Wat is een Local Search?

Local search, of lokaal zoeken, is een zoekopdracht die gericht is op het vinden van bedrijven, producten of diensten in een specifieke geografische locatie. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en wordt steeds belangrijker voor bedrijven die zich richten op lokale klanten.

Waarom is Local Search belangrijk?

Local search is belangrijk omdat het bedrijven helpt om gevonden te worden door potentiële klanten in hun directe omgeving. Het is een effectieve manier om de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten en om meer verkeer naar de website te genereren. Bovendien is het een manier om de concurrentie voor te blijven en om de lokale markt te domineren.

Volgens Google heeft 46% van alle zoekopdrachten betrekking op lokale informatie. Dit betekent dat bijna de helft van alle zoekopdrachten gericht is op het vinden van bedrijven, producten of diensten in de buurt. Als bedrijf is het daarom belangrijk om goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten.

Hoe werkt Local Search?

Local search werkt op basis van geolocatie en zoekwoorden. Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert met een specifiek zoekwoord en een locatie, zal de zoekmachine resultaten tonen die relevant zijn voor die zoekopdracht en locatie. De zoekmachine gebruikt hiervoor verschillende factoren, zoals de locatie van de gebruiker, de relevantie van de zoekwoorden en de autoriteit van de website.

Om goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken en om de website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Dit kan onder andere door het toevoegen van lokale zoekwoorden aan de website, het claimen van een Google Mijn Bedrijf-pagina en het verzamelen van lokale backlinks.

Wat zijn de voordelen van Local Search?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan local search. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Meer zichtbaarheid: Door goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten, wordt de zichtbaarheid van het bedrijf vergroot.
  • Meer verkeer: Door meer zichtbaarheid in lokale zoekopdrachten, zal het verkeer naar de website toenemen.
  • Meer conversies: Door gericht te adverteren op lokale zoekwoorden, kunnen meer conversies worden behaald.
  • Meer autoriteit: Door het optimaliseren van de website voor lokale zoekopdrachten, zal de autoriteit van de website toenemen.
  • Meer klanten: Door goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten, kunnen meer klanten worden aangetrokken.

Wat zijn de beste praktijken voor Local Search?

Om goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten zijn er verschillende beste praktijken die kunnen worden toegepast. Hieronder hebben we de belangrijkste beste praktijken op een rijtje gezet:

  • Gebruik lokale zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de lokale markt.
  • Claim een Google Mijn Bedrijf-pagina: Claim een Google Mijn Bedrijf-pagina en vul deze zo volledig mogelijk in.
  • Verzamel lokale backlinks: Verzamel backlinks van lokale websites om de autoriteit van de website te verhogen.
  • Optimaliseer de website voor mobiel: Zorg ervoor dat de website goed werkt op mobiele apparaten.
  • Verzamel reviews: Verzamel reviews van klanten om de betrouwbaarheid van het bedrijf te vergroten.

Conclusie

Local search is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en wordt steeds belangrijker voor bedrijven die zich richten op lokale klanten. Door goed vindbaar te zijn in lokale zoekopdrachten, kan de zichtbaarheid van het bedrijf worden vergroot, kan meer verkeer naar de website worden gegenereerd en kunnen meer conversies worden behaald. Door de beste praktijken toe te passen, kan een bedrijf de lokale markt domineren en de concurrentie voorblijven.

Wil je meer weten over local search en hoe je dit kunt toepassen voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Team Made of vul ons formulier in en wij bellen je terug.

Een Local Search is een zoekopdracht waarbij de gebruiker op zoek gaat naar lokale bedrijven of diensten in een specifieke regio. Wil je meer weten over Local Search en hoe het jouw bedrijf kan helpen? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.