Wat is Link Building?

Wat is Link Building? Link building (“linkopbouw”) is het verzamelen of genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar jouw website of specifieke pagina’s. Het doel is een hogere ranking in zoekmachines zoals Google te behalen op, voor die webpagina, relevante trefwoorden.

Link building, is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een strategie die wordt gebruikt om links van andere websites naar jouw website te verkrijgen. Het doel van link building is om de autoriteit en relevantie van jouw website te vergroten, waardoor zoekmachines zoals Google jouw website hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Link building is belangrijk omdat het een van de belangrijkste factoren is die zoekmachines gebruiken om de relevantie en autoriteit van een website te bepalen. Wanneer een website veel links van andere websites ontvangt, geeft dit aan dat de website waardevolle en relevante informatie bevat. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten, waardoor meer verkeer naar jouw website wordt gegenereerd.

Bovendien kan link building ook helpen om jouw merk te versterken en jouw online aanwezigheid te vergroten. Wanneer jouw website wordt vermeld op andere websites, kan dit leiden tot meer exposure en naamsbekendheid.

link building, linkbuilding

link building werkt door het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, waaronder:

 • Gastbloggen op andere websites en een link naar jouw website opnemen in de bio of in de tekst van het artikel.
 • Linkruil met andere websites, waarbij jij een link naar hun website plaatst in ruil voor een link naar jouw website.
 • Het creëren van waardevolle en relevante content die andere websites willen delen en linken.
 • Het gebruik van sociale media om jouw content te promoten en links naar jouw website te genereren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle links gelijk zijn. Zoekmachines hechten meer waarde aan links van websites die relevant zijn voor jouw niche en die een hoge autoriteit hebben. Daarom is het belangrijk om te focussen op kwalitatieve links in plaats van kwantiteit.

Link building heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Verbeterde zoekmachine rankings: Door het verkrijgen van kwalitatieve links van andere websites, kan jouw website hoger in de zoekresultaten worden geplaatst.
 • Meer verkeer naar jouw website: Wanneer jouw website hoger in de zoekresultaten wordt geplaatst, kan dit leiden tot meer verkeer naar jouw website.
 • Versterking van jouw merk: Wanneer jouw website wordt vermeld op andere websites, kan dit leiden tot meer exposure en naamsbekendheid.
 • Verbeterde autoriteit en relevantie: Door het verkrijgen van kwalitatieve links van andere websites, kan jouw website worden gezien als een autoriteit in jouw niche.

Hoewel link building veel voordelen heeft, zijn er ook risico’s aan verbonden. Zoekmachines zoals Google hebben richtlijnen opgesteld voor link building en het overtreden van deze richtlijnen kan leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten of zelfs een penalty.

Enkele risico’s van link building zijn:

 • Het verkrijgen van links van lage kwaliteit of spammy websites.
 • Het gebruik van black hat technieken zoals het kopen van links.
 • Het plaatsen van links op irrelevante websites.

Om deze risico’s te vermijden, is het belangrijk om te focussen op kwalitatieve links en om te voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines zoals Google.

Conclusie

Link building is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en kan helpen om de autoriteit en relevantie van jouw website te vergroten. Door het verkrijgen van kwalitatieve links van andere websites, kan jouw website hoger in de zoekresultaten worden geplaatst en kan meer verkeer naar jouw website worden gegenereerd. Het is echter belangrijk om te focussen op kwalitatieve links en om te voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines om risico’s te vermijden.

Wil je meer weten over link building en hoe het jouw website kan helpen? Neem dan contact op met Team Made voor meer informatie of vul ons project aanvraagformulier in.

Link Building is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Dit kan helpen om de autoriteit en zichtbaarheid van jouw website te vergroten. Wil je meer weten over Link Building en hoe het jouw website kan helpen? Neem dan contact op met Team Made of vertel ons HIER alles over jouw project.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.