Wat is een Reinclusion?

Een reinclusion, ook wel heropneming genoemd, is een proces waarbij een website die eerder door Google is verbannen of uitgesloten van de zoekresultaten, opnieuw wordt opgenomen in de zoekresultaten. Dit kan gebeuren nadat de website-eigenaar de problemen heeft opgelost die hebben geleid tot de uitsluiting.

Het proces van reinclusion of reconsideration kan een uitdaging zijn, omdat Google strenge richtlijnen hanteert voor websites die opnieuw willen worden opgenomen in de zoekresultaten. In dit artikel zullen we de belangrijkste stappen bespreken die website-eigenaren moeten nemen om hun website opnieuw op te nemen in de zoekresultaten van Google.

Waarom zou een website worden uitgesloten van de zoekresultaten?

Google-punishment-reinclusion-reconsideration
Google-punishment-reinclusion-reconsideration

Er zijn verschillende redenen waarom een website kan worden uitgesloten van de zoekresultaten van Google. Een van de meest voorkomende redenen is het gebruik van black-hat SEO-technieken, zoals het kopen van links of het plaatsen van verborgen tekst op de website.

Andere redenen kunnen zijn het gebruik van duplicate content, het plaatsen van malware op de website, het overtreden van auteursrechten of het plaatsen van inhoud die in strijd is met de richtlijnen van Google.

Als Google een website uitsluit van de zoekresultaten, betekent dit dat de website niet langer zichtbaar is voor gebruikers die zoeken naar gerelateerde zoekwoorden. Dit kan leiden tot een aanzienlijke daling van het verkeer naar de website en kan de reputatie van de website ernstig schaden.

Stappen om een website opnieuw op te nemen in de zoekresultaten

Als uw website is uitgesloten van de zoekresultaten van Google, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw website opnieuw op te nemen in de zoekresultaten. Hieronder bespreken we de belangrijkste stappen die u moet nemen.

IDENTIFICEER HET PROBLEEm

De eerste stap bij het opnieuw opnemen van uw website in de zoekresultaten is het identificeren van het probleem dat heeft geleid tot de uitsluiting. Dit kan variëren van het gebruik van black-hat SEO-technieken tot het plaatsen van malware op de website.

Als u niet zeker weet wat het probleem is, kunt u de Google Search Console gebruiken om te zien of er waarschuwingen of fouten zijn die betrekking hebben op uw website. U kunt ook een professionele SEO-expert raadplegen om u te helpen het probleem te identificeren.

Los het probleem op

Nadat u het probleem heeft geïdentificeerd, is de volgende stap om het probleem op te lossen. Dit kan variëren van het verwijderen van spammy links tot het verwijderen van malware van de website.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het probleem volledig oplost voordat u uw website opnieuw opneemt in de zoekresultaten. Als u het probleem niet volledig oplost, loopt u het risico opnieuw te worden uitgesloten van de zoekresultaten.

Verzoek tot heropneming of ‘reconsideration’

Nadat u het probleem heeft opgelost, kunt u een verzoek om heropneming indienen bij Google. Dit kan worden gedaan via de Google Search Console.

Het is belangrijk om een duidelijk en beknopt verzoek in te dienen en aan te geven welke stappen u heeft genomen om het probleem op te lossen. U moet ook aangeven dat u zich zult houden aan de richtlijnen van Google en dat u geen black-hat SEO-technieken zult gebruiken.

Be very Patient: je moet soms echt lang wachten en dus heel wat geduld hebben.

Het proces van reinclusion kan enige tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te wachten op een reactie van Google. Vaak gaat het om manuele aanpassingen en dat laat nu eenmaal op zich wachten.

Als uw verzoek om heropneming wordt goedgekeurd, kan het nog enige tijd duren voordat uw website opnieuw wordt opgenomen in de zoekresultaten. Het is belangrijk om geduldig te zijn en te blijven werken aan het verbeteren van de kwaliteit van uw website.

Conclusie

Een reinclusion, of heropneming, is een proces waarbij een website die eerder door Google is verbannen of uitgesloten van de zoekresultaten, opnieuw wordt opgenomen in de zoekresultaten. Het proces van reinclusion kan een uitdaging zijn, omdat Google strenge richtlijnen hanteert voor websites die opnieuw willen worden opgenomen in de zoekresultaten.

Als uw website is uitgesloten van de zoekresultaten van Google, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw website opnieuw op te nemen in de zoekresultaten. Het is belangrijk om het probleem te identificeren, het probleem op te lossen, een verzoek om heropneming in te dienen en geduldig te zijn tijdens het proces.

Als u hulp nodig heeft bij het opnieuw opnemen van uw website in de zoekresultaten van Google, kunt u contact opnemen met Team Made. Wij helpen u graag verder en zorgen ervoor dat uw website weer zichtbaar wordt voor gebruikers die zoeken naar gerelateerde zoekwoorden.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.