Wat is Gated Content?

Gated content, ook wel gated inhoud genoemd, is een marketingstrategie waarbij bepaalde content alleen toegankelijk is voor gebruikers die hun contactgegevens achterlaten. Dit kan bijvoorbeeld een e-book, whitepaper, webinar of video zijn. In ruil voor deze waardevolle content, vraagt de aanbieder om persoonlijke informatie zoals naam, e-mailadres en bedrijfsnaam.

Waarom wordt Gated Content gebruikt?

Gated content wordt gebruikt om leads te genereren en de verkoop te stimuleren. Door waardevolle content aan te bieden, kunnen bedrijven potentiële klanten aantrekken en hun interesse wekken. Door het verzamelen van contactgegevens, kunnen bedrijven deze leads opvolgen en hen gerichte marketingboodschappen sturen.

Daarnaast kan gated content ook gebruikt worden om de kwaliteit van leads te verbeteren. Als iemand bereid is om zijn of haar contactgegevens achter te laten in ruil voor waardevolle content, is de kans groter dat deze persoon geïnteresseerd is in de producten of diensten van het bedrijf.

Welke soorten Gated Content zijn er?

Er zijn verschillende soorten gated content die bedrijven kunnen aanbieden, waaronder:

 • E-books: Een uitgebreide handleiding of gids over een bepaald onderwerp.
 • Whitepapers: Een diepgaande analyse of rapport over een specifiek onderwerp.
 • Webinars: Een online seminar of presentatie over een bepaald onderwerp.
 • Video’s: Een instructievideo, productdemo of bedrijfspresentatie.
 • Case studies: Een uitgebreide beschrijving van een succesvolle klantcase.

Wat zijn de voordelen van Gated Content?

Gated content heeft verschillende voordelen voor bedrijven, waaronder:

 • Leadgeneratie: gated content kan helpen bij het genereren van nieuwe leads en het opbouwen van een e-maillijst.
 • Kwalitatieve leads: Door het verzamelen van contactgegevens van mensen die geïnteresseerd zijn in de content, kunnen bedrijven kwalitatieve leads genereren.
 • Verhoogde conversie: gated content kan helpen bij het verhogen van de conversie van websitebezoekers naar leads en uiteindelijk naar klanten.
 • Positionering als expert: Door waardevolle content aan te bieden, kunnen bedrijven zich positioneren als expert op hun vakgebied.

Wat zijn de nadelen van Gated Content?

Hoewel gated content veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar bedrijven rekening mee moeten houden:

 • Lagere conversie: Niet iedereen is bereid om zijn of haar contactgegevens achter te laten in ruil voor content. Hierdoor kan de conversie lager zijn dan bij niet-gated content.
 • Verlies van vertrouwen: Als de content niet waardevol genoeg is, kan dit leiden tot een verlies van vertrouwen bij potentiële klanten.
 • Verhoogde kosten: Het produceren van waardevolle content kan duur zijn en het verzamelen van contactgegevens kan extra kosten met zich meebrengen.

Hoe kan Gated Content het beste worden ingezet?

Om gated content effectief in te zetten, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • Doelgroep: Zorg ervoor dat de gated content aansluit bij de interesses en behoeften van de doelgroep.
 • Waardevolle content: Zorg ervoor dat de gated content waardevol genoeg is om de contactgegevens van potentiële klanten te rechtvaardigen.
 • Call-to-action: Plaats een duidelijke call-to-action op de landingspagina van de gated content om bezoekers aan te moedigen hun contactgegevens achter te laten.
 • Opvolging: Zorg voor een goede opvolging van de leads die via gated content zijn gegenereerd.

Conclusie

Gated content kan een effectieve marketingstrategie zijn om leads te genereren en de verkoop te stimuleren. Door waardevolle content aan te bieden, kunnen bedrijven potentiële klanten aantrekken en hun interesse wekken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de nadelen van gated content en deze strategie op de juiste manier in te zetten. Door te zorgen voor waardevolle content, een duidelijke call-to-action en een goede opvolging van leads, kan gated content bijdragen aan het succes van een bedrijf.

Wil je meer weten over gated content en hoe dit kan worden ingezet voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Team Made of vul ons formulier in en wij bellen je terug.

Gated content is content die alleen toegankelijk is voor gebruikers die hun contactgegevens hebben achtergelaten, zoals hun naam en e-mailadres. Dit wordt vaak gebruikt als een manier om leads te genereren en informatie te verzamelen over potentiële klanten. Wil je meer weten over gated content en hoe het kan helpen bij het genereren van leads? Bezoek dan onze website en vraag een project aan via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.