Wat is een H-Tag?

Als je een website hebt, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van H1-H6 tags. Maar wat zijn deze tags precies en waarom zijn ze belangrijk voor jouw website? In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over H1-H6 tags.

Wat zijn H1-H6 tags?

H-tags of title tags of H1-H6 tags zijn HTML-tags die worden gebruikt om de koppen van een webpagina te structureren. De H1-tag wordt gebruikt voor de belangrijkste kop van de pagina, terwijl de H2-H6 tags worden gebruikt voor subkoppen en andere koppen op de pagina.

Deze tags zijn niet alleen belangrijk voor de structuur van je pagina, maar ook voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website. Door het gebruik van H1-H6 tags begrijpen zoekmachines beter waar je pagina over gaat en kunnen ze deze beter indexeren.

Waarom zijn H-tags belangrijk voor SEO?

Zoekmachines zoals Google gebruiken H1-H6 tags om de inhoud van je pagina te begrijpen en te indexeren. Door het gebruik van deze tags, geef je aan welke koppen belangrijk zijn en welke minder belangrijk zijn. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van je pagina beter te begrijpen en te rangschikken in de zoekresultaten.

Daarnaast kunnen H1-H6 tags ook helpen voor de gebruikerservaring op je site. Het gebruik van titels en subtitels verbetert de leesbaarheid van je pagina. Door het gebruik van duidelijke koppen en subkoppen, kunnen bezoekers van je website gemakkelijker de inhoud van je pagina scannen en vinden wat ze zoeken.

Hoe gebruik je H1-H6 tags?

Het gebruik van H1-H6 tags is vrij eenvoudig. De H1-tag wordt gebruikt voor de belangrijkste kop van je pagina, terwijl de H2-H6 tags worden gebruikt voor subkoppen en andere koppen op de pagina.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet te veel H1-tags op een pagina moet gebruiken. Gebruik slechts één H1-tag per pagina en gebruik de H2-H6 tags voor subkoppen en andere koppen op de pagina.

Daarnaast is het belangrijk om de inhoud van je koppen relevant te houden voor de inhoud van je pagina. Gebruik geen misleidende koppen om bezoekers naar je pagina te lokken, dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en kan zelfs leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten.

Conclusie

H1-H6 tags zijn belangrijk voor de structuur en SEO van je website. Door het gebruik van deze tags, begrijpen zoekmachines beter waar je pagina over gaat en kunnen ze deze beter indexeren. Daarnaast kunnen H1-H6 tags ook helpen om de leesbaarheid van je pagina te verbeteren.

Als je nog vragen hebt over het gebruik van H1-H6 tags of andere SEO-gerelateerde vragen, neem dan gerust contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder om je website te optimaliseren voor zoekmachines.

Meer informatie over SEO

Neem contact op met Team Made en vertel ons meer over jouw project.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.