Groeien met SEO! SEO Checklist 2023.

Doe je nog niet aan zoekmachineoptimalisatie? Maak je klaar om in 2022 meer bezoekers te ontvangen via Google. Gebruik de handige checklist.

Het maken van de perfecte site en web business is een ingewikkelde taak. Je moet ervoor zorgen dat hij werkt op alle apparaten, snel en veilig is en inhoud van hoge kwaliteit heeft. Eens je dat hebt kun je nadenken over de juiste SEO-strategieën voor jouw sector.

Klik hier om direct de checklist downloaden

Zichtbaar worden op Google is moeilijker dan ooit. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan jouw SEO. Deze checklist helpt je daarbij.

10 Don’ts en een SEO checklist met do’s

Hieronder een korte opsomming van de 10 zaken die bedrijven het vaakst weerhouden van groei via SEO:

1) Gebrek aan consistentie met SEO, social media, content marketing en bloggen

Het gebrek aan consistentie met SEO, sociale media, content marketing en bloggen kan moeilijk zijn voor uw bedrijf om te groeien. Het is belangrijk om deze zaken in de gaten te houden als u het goed wilt doen in de zoekmachine.

2) Uw website niet evalueren op mobiele compatibiliteit

Het is belangrijk om uw website te evalueren op mobiele compatibiliteit. Het hebben van een responsive design op uw website is een van de meest elementaire manieren om ervoor te zorgen dat uw site goed zal scoren op Google.

3) Pagina’s niet coderen met SEO-tags

Als je op zoek bent naar meer verkeer via Google, moet je overwegen om SEO-tags te gebruiken op elke pagina van je site. Google heeft in de loop der tijd herhaaldelijk wijzigingen aangebracht die meer gewicht hebben gegeven aan woorden die relevant of belangrijk zijn voor gebruikers op afzonderlijke pagina’s.

4) Het negeren van audit aanbevelingen

Regelmatig zou je een audit van je site kunnen uitvoeren. Als daaruit aanbevelingen komen, kunnen die je helpen om jouw site beter te laten scoren in de zoekresultaten van Google.

Je kunt je website controleren op fouten of opmerkingen met een tool zoals de Website SEO Checker van Sitechecker. Deze tool biedt je alle informatie die je nodig hebt om je site te optimaliseren. Er is bovendien een gratis proefperiode waarmee je al heel ver komt.

seo checklist

5) Geen backlink strategie

Het hebben van een goed ontwikkelde backlink strategie kan effectief zijn voor jouw bedrijf. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je manieren hebt om meer backlinks naar jouw site te krijgen.

6) Geen trefwoorden gebruiken in de titel van uw website

Elke pagina moet een titel hebben. Overweeg om trefwoorden of zoektermen in de titels te gebruiken, zoals in de titels van blogberichten.

7) Geen volledige contactinformatie aanbieden op uw website

Niet alleen consumenten zijn op zoek naar de contactinformatie van bedrijven. Ook Google hecht daar veel waarde aan. Google wil zijn zoeker enkel naar betrouwbare websites doorsturen. Onvolledige of foutieve contactinformatie kan je zoekresultaten schaden. Die contactinformatie moet overal, over het gehele internet, gelijk zijn. Zo niet, loopt je risico daarvoor afgestraft te worden.

8) Gebruik van black hat technieken

Een link building proces met te veel black hat tactieken zou jouw ranking kunnen schaden in plaats van ze te verbeteren. Denk dus altijd na of je de richtlijnen van Google niet overtreedt. Doe je het toch… doe het dan op een slimme manier.

9) Geen kwaliteitsvolle inhoud op je website

Kwaliteitsvolle inhoud is belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Zorg er dus altijd voor dat je relevante trefwoorden, titels en beschrijvingen op al je pagina’s en berichten hebt.

10) Jouw website heeft geen:

  • beoordelingen van klanten of gebruikers
  • nieuwe content
  • beheerder met kennis over hoe Google werkt
  • Google Analytics Code of het wordt niet correct gebruikt

Checklist SEO 2023

Behalve de don’t willen we je natuurlijk ook helpen met de do’s. Daarom hebben we een handige checklist voor je, waarmee je zelf aan de slag kunt. Geniet in 2023 van meer zichtbaarheid in Google.

De checklist kan je hieronder downloaden. Het biedt een overzicht van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden om de ranking van jouw bedrijf of site in Google te verbeteren

Team Made SEO Checklist 500 x 744

Lees ook:

Ontdek meer over:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.