Wat is google possum?

Wat is Google Possum? Google Possum is een algoritme-update die in september 2016 werd uitgerold en een grote impact had…

Wat is Google Possum?

Google Possum is een algoritme-update die in september 2016 werd uitgerold en een grote impact had op lokale zoekresultaten. Het doel van deze update was om de relevantie en kwaliteit van lokale zoekresultaten te verbeteren. Met Google Possum wilde Google ervoor zorgen dat gebruikers de meest relevante en nuttige informatie krijgen wanneer ze lokaal zoeken.

De impact van Google Possum

Google Possum had een aanzienlijke impact op lokale zoekresultaten. Veel bedrijven merkten een verandering in hun positie in de zoekresultaten nadat de update was uitgerold. Sommige bedrijven zagen een stijging in hun ranking, terwijl anderen juist een daling zagen.

Een van de belangrijkste veranderingen die Google Possum met zich meebracht, was dat het algoritme nu meer rekening hield met de locatie van de gebruiker. Voorheen werden zoekresultaten voornamelijk bepaald op basis van de locatie van het bedrijf. Met Google Possum worden zoekresultaten nu aangepast op basis van de locatie van de gebruiker op het moment van de zoekopdracht. Dit betekent dat gebruikers nu meer gepersonaliseerde en relevante resultaten krijgen.

Een andere belangrijke verandering was dat Google Possum ervoor zorgde dat bedrijven die zich net buiten het centrum van een stad bevinden, beter zichtbaar werden in de zoekresultaten. Voorheen werden deze bedrijven vaak over het hoofd gezien, omdat Google de nadruk legde op bedrijven die zich in het centrum bevonden. Met Google Possum worden nu ook bedrijven buiten het centrum beter zichtbaar, wat zorgt voor een eerlijkere concurrentiepositie.

De voordelen van Google Possum

Google Possum heeft verschillende voordelen voor zowel gebruikers als bedrijven:

  • Meer relevante zoekresultaten: Met Google Possum krijgen gebruikers meer relevante zoekresultaten die zijn afgestemd op hun locatie en zoekintentie. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en maakt het gemakkelijker om lokale bedrijven te vinden.
  • Eerlijkere concurrentiepositie: Voorheen hadden bedrijven buiten het centrum vaak moeite om zichtbaar te zijn in de zoekresultaten. Met Google Possum worden deze bedrijven beter zichtbaar, waardoor ze een eerlijkere concurrentiepositie hebben ten opzichte van bedrijven in het centrum.
  • Meer kansen voor lokale bedrijven: Door de focus op lokale zoekresultaten biedt Google Possum meer kansen voor lokale bedrijven om gevonden te worden door potentiële klanten. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de website en uiteindelijk tot meer klanten.

Wat betekent Google Possum voor SEO?

Google Possum heeft ook gevolgen gehad voor SEO-strategieën. Om optimaal te profiteren van de update, moeten bedrijven en marketeers hun SEO-strategieën aanpassen. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Lokale optimalisatie: Het is belangrijk om de lokale optimalisatie van een website te verbeteren. Dit omvat het toevoegen van relevante lokale zoekwoorden, het optimaliseren van de Google Mijn Bedrijf-pagina en het verkrijgen van positieve recensies van klanten.
  • Focus op gebruikerservaring: Google hecht steeds meer waarde aan de gebruikerservaring. Zorg ervoor dat de website snel laadt, mobielvriendelijk is en gemakkelijk te navigeren is. Dit zal niet alleen de ranking in de zoekresultaten verbeteren, maar ook de tevredenheid van de gebruikers verhogen.
  • Content van hoge kwaliteit: Het creëren van waardevolle en relevante content is essentieel om goed te scoren in de zoekresultaten. Richt je op het bieden van nuttige informatie aan gebruikers en het beantwoorden van hun vragen.

Conclusie

Google Possum heeft een grote impact gehad op lokale zoekresultaten en heeft gezorgd voor meer relevantie en personalisatie. Het heeft bedrijven buiten het centrum een eerlijkere concurrentiepositie gegeven en meer kansen geboden voor lokale bedrijven om gevonden te worden. Om optimaal te profiteren van Google Possum, is het belangrijk om de lokale optimalisatie te verbeteren, te focussen op gebruikerservaring en waardevolle content te creëren.

Wil je meer weten over SEO en hoe je jouw website kunt optimaliseren? Neem dan contact op met Team Made via +32 475-556-200 of vul ons contactformulier in. Wij helpen je graag verder!

Google Possum is een algoritme-update die in 2016 werd uitgebracht en van invloed is op de lokale zoekresultaten van Google. Het doel van Possum is om de relevantie en diversiteit van lokale zoekresultaten te verbeteren. Het algoritme houdt rekening met de locatie van de gebruiker en toont resultaten die het meest relevant zijn voor die specifieke locatie. Voor meer informatie over Google Possum en hoe het van invloed kan zijn op uw lokale zoekresultaten, kunt u terecht op onze website: [Klik hier om naar de website te gaan](https://teammade.be/project-aanvraag/).

Lees ook:

Ontdek meer over:

Heb je hulp nodig bij je online marketing?

Wij helpen bedrijven met kleine en grote online vraagstukken. Heb je vragen over marketing? Contacteer ons met al je vragen. We geven altijd feedback en advies. We leren jouw project graag beter kennen.