Wat zijn Sitelinks (Google Site Links)?

Als je wel eens op Google hebt gezocht, dan ben je waarschijnlijk wel eens Sitelinks tegengekomen. Dit zijn extra links die onder de hoofdlink van een website worden weergegeven in de zoekresultaten. Maar wat zijn Sitelinks precies en waarom zijn ze belangrijk voor jouw website? In dit artikel leggen we het allemaal uit.

Sitelinks zijn extra links die onder de hoofdlink van een website worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Deze links leiden naar specifieke pagina’s binnen de website en geven gebruikers de mogelijkheid om direct naar de pagina te gaan die het meest relevant is voor hun zoekopdracht.

Google genereert Sitelinks automatisch op basis van de structuur en inhoud van de website. Het algoritme van Google bepaalt welke pagina’s het meest relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker en toont deze als Sitelinks.

Sitelinks zijn belangrijk omdat ze de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van jouw website vergroten. Door Sitelinks te hebben, laat je aan gebruikers zien dat jouw website een autoriteit is op het gebied van de zoekopdracht. Bovendien zorgen Sitelinks ervoor dat gebruikers sneller en gemakkelijker de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

Daarnaast kunnen Sitelinks ook zorgen voor een hogere click-through rate (CTR). Als gebruikers zien dat jouw website meerdere relevante pagina’s heeft, zijn ze eerder geneigd om door te klikken naar jouw website. Dit kan leiden tot meer verkeer en uiteindelijk meer conversies.

Helaas is het niet mogelijk om Sitelinks handmatig toe te voegen aan jouw website. Google genereert Sitelinks automatisch op basis van de structuur en inhoud van de website. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op Sitelinks te vergroten:

  • Zorg voor een duidelijke en gestructureerde website met een logische indeling van pagina’s.
  • Gebruik duidelijke en relevante paginatitels en meta descriptions.
  • Zorg voor een goede interne linkstructuur, zodat Google de relatie tussen pagina’s beter begrijpt.
  • Zorg voor hoogwaardige en relevante content op jouw website.

Conclusie

Sitelinks zijn een belangrijk onderdeel van de zoekresultaten van Google. Ze vergroten de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van jouw website en zorgen voor een hogere click-through rate. Hoewel het niet mogelijk is om Sitelinks handmatig toe te voegen, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op Sitelinks te vergroten. Zorg voor een duidelijke en gestructureerde website met hoogwaardige en relevante content en een goede interne linkstructuur.

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder.

Klik hier voor meer informatie over SEO.

Of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sitelinks zijn extra links die onder de hoofdlink van een website verschijnen in de zoekresultaten van Google. Ze bieden gebruikers directe toegang tot specifieke pagina’s op de website. Wil je meer informatie over Sitelinks of wil je een project aanvragen? Klik dan hier: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.