Wat is Keyword (not provided)?

Als je een website beheert, dan is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden bezoekers gebruiken om op jouw website terecht te komen. Deze informatie kan je namelijk helpen om je website te optimaliseren en beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Maar wat als je deze informatie niet meer kan zien? Dit is precies wat er gebeurt met Keyword (not provided).

Wat is Keyword (not provided)?

Keyword (not provided) is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat Google geen zoekwoordinformatie meer verstrekt aan website-eigenaren. Dit betekent dat je niet meer kan zien welke zoekwoorden bezoekers hebben gebruikt om op jouw website terecht te komen. In plaats daarvan zie je alleen nog maar de term Keyword (not provided) in je Google Analytics-rapporten.

Waarom is Keyword (not provided) ontstaan?

Keyword (not provided) is ontstaan als gevolg van de privacy-instellingen van Google. In 2011 heeft Google aangekondigd dat het de zoekopdrachten van ingelogde gebruikers zou versleutelen. Dit betekent dat de zoekopdrachten niet meer zichtbaar zouden zijn voor website-eigenaren. Dit werd gedaan om de privacy van gebruikers te beschermen.

In de loop der jaren heeft Google deze versleuteling uitgebreid naar alle zoekopdrachten, ook van niet-ingelogde gebruikers. Dit betekent dat website-eigenaren nu geen toegang meer hebben tot zoekwoordinformatie in Google Analytics.

Wat zijn de gevolgen van Keyword (not provided)?

Het ontbreken van zoekwoordinformatie heeft een aantal gevolgen voor website-eigenaren. Ten eerste maakt het het moeilijker om de effectiviteit van zoekmachineoptimalisatie (seo) te meten. Zonder zoekwoordinformatie is het lastiger om te bepalen welke zoekwoorden goed werken en welke niet.

Ten tweede maakt het het moeilijker om de inhoud van je website te optimaliseren voor zoekmachines. Zonder zoekwoordinformatie is het lastiger om te bepalen welke zoekwoorden je moet gebruiken in je content.

Ten derde maakt het het moeilijker om te bepalen welke zoekwoorden je moet targeten in je betaalde zoekcampagnes. Zonder zoekwoordinformatie is het lastiger om te bepalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor je doelgroep.

Hoe kan je omgaan met Keyword (not provided)?

Hoewel het ontbreken van zoekwoordinformatie een uitdaging kan zijn, zijn er nog steeds manieren om de effectiviteit van je SEO-inspanningen te meten en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Hier zijn een paar tips:

  • Gebruik Google Search Console om inzicht te krijgen in de zoekwoorden waarvoor je website wordt weergegeven in de zoekresultaten.
  • Gebruik Google Trends om te zien welke zoekwoorden populair zijn in jouw branche.
  • Gebruik long-tail zoekwoorden om je content te optimaliseren voor specifieke zoekopdrachten.
  • Gebruik interne zoekopdrachten op je website om te zien welke zoekwoorden bezoekers gebruiken om te zoeken naar informatie op je website.

Conclusie

Keyword (not provided) is een uitdaging voor website-eigenaren die afhankelijk zijn van zoekwoordinformatie om hun website te optimaliseren voor zoekmachines. Hoewel het ontbreken van zoekwoordinformatie een uitdaging kan zijn, zijn er nog steeds manieren om de effectiviteit van je SEO-inspanningen te meten en je website te optimaliseren voor zoekmachines. Door gebruik te maken van tools zoals Google Search Console en Google Trends, en door long-tail zoekwoorden te gebruiken, kan je nog steeds waardevolle inzichten krijgen in de zoekopdrachten van je doelgroep.

Wil je meer weten over hoe je jouw website kan optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Keyword (not provided) is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat zoekwoorden in Google Analytics niet worden weergegeven vanwege privacyredenen. Wil je meer weten over hoe je jouw website kunt optimaliseren zonder deze zoekwoorden? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.