Wat is een Google’s Mobile Friendly Update?

Google’s mobile friendly update is een algoritme-update die in 2015 werd uitgerold en gericht is op het verbeteren van de gebruikerservaring van mobiele gebruikers. Deze update heeft een grote impact gehad op de manier waarop websites worden gerangschikt in de zoekresultaten van Google. Het doel van de update is om mobielvriendelijke websites hoger te laten ranken in de zoekresultaten en websites die niet mobielvriendelijk zijn lager te laten ranken.

Waarom is de Google’s Mobile Friendly Update belangrijk?

Mobielvriendelijkheid is tegenwoordig een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met de opkomst van smartphones en tablets is het aantal mobiele zoekopdrachten enorm gestegen. Het is daarom van cruciaal belang dat websites mobielvriendelijk zijn om een goede gebruikerservaring te bieden aan mobiele gebruikers.

Daarnaast heeft Google aangegeven dat mobielvriendelijkheid een belangrijke factor is bij het bepalen van de rangschikking van websites in de zoekresultaten. Websites die niet mobielvriendelijk zijn, worden lager gerangschikt in de zoekresultaten, wat kan leiden tot minder verkeer en minder conversies.

Hoe werkt de Google’s Mobile Friendly Update?

De google’s mobile friendly update werkt door te kijken naar verschillende aspecten van een website om te bepalen of deze mobielvriendelijk is. Enkele van de belangrijkste factoren die worden beoordeeld zijn:

 • Responsiveness: de website moet zich aanpassen aan verschillende schermformaten en apparaten.
 • Leesbaarheid: de tekst op de website moet goed leesbaar zijn op een klein scherm.
 • Navigatie: de website moet gemakkelijk te navigeren zijn op een mobiel apparaat.
 • Laadtijd: de website moet snel laden op een mobiel apparaat.

Als een website aan deze criteria voldoet, wordt deze als mobielvriendelijk beschouwd en zal deze hoger worden gerangschikt in de zoekresultaten. Als een website niet aan deze criteria voldoet, wordt deze als niet-mobielvriendelijk beschouwd en zal deze lager worden gerangschikt in de zoekresultaten.

Hoe kan ik mijn website mobielvriendelijk maken?

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw website mobielvriendelijk te maken:

 • Gebruik een responsive design: zorg ervoor dat uw website zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten.
 • Optimaliseer afbeeldingen: zorg ervoor dat afbeeldingen op uw website geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten.
 • Minimaliseer het gebruik van pop-ups: pop-ups kunnen de gebruikerservaring op mobiele apparaten negatief beïnvloeden.
 • Maak gebruik van grote lettertypen: zorg ervoor dat de tekst op uw website goed leesbaar is op een klein scherm.
 • Maak gebruik van een eenvoudige navigatie: zorg ervoor dat uw website gemakkelijk te navigeren is op een mobiel apparaat.
 • Minimaliseer de laadtijd: zorg ervoor dat uw website snel laadt op een mobiel apparaat.

Als u niet zeker weet of uw website mobielvriendelijk is, kunt u gebruik maken van de Mobile-Friendly Test van Google. Deze tool analyseert uw website en geeft aan of deze mobielvriendelijk is of niet.

Wat zijn de voordelen van een mobielvriendelijke website?

Een mobielvriendelijke website heeft verschillende voordelen:

 • Betere gebruikerservaring: mobiele gebruikers kunnen gemakkelijker navigeren en de inhoud van uw website bekijken.
 • Hogere rangschikking in de zoekresultaten: mobielvriendelijke websites worden hoger gerangschikt in de zoekresultaten van Google.
 • Meer verkeer: aangezien steeds meer mensen gebruik maken van mobiele apparaten om te zoeken op internet, kan een mobielvriendelijke website leiden tot meer verkeer.
 • Meer conversies: een betere gebruikerservaring kan leiden tot meer conversies op uw website.

Conclusie

De google’s mobile friendly update is een belangrijke update die gericht is op het verbeteren van de gebruikerservaring van mobiele gebruikers. Het is van cruciaal belang dat websites mobielvriendelijk zijn om een goede gebruikerservaring te bieden aan mobiele gebruikers en om hoger te worden gerangschikt in de zoekresultaten van Google. Door gebruik te maken van een responsive design en andere mobielvriendelijke technieken, kunt u ervoor zorgen dat uw website mobielvriendelijk is en kunt u profiteren van de voordelen die dit met zich meebrengt.

Heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw website voor mobiele gebruikers? Neem dan contact op met Team Made voor meer informatie of vul ons formulier in en wij bellen u terug.

Google’s Mobile Friendly Update is een algoritme-update die in 2015 werd uitgerold en die de mobielvriendelijkheid van websites beoordeelt. Het doel van deze update is om mobielvriendelijke websites hoger te laten ranken in de zoekresultaten van Google. Wil je jouw website ook mobielvriendelijk maken en zo beter scoren in Google? Neem dan contact op met Team Made voor een projectaanvraag via deze link: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.