Installeer een SEO-vriendelijk thema

Een SEO-vriendelijk thema is een WordPress thema dat is ontworpen om je te helpen de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website te verbeteren. Dit kan worden bereikt door ervoor te zorgen dat het thema goed gestructureerd is en gemakkelijk door zoekmachines kan worden gecrawld, en door functies op te nemen die je kunnen helpen je trefwoordrangschikkingen te verbeteren.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een SEO-vriendelijk thema:

 • Je website zal waarschijnlijker verschijnen in zoekmachine resultatenpagina’s (SERPs).
 • Je zult meer organisch verkeer naar je website kunnen trekken.
 • Je website zal meer zichtbaar zijn voor potentiële klanten.
 • Je zult je conversieratio kunnen verbeteren.

Als je op zoek bent naar een manier om de SEO van je website te verbeteren, dan is het gebruik van een SEO-vriendelijk thema een uitstekende optie. Er zijn veel verschillende SEO-vriendelijke thema’s beschikbaar, dus je kunt er een kiezen die past bij jouw behoeften en budget.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een SEO-vriendelijk thema:

 • Zorg ervoor dat het thema goed gestructureerd is en gemakkelijk door zoekmachines te crawlen.
 • Neem trefwoordrijke titels en beschrijvingen op in je pagina’s.
 • Gebruik afbeeldingen en video’s die zijn geoptimaliseerd voor SEO.
 • Creëer hoogwaardige inhoud die relevant is voor je doelpubliek.

Door deze tips te volgen, kun je de SEO van je website verbeteren en meer organisch verkeer naar je site trekken.

SEO-vriendelijk thema

Wat is een SEO-vriendelijk thema?

Een SEO-vriendelijk thema is een WordPress thema dat is ontworpen om je te helpen de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website te verbeteren. Dit betekent dat het thema is gebouwd met functies die het gemakkelijker maken voor zoekmachines om de inhoud van je website te crawlen en te indexeren.

Enkele functies die een SEO-vriendelijk thema kan bevatten zijn:

 • Trefwoordrijke titels en beschrijvingen
 • Goed gestructureerde inhoud
 • Geoptimaliseerde afbeeldingen
 • Schema markup

Door een SEO-vriendelijk thema te gebruiken, kun je het voor zoekmachines gemakkelijker maken om de inhoud van je website te vinden en te indexeren, wat kan leiden tot verbeterde rangschikkingen in zoekmachine resultatenpagina’s (SERPs).

Hoe kies je een SEO-vriendelijk thema?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een SEO-vriendelijk thema:

 • Het thema moet goed gecodeerd en gestructureerd zijn. Dit betekent dat de code schoon en efficiënt moet zijn, en dat het thema op een manier moet zijn georganiseerd die het gemakkelijk maakt voor zoekmachines om je inhoud te crawlen en te indexeren.
 • Het thema moet functies bevatten die je kunnen helpen je SEO te verbeteren, zoals trefwoordrijke titels en beschrijvingen, en goed gestructureerde inhoud.
 • Het thema moet responsief en mobielvriendelijk zijn. Dit betekent dat het er goed uit zal zien en goed zal functioneren op alle apparaten, inclusief smartphones en tablets.
 • Het thema moet worden ondersteund door een ontwikkelaar die responsief en behulpzaam is. Dit is belangrijk voor het geval je vragen of problemen hebt met het thema.

Als je eenmaal deze factoren hebt overwogen, kun je beginnen met het verkleinen van je keuzes van SEO-vriendelijke thema’s. Er zijn veel geweldige opties beschikbaar, dus je zou er een moeten kunnen vinden die aan je behoeften voldoet en je helpt je SEO te verbeteren.

Vergelijking van Top WordPress Thema’s

Wanneer je een WordPress website bouwt, is de keuze van het thema cruciaal voor zowel het design als de functionaliteit. Hieronder volgt een vergelijkende blik op enkele van de meest populaire WordPress thema’s: Astra, OceanWP en Divi. Deze vergelijking helpt je om een weloverwogen beslissing te maken gebaseerd op hun unieke kenmerken en voordelen.

