Wat zijn Meta Keywords?

Meta keywords, ook wel meta-trefwoorden genoemd, zijn een element van de HTML-code van een website. Het zijn woorden of zinnen die worden gebruikt om zoekmachines te vertellen waar de inhoud van de website over gaat. meta keywords werden vroeger veel gebruikt om de zoekresultaten van een website te verbeteren, maar tegenwoordig worden ze niet meer zo vaak gebruikt. In dit artikel zullen we uitleggen wat meta keywords zijn, waarom ze niet meer zo belangrijk zijn en wat je in plaats daarvan kunt doen om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

SEO is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van een website voor zoekmachines. meta keywords waren vroeger een belangrijk onderdeel van SEO, maar tegenwoordig zijn ze niet meer zo belangrijk.

Waarom zijn Meta Keywords niet meer zo belangrijk?

In het verleden werden meta keywords veel gebruikt om zoekmachines te vertellen waar de inhoud van een website over ging. Maar omdat veel website-eigenaren misbruik maakten van meta keywords door ze vol te stoppen met irrelevante zoekwoorden, hebben zoekmachines zoals Google besloten om minder waarde te hechten aan meta keywords. In feite heeft Google in 2009 aangekondigd dat ze helemaal geen rekening meer houden met meta keywords bij het bepalen van de zoekresultaten.

Daarnaast zijn zoekmachines tegenwoordig veel geavanceerder dan vroeger. Ze gebruiken complexe algoritmes om de inhoud van een website te analyseren en te begrijpen waar het over gaat. Hierdoor zijn meta keywords niet meer zo belangrijk als vroeger.

Wat kun je in plaats van Meta Keywords doen om je website te optimaliseren voor zoekmachines?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik relevante zoekwoorden in je content

In plaats van meta keywords kun je relevante zoekwoorden gebruiken in je content. Dit betekent dat je de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, op een natuurlijke manier in je tekst verwerkt. Zorg er wel voor dat je niet te veel zoekwoorden gebruikt, want dit kan als spam worden gezien en je ranking in de zoekresultaten negatief beïnvloeden.

  • Optimaliseer je titels en beschrijvingen

De titel en beschrijving van je pagina zijn belangrijk voor zoekmachines en kunnen invloed hebben op je ranking in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je titels en beschrijvingen relevant zijn voor de inhoud van je pagina en dat ze de zoekwoorden bevatten waarop je gevonden wilt worden.

  • Gebruik interne links

Interne links zijn links van de ene pagina op je website naar de andere pagina op je website. Ze zijn belangrijk voor zoekmachines omdat ze helpen om de structuur van je website te begrijpen. Zorg ervoor dat je interne links gebruikt om gerelateerde pagina’s aan elkaar te koppelen en om zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat.

  • Zorg voor een goede gebruikerservaring

Een goede gebruikerservaring is belangrijk voor zoekmachines omdat ze willen dat hun gebruikers de beste resultaten krijgen. Zorg ervoor dat je website snel laadt, gemakkelijk te navigeren is en dat de inhoud van hoge kwaliteit is. Dit zal niet alleen zoekmachines helpen om je website beter te begrijpen, maar het zal ook de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven.

Conclusie

Meta keywords waren vroeger een belangrijk onderdeel van SEO, maar tegenwoordig zijn ze niet meer zo belangrijk. In plaats daarvan kun je relevante zoekwoorden gebruiken in je content, je titels en beschrijvingen optimaliseren, interne links gebruiken en zorgen voor een goede gebruikerservaring. Door deze dingen te doen, kun je je website optimaliseren voor zoekmachines en ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten.

Wil je meer weten over SEO en hoe je je website kunt optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made of vul ons project aanvraag formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een Meta Keywords is een HTML-attribuut dat zoekmachines helpt bij het indexeren van de inhoud van een webpagina. Het is echter niet langer een belangrijke factor voor zoekmachine-optimalisatie. Wil je meer informatie over webontwikkeling of een project aanvragen? Bezoek dan https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.