Wat is een Manual Action?

Een manual action, ook wel handmatige actie genoemd, is een actie die door Google wordt uitgevoerd op een website wanneer deze niet voldoet aan de richtlijnen van Google. Dit kan leiden tot een daling in de zoekresultaten en kan zelfs leiden tot het volledig verwijderen van de website uit de zoekresultaten.

Waarom voert Google manual actions uit?

Google voert manual actions uit om ervoor te zorgen dat de zoekresultaten van hoge kwaliteit zijn en blijven. Door websites die niet voldoen aan de richtlijnen van Google te verwijderen of te bestraffen, zorgt Google ervoor dat alleen de beste en meest relevante websites worden weergegeven in de zoekresultaten.

Wat zijn de meest voorkomende redenen voor een manual action?

Er zijn verschillende redenen waarom Google een manual action kan uitvoeren op een website. Hieronder staan de meest voorkomende redenen:

  • Onnatuurlijke links: Als een website onnatuurlijke links heeft, zoals gekochte links of links van lage kwaliteit, kan dit leiden tot een manual action.
  • Keyword stuffing: Als een website te veel zoekwoorden op een pagina heeft staan, kan dit leiden tot een manual action.
  • Cloaking: Als een website verschillende inhoud toont aan zoekmachines en gebruikers, kan dit leiden tot een manual action.
  • Thin content: Als een website weinig inhoud heeft of inhoud van lage kwaliteit, kan dit leiden tot een manual action.
  • Doorverwijzingen: Als een website doorverwijst naar andere websites van lage kwaliteit, kan dit leiden tot een manual action.

Hoe weet je of je een manual action hebt?

Als je een manual action hebt, ontvang je een melding in Google Search Console. Dit is een gratis tool van Google waarmee je de prestaties van je website in de zoekresultaten kunt volgen en problemen kunt oplossen.

Hoe los je een manual action op?

Als je een manual action hebt, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen en dit op te lossen. Dit kan betekenen dat je onnatuurlijke links moet verwijderen, zoekwoorden moet verminderen of inhoud moet verbeteren. Nadat je het probleem hebt opgelost, kun je een verzoek indienen bij Google om de manual action op te heffen.

Wat zijn de gevolgen van een manual action?

Als je een manual action hebt, kan dit leiden tot een daling in de zoekresultaten en kan zelfs leiden tot het volledig verwijderen van de website uit de zoekresultaten. Dit kan leiden tot minder verkeer naar je website en minder omzet.

Hoe kun je een manual action voorkomen?

Om een manual action te voorkomen, is het belangrijk om de richtlijnen van Google te volgen. Dit betekent dat je geen onnatuurlijke links moet kopen, geen zoekwoorden moet overmatig gebruiken en inhoud van hoge kwaliteit moet produceren. Het is ook belangrijk om je website regelmatig te controleren op problemen en deze op te lossen voordat Google een manual action uitvoert.

Conclusie

Een manual action kan leiden tot een daling in de zoekresultaten en kan zelfs leiden tot het volledig verwijderen van de website uit de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om de richtlijnen van Google te volgen en je website regelmatig te controleren op problemen. Als je een manual action hebt, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen en dit op te lossen voordat je een verzoek indient bij Google om de manual action op te heffen.

Meer informatie

Wil je meer weten over seo en hoe je ervoor kunt zorgen dat je website hoog scoort in de zoekresultaten? Neem dan contact op met Team Made via +32 475556 200 of vul ons formulier in en wij bellen je terug.

Een Manual Action is een handmatige actie die door Google wordt uitgevoerd om een website te straffen voor het overtreden van de richtlijnen voor webmasters. Wil je hulp bij het oplossen van een Manual Action voor jouw website? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.