Wat is een Alt Attribute?

Als je een website hebt, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed vindbaar is in zoekmachines. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van alt attributes, ook wel alt-kenmerken genoemd. Maar wat zijn alt attributes precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor SEO?

Wat zijn alt attributes?

Een alt attribute is een stukje HTML-code dat wordt gebruikt om een beschrijving te geven van een afbeelding op een website. Dit is vooral belangrijk voor mensen die slechtziend zijn of die gebruik maken van een screenreader om de inhoud van een website te lezen. Door een alt attribute toe te voegen aan een afbeelding, kunnen deze mensen toch begrijpen wat er op de afbeelding te zien is.

Maar alt attributes zijn niet alleen belangrijk voor de toegankelijkheid van een website. Ze spelen ook een belangrijke rol in de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website.

Waarom zijn alt attributes belangrijk voor SEO?

Zoekmachines zoals Google kunnen geen afbeeldingen lezen. Ze hebben dus geen idee wat er op een afbeelding te zien is, tenzij er een alt attribute aan is toegevoegd. Door een alt attribute toe te voegen, geef je zoekmachines als het ware een beschrijving van de afbeelding. Dit helpt zoekmachines om de inhoud van je website beter te begrijpen en te indexeren.

Maar dat is niet het enige voordeel van alt attributes voor SEO. Door een goede beschrijving toe te voegen aan een alt attribute, kun je ook beter gevonden worden op relevante zoektermen. Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt van een rode fiets, dan kun je het alt attribute gebruiken om te beschrijven wat er op de afbeelding te zien is. Door relevante zoektermen toe te voegen aan de beschrijving, kun je ervoor zorgen dat je beter gevonden wordt op deze zoektermen.

Hoe maak je een goed alt attribute?

Een goed alt attribute is kort en bondig, maar geeft wel een duidelijke beschrijving van de afbeelding. Het is belangrijk om relevante zoektermen toe te voegen aan de beschrijving, maar overdrijf hier niet in. Het is niet de bedoeling om een lijst van zoektermen toe te voegen aan het alt attribute.

Daarnaast is het belangrijk om het alt attribute zo specifiek mogelijk te maken. Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt van een rode fiets, dan kun je het alt attribute gebruiken om te beschrijven wat voor soort fiets het is en waar deze voor gebruikt kan worden. Dit maakt het voor zoekmachines makkelijker om de afbeelding te begrijpen en te indexeren.

Conclusie

Alt attributes zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en toegankelijkheid van een website. Door een goede beschrijving toe te voegen aan een alt attribute, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines je website beter begrijpen en dat je beter gevonden wordt op relevante zoektermen. Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden bij het maken van een website.

Wil je meer weten over SEO en hoe je ervoor kunt zorgen dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made of vul ons formulier in. Wij helpen je graag verder!

Een Alt Attribute is een beschrijvende tekst die aan een afbeelding wordt toegevoegd om de inhoud van de afbeelding te beschrijven voor mensen met visuele beperkingen en zoekmachines. Klik hier om een projectaanvraag in te dienen: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.