Wat is Blended Search? | | Team Made Webdesign SEO

SEO WIKI

Onderwerp: Blended Search

Op zoek naar een specifieke SEO-term? Ons SEO-woordenboek maakt het begrijpen van vakjargon makkelijker en vereenvoudigt SEO-termen.

Ben je op zoek naar hulp? Jouw website beter laten scoren is waar wij van houden.

Klik en leer meer over SEO en onze diensten.

Wat is Blended Search?

Blended Search of gemixte zoekresultaten

Een blended of gemixte search bezorgt je de resultaten waarvan de zoekmachine denkt dat ze nutiig voor je zullen zijn. Google vraagt zich af welke soort content jij op dat moment liefste opneemt. Omdat ze het niet zeker weten (en omdat ze al deze zaken testen op effectieviteit) stellen ze een pakket van 'soorten content' ssamen.

Soorten blended search

  • Tekst
  • Video
  • Afbeeldingen
  • Directories
  • Podcast
  • facebook
  • ...

Misschien wil je tekst, of enkel video, of misschien ging het om afbeeldingen. Google (en andere zoekmachines) hebben er soms het raden naar. Daarom geven ze van elke soort een voorproefje. Dat is een blended search.

SEO en blended search

Wetende dat er meerdere soorten content worden voorgeschoteld aan de zoeker, is er misschien een SEO kans. Ben je actief in een sector waar het moeilijk is om door te dringen? Misschien is het makkelijker om op te vallen via afbeeldingen, video of andere soorten content. Enkele video's kunnen dan je bijvoorbeeld je achterstand op je SEO concurrent verkleinen. 

Blended search staat tegenover specific search. Specifieke zoekmachines geven je slechts 1 soort resultaat (voorbeeld: Google afbeeldingen toont enkel afbeeldingen).

Zie Wat is universeel zoeken?

Heb je al een website?

Test je website gratis. Zo weet je wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is.

Een gratis website audit zou elke website eigenaar op regelmatige basis moeten uitvoeren.

Snelheid, backlinks, malware, hacks, verouderde code of software, SEO quick wins, ... We geven je een compleet overzicht met als bonus:

Een beeld op de top 3 van je directe concurrenten

BETTER, SMARTER, FASTER

Maak je website beter

Leer zelf hoe je je eigen website beter kunt maken. Optimaliseer voor snelheid en voor Google. Een betere site betekend meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Ontvang een vrijblijvende gratis website audit. Samen maken we het internet sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Scroll naar top