Wat is Status Code 404?

Een status code 404 is een HTTP-statuscode die wordt weergegeven wanneer een webpagina of een specifieke URL niet kan worden gevonden op de server. Dit kan gebeuren als de pagina is verwijderd, verplaatst of als de URL verkeerd is ingevoerd. Het is een van de meest voorkomende foutmeldingen op het internet en wordt vaak aangeduid als “404-fout” of “pagina niet gevonden”.

Het is belangrijk om deze foutmelding serieus te nemen, omdat het een negatieve impact kan hebben op de gebruikerservaring en de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Bezoekers die een 404-foutmelding tegenkomen, kunnen gefrustreerd raken en de website verlaten. Dit kan leiden tot een hogere bounce rate en lagere conversieratio’s.

Om een 404-foutmelding op te lossen, moet je de oorzaak van de fout vinden. Dit kan worden gedaan door de URL te controleren en te kijken of deze correct is ingevoerd, de server te controleren op fouten en de website te scannen op gebroken links. Als de pagina definitief is verwijderd, moet je ervoor zorgen dat de bezoeker naar een relevante pagina wordt geleid in plaats van simpelweg een foutmelding te tonen.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de SEO-impact van 404-foutmeldingen. Als een pagina niet meer beschikbaar is, moet je een 301-redirect instellen naar een nieuwe URL om de zoekmachineoptimalisatie van de website te behouden.

Kortom, een status code 404 is een foutmelding die wordt weergegeven wanneer een pagina niet kan worden gevonden op de server. Het is belangrijk om deze foutmelding serieus te nemen en te zorgen voor een goede oplossing om de gebruikerservaring en de SEO van de website te behouden.

Wat is Status Code 404?

status code 404 is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de server de gevraagde pagina niet kan vinden. Dit kan gebeuren als de pagina is verwijderd, verplaatst of als de URL verkeerd is getypt. Als je een website bezoekt en je krijgt een 404-foutmelding, betekent dit dat de server de pagina niet kan vinden en dat je de inhoud niet kunt bekijken.

Waarom is Status Code 404 belangrijk?

Een statuscode 404 wordt gegenereerd wanneer een bezoeker een pagina opvraagt die niet (meer) bestaat op de website. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een typfout in de URL, een verwijderde pagina of een verplaatste pagina zonder doorverwijzing. Het is belangrijk om deze foutmelding op te lossen door bijvoorbeeld een doorverwijzing naar een relevante pagina of het herstellen van de oorspronkelijke pagina.Een 404-foutmelding kan leiden tot frustratie bij de bezoeker en een slechte gebruikerservaring. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de bezoeker de website verlaat en mogelijk niet meer terugkeert. Dit heeft weer invloed op het aantal bezoekers en de conversie van de website.

Daarnaast kan een 404-foutmelding invloed hebben op de SEO-ranking van de website. Zoekmachines zien deze foutmelding als een teken dat de website niet goed wordt onderhouden en mogelijk verouderd is. Dit kan leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten en dus minder zichtbaarheid voor de website.

Het is daarom belangrijk om regelmatig de website te controleren op 404-foutmeldingen en deze op te lossen om een goede gebruikerservaring te bieden en de SEO-ranking te verbeteren.

Hoe los je Status Code 404 op?

Er zijn verschillende manieren om status code 404 op te lossen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Controleer of de URL correct is getypt. Soms kan een kleine typfout ervoor zorgen dat de pagina niet kan worden gevonden.
  • Controleer of de pagina is verwijderd of verplaatst. Als dit het geval is, kun je de pagina opnieuw maken of de URL bijwerken.
  • Gebruik een 301-redirect om bezoekers automatisch door te sturen naar een nieuwe pagina als de oude pagina niet meer beschikbaar is.
  • Maak een aangepaste 404-pagina die bezoekers informeert dat de pagina niet beschikbaar is en hen doorverwijst naar andere delen van de website.

Conclusie

status code 404 is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de server de gevraagde pagina niet kan vinden. Het is belangrijk om deze foutmelding op te lossen omdat het kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en invloed kan hebben op je SEO-ranking. Gelukkig zijn er verschillende manieren om status code 404 op te lossen, zoals het controleren van de URL, het gebruik van een 301-redirect en het maken van een aangepaste 404-pagina.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van status code 404 op je website? Neem dan contact op met Team Made. Wij helpen je graag verder!

Status Code 404

Status Code 404 betekent dat de gevraagde pagina niet gevonden kan worden op de server. Klik hier om een projectaanvraag in te dienen: https://teammade.be/project-aanvraag/.

Kenniscentrum:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.