Wat is een Lost Link?

Een lost link, ook wel een verloren link genoemd, is een hyperlink die niet langer werkt omdat de pagina waarnaar deze linkt niet meer beschikbaar is. Dit kan gebeuren als een website wordt verwijderd, verplaatst of als de URL van de pagina is gewijzigd. Lost links kunnen een negatieve invloed hebben op de SEO van een website en moeten daarom worden opgespoord en opgelost.

Lost links kunnen een negatieve invloed hebben op de SEO van een website omdat ze de gebruikerservaring van de bezoekers van de website kunnen beïnvloeden. Als een bezoeker op een link klikt en deze niet werkt, kan dit leiden tot frustratie en een slechte gebruikerservaring. Dit kan op zijn beurt leiden tot een hogere bounce rate en minder tijd op de website, wat beide negatieve signalen zijn voor zoekmachines.

Bovendien kunnen lost links ook de autoriteit van een website beïnvloeden. Als een website veel lost links heeft, kan dit worden gezien als een teken van slecht onderhoud en kan het de geloofwaardigheid van de website in de ogen van zoekmachines verminderen. Dit kan leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten.

Er zijn verschillende tools beschikbaar om lost links op te sporen. Een van de meest populaire tools is Google Search Console. Deze tool biedt een rapport over de crawl-fouten van een website, inclusief lost links. Andere tools die kunnen worden gebruikt zijn Ahrefs, SEMrush en Moz.

Als u handmatig lost links wilt opsporen, kunt u beginnen met het controleren van de interne links op uw website. Dit zijn links die van de ene pagina op uw website naar de andere pagina op uw website leiden. Als u een link tegenkomt die niet werkt, moet u deze bijwerken of verwijderen.

U kunt ook externe links controleren. Dit zijn links die van andere websites naar uw website leiden. Als u een externe link tegenkomt die niet werkt, kunt u contact opnemen met de eigenaar van de website en vragen of ze de link kunnen bijwerken of verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om lost links op te lossen. Als u een interne link tegenkomt die niet werkt, kunt u deze bijwerken of verwijderen. Als u een externe link tegenkomt die niet werkt, kunt u contact opnemen met de eigenaar van de website en vragen of ze de link kunnen bijwerken of verwijderen.

Als u veel lost links heeft, kunt u overwegen een 301-redirect te gebruiken. Dit is een permanente redirect van de ene URL naar de andere URL. Als u bijvoorbeeld een pagina heeft verwijderd en deze pagina had veel links, kunt u een 301-redirect instellen van de oude URL naar de nieuwe URL. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers die op de oude link klikken, automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe pagina.

Conclusie

Lost links kunnen een negatieve invloed hebben op de SEO van een website en moeten daarom worden opgespoord en opgelost. Er zijn verschillende tools beschikbaar om lost links op te sporen en er zijn verschillende manieren om ze op te lossen. Door regelmatig uw website te controleren op lost links en deze op te lossen, kunt u de gebruikerservaring van uw bezoekers verbeteren en de autoriteit van uw website behouden.

Call To Action

Heeft u hulp nodig bij het opsporen en oplossen van lost links op uw website? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen u graag verder om uw website te optimaliseren voor SEO. U kunt ons bellen op +32 475/556 200 of ons formulier invullen op onze project aanvraag pagina.

Een Lost Link is een link die niet meer werkt of niet meer beschikbaar is op een website. Wil je hulp bij het vinden en oplossen van Lost Links op jouw website? Neem dan contact op met Team Made via https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.