Wat is Google’s Mobile Update?

Google’s mobile update, ook wel bekend als de Mobilegeddon-update, is een algoritme-update die in april 2015 werd uitgerold. Deze update had als doel om de zoekresultaten van Google te verbeteren voor mobiele gebruikers.

Met de opkomst van smartphones en tablets werd het steeds belangrijker om websites te optimaliseren voor mobiele apparaten. Google wilde daarom de gebruikerservaring van mobiele gebruikers verbeteren door websites die niet mobielvriendelijk waren lager te ranken in de zoekresultaten.

Waarom is de Google’s Mobile Update belangrijk?

De google’s mobile update is belangrijk omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiele apparaten om te zoeken op het internet. In 2021 is het aantal mobiele zoekopdrachten zelfs hoger dan het aantal zoekopdrachten vanaf desktops. Als jouw website niet mobielvriendelijk is, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring en een lagere ranking in de zoekresultaten. Dit kan weer leiden tot minder verkeer naar jouw website en minder conversies. Test je eigen site hier.

mobile update

Hoe werkt de Google’s Mobile Update?

De google’s mobile update werkt door te kijken naar de mobielvriendelijkheid van een website. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de grootte van de tekst en knoppen, de afstand tussen de knoppen en de hoeveelheid content die op het scherm past. Als een website niet mobielvriendelijk is, kan dit leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten.

Hoe kan ik mijn website mobielvriendelijk maken?

Er zijn verschillende manieren om jouw website mobielvriendelijk te maken. Een van de belangrijkste manieren is door te zorgen voor een responsive design. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het formaat van het scherm waarop deze wordt bekeken. Hierdoor blijft de website goed leesbaar en bruikbaar op zowel desktops als mobiele apparaten.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een snelle laadtijd van de website. Mobiele gebruikers hebben vaak een trager internet dan desktopgebruikers, dus het is belangrijk om de website zo snel mogelijk te laten laden. Dit kan bijvoorbeeld door afbeeldingen te optimaliseren en onnodige code te verwijderen.

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten. Dit betekent dat de tekst en knoppen groot genoeg moeten zijn om goed leesbaar en bruikbaar te zijn op een klein scherm. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een overzichtelijke indeling en een makkelijk te gebruiken menu.

Wat zijn de gevolgen van de Google’s Mobile Update?

De gevolgen van de google’s mobile update kunnen groot zijn voor websites die niet mobielvriendelijk zijn. Deze websites kunnen een lagere ranking krijgen in de zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten, waardoor ze minder verkeer naar hun website krijgen. Dit kan weer leiden tot minder conversies en minder omzet.

Aan de andere kant kunnen websites die wel mobielvriendelijk zijn profiteren van de update. Deze websites kunnen een hogere ranking krijgen in de zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten, waardoor ze meer verkeer naar hun website krijgen. Dit kan weer leiden tot meer conversies en meer omzet.

Conclusie

De google’s mobile update is een belangrijke update van het algoritme van Google die ervoor zorgt dat websites die niet mobielvriendelijk zijn lager ranken in de zoekresultaten voor mobiele zoekopdrachten. Het is daarom belangrijk om jouw website mobielvriendelijk te maken door te zorgen voor een responsive design, een snelle laadtijd en een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten. Door te investeren in mobielvriendelijkheid kun je profiteren van hogere rankings en meer verkeer naar jouw website.

Meer weten over SEO?

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder met het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Vul ons contactformulier in of laat ons jou opbellen:

vraag om contact – WIJ BELLEN JOU!

Wil je dat wij jou opbellen? Dat doen we graag.
Vul je gegevens in en wij nemen snel contact op met jou. Simpel toch?

  • Vrijblijvend
  • Advies en tips
  • Offerte op maat

Wil je meer weten over hoe je jouw website mobielvriendelijk maakt?

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.