Astra

Astra staat bekend om zijn lichtgewicht en hoge prestaties. Het thema biedt een breed scala aan personalisatiemogelijkheden zonder de noodzaak van codering. Het is geschikt voor zowel beginners als professionals en biedt geïntegreerde compatibiliteit met vele pagina-bouwers, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende soorten websites.

Astra en SEO?

Astra is een SEO-vriendelijk thema door zijn lichtgewicht bouw en snelle laadtijden, wat cruciaal is voor SEO-ranking. Het thema volgt de beste SEO-praktijken en zorgt ervoor dat de code geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Daarnaast is Astra volledig compatibel met populaire SEO-plugins zoals Yoast SEO, wat verdere optimalisatie mogelijk maakt.

OceanWP

OceanWP is een veelzijdig thema dat bekend staat om zijn flexibiliteit en diepgaande aanpassingsmogelijkheden. Het thema is compatibel met de meeste page builders en biedt functies zoals responsive design, WooCommerce integratie, en een reeks demo’s om snel een professionele website te ontwerpen.

OCEANWP en SEO

OceanWP biedt uitgebreide SEO-mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor schema markup, wat helpt bij het verbeteren van de zoekmachine zichtbaarheid. Het thema is ook geoptimaliseerd voor snellere laadtijden, wat een belangrijke factor is in de SEO-rangschikking. De mogelijkheid om de thema-instellingen fijn af te stemmen, zorgt ervoor dat gebruikers hun website kunnen optimaliseren voor de beste SEO-resultaten.

Divi

Divi van Elegant Themes is niet alleen een WordPress thema maar ook een websitebouwer. Het biedt een visuele drag-and-drop builder, waardoor het gemakkelijk is om aangepaste ontwerpen te creëren zonder enige kennis van coderen. Divi is geschikt voor zowel beginners als gevorderde gebruikers en biedt een scala aan vooraf gebouwde sjablonen en aanpassingsopties.

Dive en SEO

Divi is SEO-vriendelijk dankzij zijn schone, responsieve ontwerp, wat een must is voor moderne SEO. Het biedt eenvoudige integratie met belangrijke SEO-tools en -plugins. Bovendien zorgt de flexibiliteit van de Divi Builder ervoor dat gebruikers gemakkelijk SEO-vriendelijke lay-outs kunnen creëren, inclusief de juiste koppen en indexeerbare content.

De belangrijkste eigenschappen van de thema’s

KenmerkAstraOceanWPDivi
GebruikersvriendelijkheidZeer hoog, aanpasbaarHoog, flexibelHoog, visueel
Snelheid & PrestatiesZeer licht & snelGoede snelheidGemiddeld
Integratie Page BuildersUitstekendUitstekendIngebouwde Builder
WooCommerceUitgebreidDiepgaandGoed ondersteund

Op vlak van seo:

SEO-AspectAstraOceanWPDivi
Laadsnelheid & PrestatiesZeer snel, lichtgewicht structuurGoed, geoptimaliseerd voor snelheidRedelijk, afhankelijk van aanpassingen
Compatibiliteit met SEO-pluginsUitstekend, werkt goed met Yoast SEO en anderenUitstekend, volledige ondersteuningGoed, compatibel met de meeste SEO-tools
Responsief OntwerpVolledig responsief, mobielvriendelijkVolledig responsief, past zich aan verschillende schermformaten aanVolledig responsief, past zich goed aan
Schema Markup OndersteuningJa, ondersteunt schema markupJa, geavanceerde schema-optiesJa, maar afhankelijk van thema-instellingen

SEO-vriendelijk thema installeren

Het installeren van een SEO-vriendelijk thema is een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die betrokken zijn:

 1. Log in op je WordPress dashboard.
 2. Ga naar het tabblad ‘Uiterlijk’ en klik op ‘Thema’s’.
 3. Klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’.
 4. Zoek naar een SEO-vriendelijk thema.
 5. Klik op de knop ‘Installeren’.
 6. Klik op de knop ‘Activeren’.

