Wat zijn Poison Words?

Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Maar wist je dat er ook woorden zijn die juist een negatief effect hebben op je zoekresultaten? Dit worden ook wel poison words genoemd. In dit artikel leggen we uit wat poison words zijn en hoe je ze kunt vermijden.

Wat zijn Poison Words?

Poison words zijn woorden die een negatief effect hebben op je zoekresultaten. Dit zijn woorden die door zoekmachines worden gezien als spam of als ongewenste content. Als je deze woorden gebruikt op je website, dan kan dit leiden tot een lagere ranking in zoekmachines. Dit betekent dat je website minder goed gevonden wordt door potentiële klanten.

Enkele voorbeelden van poison words zijn:

  • Gratis
  • Goedkoop
  • Sex
  • Viagra
  • Geld verdienen

Als je deze woorden gebruikt op je website, dan kan dit leiden tot een lagere ranking in zoekmachines. Dit betekent dat je website minder goed gevonden wordt door potentiële klanten.

Hoe vermijd je Poison Words?

Om te voorkomen dat je poison words gebruikt op je website, is het belangrijk om te weten welke woorden dit zijn. Dit kun je doen door een lijst te maken van woorden die je beter kunt vermijden. Daarnaast kun je gebruik maken van tools zoals Google Keyword Planner om te zien welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website.

Als je eenmaal weet welke woorden je beter kunt vermijden, dan is het belangrijk om deze niet te gebruiken op je website. Dit betekent niet dat je deze woorden helemaal niet meer kunt gebruiken, maar wel dat je er voorzichtig mee moet zijn. Gebruik deze woorden alleen als het echt nodig is en vermijd ze zoveel mogelijk in de tekst op je website.

Conclusie

Poison words zijn woorden die een negatief effect hebben op je zoekresultaten. Het is belangrijk om te weten welke woorden dit zijn en deze te vermijden op je website. Door hier rekening mee te houden, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines en meer potentiële klanten aantrekt.

Meer informatie

Wil je meer weten over het optimaliseren van je website voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Bel ons op +32 475/556 200of vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Poison Words zijn woorden die een negatieve invloed hebben op de communicatie en relaties tussen mensen. Wil je meer weten over Poison Words en hoe je ze kunt vermijden? Klik dan hier om een projectaanvraag in te dienen bij Team Made.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.