Wat is Bait and Switch? | | Team Made Webdesign SEO

SEO WIKI

Onderwerp: Bait and Switch

Op zoek naar een specifieke SEO-term? Ons SEO-woordenboek maakt het begrijpen van vakjargon makkelijker en vereenvoudigt SEO-termen.

Ben je op zoek naar hulp? Jouw website beter laten scoren is waar wij van houden.

Klik en leer meer over SEO en onze diensten.

Wat is Bait and Switch?

Als je "bait and switch" letterlijk vertaalt kom je uit bij "Lokken en veranderen".
Bait and switch is een verkooptechniek die ook bij online marketing wordt toegepast. Je probeert klanten of bezoekers met een aanbieding (=bait) naar je website te lokken, om ze vervolgens een ander product of dienst aan te bieden.

We kennen allemaal voorbeelden waarbij je klikt op een advertentie, maar dan andere duurdere en betere producten te zien krijgt. Ook in fysieke winkels zie je dit vaak. Denk maar aan de reclamefolders van bijvoorbeeld mediamarkt waar je een goedkope televisie te zien krijgt. Als je naar de winkel gaat en informeert naar de aanbieding, krijg je van de verkoper te horen dat een ander (toevallig duurder) toestel meer voordelen heeft. Ze proberen je dan te verleiden om deze duurdere televisie te kopen.

Bait and switch: next level black hat SEO
Bait and switch verwijst ook naar een black hat SEO-techniek. Hierbij is het niet de bezoeker zelf die wordt misleid, maar eerder het algoritme van Google.  Bait and switch wordt ook soms 'Code Swapping' genoemd.
Hoe?
Je zet hierbij bepaalde inhoud op een webpagina om hoog in de SERP's te scoren.
Nadat je tevreden bent met de ranking in Google, vervang je de inhoud van de webpagina door iets anders (inhoud die normaal gesproken geen goede ranking zou kunnen krijgen).

Heb je al een website?

Test je website gratis. Zo weet je wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is.

Een gratis website audit zou elke website eigenaar op regelmatige basis moeten uitvoeren.

Snelheid, backlinks, malware, hacks, verouderde code of software, SEO quick wins, ... We geven je een compleet overzicht met als bonus:

Een beeld op de top 3 van je directe concurrenten

BETTER, SMARTER, FASTER

Maak je website beter

Leer zelf hoe je je eigen website beter kunt maken. Optimaliseer voor snelheid en voor Google. Een betere site betekend meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Ontvang een vrijblijvende gratis website audit. Samen maken we het internet sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Scroll naar top