Zodra je een SEO-vriendelijk thema hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kun je beginnen met het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

wordpress seo-vriendelijk thema

Veelvoorkomende problemen met SEO-vriendelijke thema’s oplossen

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen met SEO-vriendelijke thema’s die je kunt tegenkomen. Hier zijn enkele tips over hoe je ze kunt oplossen:

 • Je thema is niet mobielvriendelijk. Zorg ervoor dat je thema responsief is en er goed uitziet op alle apparaten. Je kunt de mobielvriendelijkheid van je thema testen met de Mobile-Friendly Test tool van Google.
 • Je thema gebruikt geen trefwoordrijke titels en beschrijvingen. Zorg ervoor dat je thema trefwoordrijke titels en beschrijvingen gebruikt voor je pagina’s en berichten. Je kunt een trefwoordonderzoekstool gebruiken om de juiste trefwoorden te vinden om te gebruiken.
 • Je thema is niet goed gestructureerd. Zorg ervoor dat je thema goed gestructureerd is en dat het gemakkelijk is voor zoekmachines om te crawlen. Je kunt een sitemapgenerator gebruiken om een sitemap voor je website te maken.
 • Je thema gebruikt geen gestructureerde gegevens. Zorg ervoor dat je thema gestructureerde gegevens gebruikt om zoekmachines te helpen je inhoud beter te begrijpen. Je kunt een generator voor gestructureerde gegevens gebruiken om de juiste opmaak te maken.
 • Je thema gebruikt geen socialemediadeelknoppen. Zorg ervoor dat je thema socialemediadeelknoppen gebruikt, zodat je bezoekers je inhoud op sociale media kunnen delen.

Door deze tips te volgen, kun je veelvoorkomende problemen met SEO-vriendelijke thema’s oplossen en de zoekmachineoptimalisatie van je website verbeteren.

De prestaties van je SEO-vriendelijke thema volgen

Zodra je je SEO-vriendelijke thema hebt geïnstalleerd en geoptimaliseerd, is het belangrijk om de prestaties ervan in de loop van de tijd te volgen. Dit zal je helpen eventuele gebieden te identificeren waar je je SEO kunt verbeteren en ervoor zorgen dat je website blijft goed scoren in zoekmachine resultatenpagina’s (SERPs).

Er zijn verschillende manieren om de prestaties van je SEO-vriendelijke thema te volgen. Enkele van de meest voorkomende methoden zijn:

Elk van deze tools heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus je wilt misschien een combinatie van tools gebruiken om het meest uitgebreide beeld van je SEO-prestaties te krijgen.

Wil je Google Search Console en Google Analytics moeiteloos integreren in je website? Laat Team Made de installatie en setup voor je verzorgen! Wij zorgen voor een naadloze integratie van deze essentiële tools en installeren met plezier de premium plugins onder onze licentie op jouw site. Zo kan jij je richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf. Neem nu contact op voor meer informatie!

Hier zijn enkele tips voor het volgen van de prestaties van je SEO-vriendelijke thema:

 • Stel doelen voor je SEO-prestaties. Wat wil je bereiken met je SEO-inspanningen? Zodra je weet wat je wilt bereiken, kun je je voortgang naar je doelen volgen.
 • Volg de juiste statistieken. Niet alle statistieken zijn gelijk gemaakt. Sommige statistieken zijn belangrijker dan andere als het gaat om SEO. Zorg ervoor dat je de statistieken volgt die het meest relevant zijn voor je doelen.
 • Volg je prestaties in de loop van de tijd. SEO is een langetermijnspel. Het kost tijd om resultaten te zien van je SEO-inspanningen. Laat je niet ontmoedigen als je geen onmiddellijke resultaten ziet. Blijf gewoon je prestaties volgen en maak indien nodig aanpassingen.

Door de prestaties van je SEO-vriendelijke thema te volgen, kun je gebieden identificeren waar je je SEO kunt verbeteren en ervoor zorgen dat je website blijft goed scoren in SERPs.

Klaar om je SEO naar een hoger niveau te tillen met een professioneel, SEO-vriendelijk thema, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact op met Team Made voor deskundige ondersteuning en advies. We staan klaar om je te helpen bij elke stap. Laat ons je helpen jouw online zichtbaarheid te vergroten. Neem nu contact op!

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.