Wat is een Site Audit?

Een site audit is een grondige analyse van een website om te bepalen hoe goed deze presteert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van een site audit is om problemen te identificeren die de prestaties van de website in zoekmachines kunnen beïnvloeden en om aanbevelingen te doen voor verbeteringen.

Een site audit kan worden uitgevoerd door een SEO-expert of door een geautomatiseerde tool. Het is belangrijk om te begrijpen dat een geautomatiseerde tool alleen oppervlakkige problemen kan identificeren en dat een menselijke expert nodig is om dieper in de analyse te duiken.

Waarom is een Site Audit belangrijk?

site audit

Een site audit is belangrijk omdat het kan helpen om de prestaties van een website in zoekmachines te verbeteren. Door problemen te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen, kan een site audit helpen om de zichtbaarheid van een website te vergroten en meer verkeer naar de site te trekken.

Een site audit kan ook helpen om problemen op te lossen die de gebruikerservaring van de website kunnen beïnvloeden. Door problemen met de navigatie, de laadsnelheid en de mobiele responsiviteit van de site op te lossen, kan een site audit helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversieratio’s te verhogen.

Wat wordt er geanalyseerd tijdens een Site Audit?

Tijdens een site audit worden verschillende aspecten van de website geanalyseerd, waaronder:

Technische SEO

Technische SEO omvat de analyse van de technische aspecten van de website, zoals de laadsnelheid, de mobiele responsiviteit, de URL-structuur en de interne linkstructuur. Technische SEO is belangrijk omdat het kan helpen om de prestaties van de website in zoekmachines te verbeteren en de gebruikerservaring te verbeteren.

On-page SEO

On-page SEO omvat de analyse van de inhoud van de website, zoals de titels, de meta-beschrijvingen, de koppen en de inhoud zelf. On-page SEO is belangrijk omdat het kan helpen om de relevantie van de website voor zoekopdrachten te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren.

Off-page SEO

Off-page SEO omvat de analyse van de externe factoren die van invloed zijn op de prestaties van de website, zoals backlinks en sociale signalen. Off-page SEO is belangrijk omdat het kan helpen om de autoriteit en de relevantie van de website voor zoekopdrachten te vergroten.

Hoe wordt een Site Audit uitgevoerd?

Een site audit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de omvang van de website en de beschikbare middelen. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

Handmatige analyse

Een handmatige analyse wordt uitgevoerd door een SEO-expert die de website handmatig analyseert en problemen identificeert. Dit kan een tijdrovend proces zijn, maar het kan ook de meest grondige analyse opleveren.

Geautomatiseerde tools

Geautomatiseerde tools kunnen worden gebruikt om snel problemen op te sporen en aanbevelingen te doen voor verbeteringen. Deze tools zijn echter niet zo grondig als een handmatige analyse en kunnen oppervlakkige problemen missen.

Voorbeeld: website mobile test van Google

Combinatie van handmatige analyse en geautomatiseerde tools

Een combinatie van handmatige analyse en geautomatiseerde tools kan de beste resultaten opleveren. Door geautomatiseerde tools te gebruiken om snel problemen op te sporen en vervolgens een handmatige analyse uit te voeren om dieper in de analyse te duiken, kan een site audit de meest grondige analyse opleveren.

Conclusie

Een site audit is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en kan helpen om de prestaties van een website in zoekmachines te verbeteren. Door problemen te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbeteringen, kan een site audit helpen om de zichtbaarheid van een website te vergroten en meer verkeer naar de site te trekken. Het is belangrijk om een combinatie van handmatige analyse en geautomatiseerde tools te gebruiken om de meest grondige analyse te krijgen. Als u meer wilt weten over site audits en hoe ze kunnen helpen om de prestaties van uw website te verbeteren, neem dan contact op met Team Made voor meer informatie.

Een Site Audit is een grondige analyse van een website om eventuele problemen en verbeterpunten te identificeren. Wil je een Site Audit aanvragen voor jouw website? Klik dan hier: https://teammade.be/seo/gratis-website-audit/

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.