Wat is een Brand Term?

Een brand term, ook wel bekend als merkterm, is een zoekwoord of zoekterm die direct gerelateerd is aan een specifiek merk of bedrijf. Het kan bijvoorbeeld gaan om de naam van het bedrijf, de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, of de slogan van het bedrijf.

Het doel van het gebruik van brand terms is om de zichtbaarheid van het merk te vergroten en meer verkeer naar de website te genereren. Lees hier meer over branding en brand terms.

Waarom zijn Brand Terms belangrijk?

Brand terms zijn belangrijk omdat ze een directe link leggen tussen het merk en de zoekopdracht van de gebruiker. Wanneer een gebruiker op zoek is naar een specifiek merk of product, zal hij of zij vaak de naam van het merk of product in de zoekbalk invoeren. Door het gebruik van brand terms kan een bedrijf ervoor zorgen dat hun website bovenaan de zoekresultaten verschijnt wanneer er op hun merknaam wordt gezocht.

Daarnaast kunnen brand terms ook helpen om de concurrentie voor te blijven. Wanneer een bedrijf niet actief is in het gebruik van brand terms, kan het zijn dat concurrenten deze termen gaan gebruiken om hun eigen producten of diensten te promoten. Dit kan leiden tot een vermindering van de zichtbaarheid van het merk en een verlies van potentiële klanten.

Hoe werken Brand Terms?

Brand terms werken op dezelfde manier als andere zoekwoorden. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, zal de zoekmachine op zoek gaan naar websites die relevant zijn voor die zoekopdracht. Als een website de juiste brand terms bevat, zal deze hoger in de zoekresultaten verschijnen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van brand terms niet de enige factor is die van invloed is op de zoekresultaten. Zoekmachines gebruiken een complex algoritme om te bepalen welke websites het meest relevant zijn voor een bepaalde zoekopdracht. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de website van het bedrijf ook op andere manieren geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Hoe kunnen Brand Terms worden geoptimaliseerd?

Er zijn verschillende manieren waarop brand terms kunnen worden geoptimaliseerd om de zichtbaarheid van het merk te vergroten. Hieronder volgen enkele tips:

1. Gebruik de juiste zoekwoorden

Het is belangrijk om de juiste brand terms te gebruiken in de content op de website van het bedrijf. Dit kunnen bijvoorbeeld de naam van het bedrijf, de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, of de slogan van het bedrijf zijn. Het is belangrijk om deze termen op een natuurlijke manier in de tekst te verwerken, zodat de website niet als spam wordt beschouwd.

2. Optimaliseer de meta-tags

De meta-tags zijn de beschrijvingen die worden weergegeven in de zoekresultaten. Het is belangrijk om deze tags te optimaliseren met de juiste brand terms, zodat gebruikers direct kunnen zien waar de website over gaat.

Interne links zijn links die van de ene pagina op de website naar de andere pagina op de website leiden. Door interne links te gebruiken die de juiste brand terms bevatten, kan de zichtbaarheid van het merk worden vergroot.

Externe links zijn links die van andere websites naar de website van het bedrijf leiden. Door ervoor te zorgen dat deze links de juiste brand terms bevatten, kan de zichtbaarheid van het merk worden vergroot.

Conclusie

Brand terms zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Door het gebruik van de juiste brand terms kan de zichtbaarheid van het merk worden vergroot en meer verkeer naar de website worden gegenereerd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website van het bedrijf op andere manieren geoptimaliseerd is voor zoekmachines en dat de brand terms op een natuurlijke manier in de tekst zijn verwerkt. Door deze tips te volgen, kan een bedrijf ervoor zorgen dat hun website bovenaan de zoekresultaten verschijnt wanneer er op hun merknaam wordt gezocht.

Wil je meer weten over het optimaliseren van brand terms voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder met het verbeteren van de zichtbaarheid van jouw merk.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.