Wat is een Breadcrumb Trail?

Een breadcrumb trail, ook wel bekend als een broodkruimel spoor, is een navigatiehulpmiddel dat gebruikers helpt om hun weg te vinden op een website. Het is een reeks links die de gebruiker laat zien waar ze zich bevinden op de website en hoe ze terug kunnen gaan naar eerdere pagina’s. Dit is vooral handig op websites met veel pagina’s en subpagina’s, zoals e-commerce websites.

Hoe werkt een Breadcrumb Trail?

Een breadcrumb trail werkt door middel van een reeks links die de gebruiker laat zien waar ze zich bevinden op de website. De links zijn meestal georganiseerd van algemeen naar specifiek, zodat de gebruiker een idee heeft van waar ze zich bevinden op de website. Bijvoorbeeld:

 • Home
 • Producten
 • Elektronica
 • Televisies
 • Samsung
 • 55 inch

De gebruiker kan op elk van deze links klikken om terug te gaan naar de desbetreffende pagina. Dit is vooral handig als de gebruiker per ongeluk op de verkeerde pagina terechtkomt en snel terug wil naar de vorige pagina.

Waarom is een Breadcrumb Trail belangrijk voor SEO?

Een breadcrumb trail is niet alleen handig voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines. Het geeft zoekmachines een idee van de structuur van de website en hoe de pagina’s met elkaar verbonden zijn. Dit kan helpen bij het indexeren van de pagina’s en het verbeteren van de zoekresultaten.

Bovendien kan een breadcrumb trail helpen bij het verminderen van bounce rates. Als een gebruiker per ongeluk op de verkeerde pagina terechtkomt, kan een breadcrumb trail hen helpen om snel terug te gaan naar de vorige pagina en verder te gaan met browsen op de website. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en meer tijd op de website, wat weer kan leiden tot hogere rankings in zoekmachines.

Hoe maak je een Breadcrumb Trail?

Er zijn verschillende manieren om een breadcrumb trail te maken, afhankelijk van de website en het CMS dat wordt gebruikt. Hier zijn enkele algemene tips:

 • Gebruik een duidelijke en consistente structuur voor de links.
 • Begin met een link naar de homepagina en werk van daaruit naar beneden.
 • Gebruik scheidingstekens tussen de links, zoals pijlen of schuine strepen.
 • Maak de links klikbaar en zorg ervoor dat ze werken.
 • Plaats de breadcrumb trail bovenaan de pagina, zodat deze gemakkelijk te vinden is.

Als u een CMS gebruikt, zijn er waarschijnlijk plug-ins of modules beschikbaar om een breadcrumb trail te maken. Als u handmatig een breadcrumb trail wilt maken, kunt u HTML en CSS gebruiken om de links te maken en te stylen.

Conclusie

Een breadcrumb trail is een handig navigatiehulpmiddel dat gebruikers helpt om hun weg te vinden op een website. Het is niet alleen handig voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines. Door een duidelijke en consistente structuur te gebruiken, kunt u een effectieve breadcrumb trail maken die uw gebruikers helpt om snel en gemakkelijk te navigeren op uw website.

Als u meer wilt weten over hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines, neem dan contact op met Team Made. Wij helpen u graag verder!

Breadcrumb trail, broodkruimel spoor

Neem contact op met Team Made voor meer informatie

Een Breadcrumb Trail is een navigatiehulpmiddel dat gebruikers helpt om hun locatie op een website te begrijpen en gemakkelijk terug te keren naar eerdere pagina’s. Klik hier om een projectaanvraag in te dienen bij Team Made: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.