe je dead-end pages kunt vermijden en de gebruikerservaring van je website kunt verbeteren? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder met al je vragen over SEO en website-optimalisatie. Bel ons op +32 475/556 200 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een Dead-End Page is een pagina op een website die geen verdere actie of navigatie biedt voor de gebruiker. Het kan leiden tot frustratie en een slechte gebruikerservaring. Wil je een professionele website laten maken? Neem dan contact op met Team Made voor een projectaanvraag via deze link: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.