Wat doet een online marketeer?

Als je op zoek bent naar een functieomschrijving, vaardigheden en online marketeer taken, dan ben je hier aan het juiste adres. Een online marketeer of een marketing bureau is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën om de online aanwezigheid van een bedrijf te vergroten. Dit omvat het gebruik van verschillende digitale kanalen zoals sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde advertenties.

Functieomschrijving

Een online marketeer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën om de online aanwezigheid van een bedrijf te vergroten. Dit omvat het gebruik van verschillende digitale kanalen zoals sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde advertenties. De online marketeer werkt samen met andere afdelingen binnen het bedrijf om de marketingdoelstellingen te bereiken en de merkbekendheid te vergroten.

online marketeer

Vaardigheden

Een online marketeer moet beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te zijn in deze rol. Enkele van de belangrijkste vaardigheden zijn:

 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Analytisch denkvermogen
 • Ervaring met digitale marketingkanalen
 • Kennis van SEO en betaalde advertenties
 • Ervaring met het gebruik van sociale media voor marketingdoeleinden
 • Projectmanagementvaardigheden
 • Creativiteit en innovatief denken

Online marketeer taken

De taken van een online marketeer kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf en de branche waarin ze werken. Enkele van de meest voorkomende taken zijn:

 • Het ontwikkelen van marketingstrategieën
 • Het uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Het beheren van betaalde advertentiecampagnes
 • Het creëren van content voor sociale media en e-mailmarketing
 • Het analyseren van gegevens om de effectiviteit van marketingcampagnes te meten
 • Het werken met andere afdelingen binnen het bedrijf om de marketingdoelstellingen te bereiken

Waarom is een online marketeer belangrijk?

Een online marketeer is belangrijk omdat ze verantwoordelijk zijn voor het vergroten van de online aanwezigheid van een bedrijf. In de huidige digitale wereld is het hebben van een sterke online aanwezigheid essentieel voor het succes van een bedrijf. Een online marketeer kan helpen bij het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van leads en het verhogen van de omzet.

Voorbeelden van succesvolle online marketingcampagnes

Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle online marketingcampagnes. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

 • De “Share a Coke” campagne van Coca-Cola, waarbij flessen met de namen van klanten werden bedrukt en gedeeld op sociale media, wat leidde tot een enorme toename van de merkbekendheid en verkoop.

Share a Coke Name Promotional Coca Cola Bottles
By Mike Mozart Share a Coke Name Promotional Coca Cola Bottles. Pics by Mike Mozart of TheToyChannel and JeepersMedia on YouTube. #ShareACoke #CocaCola #CocaColaNames #CocaColaPromotion , CC BY 2.0, Link

 • De “Dove Real Beauty Sketches” campagne, waarbij vrouwen werden gevraagd om zichzelf te beschrijven aan een vreemde en vervolgens te worden getekend door een forensisch kunstenaar. De campagne ging viral en leidde tot een enorme toename van de merkbekendheid en verkoop.

 • De “Old Spice” campagne, waarbij de acteur Isaiah Mustafa in een reeks grappige commercials verscheen die viral gingen en leidden tot een enorme toename van de merkbekendheid en verkoop.

Conclusie

Een online marketeer is een belangrijke rol binnen een bedrijf omdat ze verantwoordelijk zijn voor het vergroten van de online aanwezigheid en het genereren van leads en omzet. Om succesvol te zijn in deze rol, moet een online marketeer beschikken over een breed scala aan vaardigheden, waaronder uitstekende communicatievaardigheden, analytisch denkvermogen en ervaring met digitale marketingkanalen. Door het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve marketingstrategieën kunnen online marketeers bijdragen aan het succes van een bedrijf.

Wil je meer weten over SEO en hoe Team Made je kan helpen bij het verbeteren van je online aanwezigheid? Neem dan contact met ons op via onze projectaanvraagpagina.

Een online marketeer houdt zich bezig met het promoten van producten of diensten via digitale kanalen. Dit omvat onder andere zoekmachineoptimalisatie, social media marketing, e-mailmarketing en online advertenties. Wil je meer weten over hoe een online marketeer jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.