Wat is Skyscraper Technique?

Als je op zoek bent naar manieren om je website hoger te laten scoren in zoekmachines, dan ben je waarschijnlijk al bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Maar heb je ooit gehoord van de skyscraper technique? Dit is een SEO-strategie die steeds populairder wordt onder marketeers en website-eigenaren. In dit artikel leggen we uit wat de skyscraper technique is en hoe je deze kunt gebruiken om je website hoger te laten scoren in zoekmachines.

Skyscraper Technique

Wat is de Skyscraper Technique?

De skyscraper technique is een SEO-strategie die is ontwikkeld door Brian Dean van Backlinko. Het idee achter de skyscraper technique is om hoogwaardige content te maken die beter is dan de content die al beschikbaar is op het internet. Door betere content te maken, vergroot je de kans dat andere websites naar jouw content zullen linken, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een hogere positie in zoekmachines.

De skyscraper technique bestaat uit drie stappen:

  • Zoek naar populaire content in jouw niche
  • Maak betere content dan wat er al beschikbaar is
  • Promoot jouw content bij websites die al naar vergelijkbare content hebben gelinkt

Hoe werkt de Skyscraper Technique?

De skyscraper technique werkt omdat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan hoogwaardige content. Als jouw content beter is dan wat er al beschikbaar is, dan is de kans groter dat andere websites naar jouw content zullen linken. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een hogere positie in zoekmachines.

  • De eerste stap van de skyscraper technique is om te zoeken naar populaire content in jouw niche. Dit kan bijvoorbeeld een blogpost zijn die veel shares en likes heeft op social media, of een artikel dat hoog scoort in zoekmachines.
  • Vervolgens ga je aan de slag om betere content te maken dan wat er al beschikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld door meer diepgang te geven aan het onderwerp, meer afbeeldingen of video’s toe te voegen, of door de content beter te structureren.
  • Als je jouw content hebt gemaakt, is het tijd om deze te promoten bij websites die al naar vergelijkbare content hebben gelinkt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een e-mail te sturen naar de eigenaar van de website en te vragen of ze jouw content willen bekijken. Als jouw content inderdaad beter is dan wat er al beschikbaar is, dan is de kans groot dat ze naar jouw content zullen linken.

Waarom werkt de Skyscraper Technique?

De skyscraper technique werkt omdat het zich richt op het maken van hoogwaardige content. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan hoogwaardige content omdat dit de gebruikerservaring verbetert. Als jouw content beter is dan wat er al beschikbaar is, dan is de kans groter dat andere websites naar jouw content zullen linken. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een hogere positie in zoekmachines.

De skyscraper technique is een effectieve strategie omdat het zich concentreert op het creëren van hoogwaardige content. Door content te produceren die beter is dan wat er al beschikbaar is, vergroot je de kans dat andere websites naar jouw content zullen linken. Deze verwijzingen dienen als een teken van erkenning en autoriteit, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere positie in zoekmachines.

Kortom, door in te zetten op hoogwaardige content met de skyscraper technique, vergroot je de kans op een betere zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines.

Bovendien is de skyscraper technique een strategie die zich richt op het bouwen van backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Zoekmachines beschouwen backlinks als een teken van autoriteit en relevantie. Hoe meer hoogwaardige backlinks je hebt, hoe hoger je website zal scoren in zoekmachines.

Conclusie

De skyscraper technique is een effectieve SEO-strategie die zich richt op het maken van hoogwaardige content en het bouwen van backlinks. Door betere content te maken dan wat er al beschikbaar is, vergroot je de kans dat andere websites naar jouw content zullen linken, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een hogere positie in zoekmachines. Als je op zoek bent naar manieren om je website hoger te laten scoren in zoekmachines, dan is de skyscraper technique zeker het proberen waard.

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website hoger kunt laten scoren in zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Klik hier voor meer informatie over SEO.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.