Wat is technical seo?

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Een belangrijk onderdeel hiervan is SEO, oftewel Search Engine Optimization. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als technical seo? In dit artikel leggen we uit wat technical seo is en waarom het belangrijk is voor jouw website.

Wat is technical seo?

Technical seo heeft betrekking op de technische aspecten van een website die van invloed zijn op de zoekmachineoptimalisatie. Het gaat hierbij om zaken zoals de laadsnelheid van de website, de structuur van de URL’s, de mobielvriendelijkheid en de indexeerbaarheid van de website. technical seo is dus eigenlijk de fundering van een goed geoptimaliseerde website.

Waarom is technical seo belangrijk?

Een website die technisch goed in elkaar zit, zal beter presteren in zoekmachines dan een website die technisch niet goed in elkaar zit. Zo kan een trage laadsnelheid ervoor zorgen dat bezoekers afhaken en dat zoekmachines de website minder hoog waarderen. Ook kan een slechte URL-structuur ervoor zorgen dat zoekmachines de website minder goed begrijpen en dat bepaalde pagina’s niet geïndexeerd worden.

Daarnaast is technical seo belangrijk omdat het de basis vormt voor verdere optimalisatie. Als de technische aspecten van een website niet op orde zijn, dan heeft het weinig zin om te werken aan bijvoorbeeld de content of de linkbuilding. technical seo is dus eigenlijk de eerste stap in het optimalisatieproces.

Voorbeelden van technical seo

Om een beter beeld te krijgen van wat technical seo precies inhoudt, geven we hieronder een aantal voorbeelden:

  • Laadsnelheid

Een snelle laadsnelheid is belangrijk voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie. Een website die snel laadt, zal hoger gewaardeerd worden door zoekmachines en zal ook beter presteren in termen van conversie. Er zijn verschillende tools beschikbaar om de laadsnelheid van een website te meten, zoals Google PageSpeed Insights.

  • URL-structuur

Een goede URL-structuur zorgt ervoor dat zoekmachines de website beter begrijpen en dat bezoekers makkelijker kunnen navigeren. Een goede URL-structuur is bijvoorbeeld: www.website.nl/categorie/pagina. Een slechte URL-structuur is bijvoorbeeld: www.website.nl/pagina?id=123.

  • Mobielvriendelijkheid

Een website die niet goed werkt op mobiele apparaten, zal minder hoog gewaardeerd worden door zoekmachines en zal ook minder goed presteren in termen van conversie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de website goed werkt op zowel desktop als mobiel.

  • Indexeerbaarheid

Een website die niet goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines, zal niet goed gevonden worden in zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines de website goed kunnen indexeren. Dit kan bijvoorbeeld door een sitemap te maken en deze aan te bieden aan zoekmachines.

Conclusie

Technical seo is dus een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het zorgt ervoor dat de fundering van een website goed in elkaar zit, zodat verdere optimalisatie mogelijk is. Voorbeelden van technical seo zijn onder andere de laadsnelheid, de URL-structuur, de mobielvriendelijkheid en de indexeerbaarheid. Door te zorgen voor een goede technical seo, zal een website beter presteren in zoekmachines en zal ook de gebruikerservaring verbeteren.

Wil je meer weten over technical seo en hoe je dit kunt toepassen op jouw website? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder met het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines.

Technical SEO is het optimaliseren van de technische aspecten van een website om de zoekmachine rankings te verbeteren. Wil je meer weten over Technical SEO en hoe het jouw website kan helpen? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.