Wat is een Guest Posting?

Guest posting, ook wel bekend als gast plaatsen, is een SEO-strategie waarbij je content schrijft voor andere websites in ruil voor een backlink naar jouw eigen website. Het is een effectieve manier om je online aanwezigheid te vergroten en je website hoger te laten ranken in zoekmachines zoals Google.

Waarom is Guest Posting belangrijk?

Guest posting is belangrijk omdat het je helpt om je online aanwezigheid te vergroten en je website hoger te laten ranken in zoekmachines. Door content te schrijven voor andere websites, vergroot je niet alleen je bereik, maar krijg je ook waardevolle backlinks naar je eigen website. Backlinks zijn een belangrijke factor in de ranking van zoekmachines, omdat ze aangeven dat andere websites jouw content waardevol vinden en er naar linken.

Daarnaast kan guest posting ook helpen om je autoriteit en geloofwaardigheid in je vakgebied te vergroten. Door content te schrijven voor gerenommeerde websites, laat je zien dat je kennis hebt van je vakgebied en dat je een expert bent op jouw gebied.

Hoe werkt Guest Posting?

Het proces van guest posting begint met het vinden van websites die relevant zijn voor jouw niche en die openstaan voor gastbijdragen. Dit kan worden gedaan door te zoeken naar websites die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp en die al gastbijdragen hebben gepubliceerd.

Vervolgens moet je contact opnemen met de website-eigenaar of redacteur en vragen of ze openstaan voor gastbijdragen. Als ze dat doen, moet je een voorstel indienen voor de content die je wilt schrijven en de backlink die je in ruil daarvoor wilt ontvangen.

Als je voorstel wordt geaccepteerd, moet je de content schrijven en deze naar de website sturen voor publicatie. Zodra de content is gepubliceerd, ontvang je een backlink naar jouw website.

Wat zijn de voordelen van Guest Posting?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan guest posting, waaronder:

 • Het vergroten van je online aanwezigheid en bereik
 • Het verbeteren van je SEO-ranking door het verkrijgen van waardevolle backlinks
 • Het vergroten van je autoriteit en geloofwaardigheid in je vakgebied
 • Het vergroten van je netwerk en het opbouwen van relaties met andere website-eigenaren en redacteuren
 • Het vergroten van je kennis en vaardigheden door het schrijven van content voor andere websites

Wat zijn de beste praktijken voor Guest Posting?

Om het meeste uit guest posting te halen, zijn er enkele beste praktijken die je moet volgen:

 • Zoek naar websites die relevant zijn voor jouw niche en die openstaan voor gastbijdragen
 • Schrijf hoogwaardige content die waardevol is voor de lezers van de website
 • Zorg ervoor dat je backlink relevant is en natuurlijk aanvoelt
 • Vermijd het gebruik van te veel backlinks in je content, omdat dit als spam kan worden beschouwd
 • Houd je aan de richtlijnen van de website-eigenaar of redacteur voor het schrijven en indienen van content
 • Promoot je gastbijdrage op sociale media en andere kanalen om meer verkeer naar de website te trekken

Conclusie

Guest posting is een effectieve SEO-strategie die kan helpen om je online aanwezigheid te vergroten, je website hoger te laten ranken in zoekmachines en je autoriteit en geloofwaardigheid in je vakgebied te vergroten. Door hoogwaardige content te schrijven voor andere websites, kun je waardevolle backlinks naar je eigen website krijgen en je netwerk en vaardigheden vergroten.

Als je meer wilt weten over guest posting en andere SEO-strategieën, neem dan contact op met Team Made. We helpen je graag om je online aanwezigheid te vergroten en je website hoger te laten ranken in zoekmachines. Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Een Guest Posting is het plaatsen van een artikel op een andere website dan die van jezelf, om zo meer exposure te krijgen en je bereik te vergroten. Wil je meer weten over Guest Posting en hoe het jouw bedrijf kan helpen? Klik dan hier om een projectaanvraag in te dienen bij Team Made.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.