Wat is Structured Data (Schema)? | | Team Made Webdesign SEO

SEO WIKI

Onderwerp: Structured Data (Schema)

Op zoek naar een specifieke SEO-term? Ons SEO-woordenboek maakt het begrijpen van vakjargon makkelijker en vereenvoudigt SEO-termen.

Ben je op zoek naar hulp? Jouw website beter laten scoren is waar wij van houden.

Klik en leer meer over SEO en onze diensten.

Wat is Structured Data (Schema)?

Gestructureerde gegevens (schema)

Structured Data of Schema-mark-up (simpel 'Schema' genoemd) is een semantisch vocabulaire van tags (of microdata) dat je aan de HTML kunt toevoegen om de manier waarop zoekmachines je pagina lezen en weergeven in de SERP's te verbeteren.

Waarom Schema?

Wanneer gestructureerde gegevensopmaak wordt toegevoegd aan de HTML van een website, kunt je de zoekmachine-bot verwijzen naar elementen die waardevolle informatie bevatten bij het bepalen van de inhoud van de webpagina. Bovendien wordt die data vaak op een specifieke meer opavallende manier weergegeven in de zoekresultaten.

Schema.org

In 2011 sloot Schema.org zich aan bij Google, Bing, Yahoo en Yandex om een ​​lijst met gestructureerde standaardgegevens te maken die ze zullen ondersteunen en weergeven in hun SERP's.

Het resultaat van schema?

Het effect van schema of gestructureerde data op de ranglijsten is vaak onderwerp van veel discussie. Het blijft een soort willekeur. Van alle pagina's waarop je Schema toepast, zullen er slechts enkele zijn die dit ook daadwerkelijk in de SERP's laten zien. Hoe dat komt is nog steeds onduidelijk. Google lijkt het te gebruiken wanneer zij denken dat het meest geschikt is. Bovendien lijken experimenten er niet in te slagen om aan te tonen of het gebruik van Schema je ranking verbetert.

Misschien dat je ranking zelf er helemaal niet door wordt beïnvloed. Als je erin slaagt om het toe te passen is de zichtbaarheid van die pagina wel een pak verbetert. Je valt met andere woorden beter op. De experimenten gaven wel aan dat zoekresultaten met uitgebreidere rich snippets (via Schema) een betere klikfrequentie hebben.

Doen of niet?

Ons advies is, gebruik het wanneer het kan en logisch lijkt. Experimenteer ermee ... de kans dat het in de toekomst (Voice) belangrijker wordt bestaat in alle geval. 

Heb je al een website?

Test je website gratis. Zo weet je wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is.

Een gratis website audit zou elke website eigenaar op regelmatige basis moeten uitvoeren.

Snelheid, backlinks, malware, hacks, verouderde code of software, SEO quick wins, ... We geven je een compleet overzicht met als bonus:

Een beeld op de top 3 van je directe concurrenten

BETTER, SMARTER, FASTER

Maak je website beter

Leer zelf hoe je je eigen website beter kunt maken. Optimaliseer voor snelheid en voor Google. Een betere site betekend meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Ontvang een vrijblijvende gratis website audit. Samen maken we het internet sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Scroll naar top