Online Marketing - Meer leads, meer omzet | | Team Made Webdesign SEO
Online marketing bureau

Wat is online marketing en hoe draagt het in 2022 bij tot jouw digitale groei?

Wat is online marketing?

Online marketing is een onderdeel van een bredere marketingstrategie en is bij uitstek een discipline geworden waarbij het identificeren van behoeften centraal staat. De kennis van andere vakgebieden zoals psychologie, sociologie en economie zullen de kwaliteit en effectiviteit van de gevoerde marketing beïnvloeden.

Online marketing wordt ook digitale marketing of internet marketing genoemd, omdat het marketingdoelen nastreeft door de inzet van internet en gerelateerde digitale technologieën (lees verder voor concrete voorbeelden).

Vandaag is de term quasi voorbijgestreefd. Bij de term ‘Marketing’ wordt eigenlijk ook automatisch al aan ‘Online marketing’ gedacht.

Online marketing staat niet stil en volgt het tempo van de technologische evolutie. En die gaat anno 2021 als een trein. Nieuwe strategieën worden bedacht, waardoor de ontwikkelingen aan een ongeëvenaarde snelheid vooruitgaan.

Nu zijn de social marketeers hot, binnenkort zijn het de ‘Voice-Marketeers’; een vorm van marketing van producten en diensten via voice technologie (Google Voice, Alexa, …)

Hoewel velen online marketing direct koppelen aan het optimaliseren van webshops en e-commerceplatformen, gaat het veel ruimer dan enkel dat.

Naast de standaard e-comm, gaat het ook om:

 • zoekmachine optimalisatie,
 • social media marketing,
 • content marketing,
 • e-mailmarketing
 • podcast marketing
 • online adverteren (Pay per Click)
 • influencer marketing
 • videomarketing.
Online Marketing is overal
Zelfs websites, zoals Wikipedia, die je niet direct zou linken aan commerciële doelen, doet aan online marketing (fictieve reclamezuil)

Waarom is online marketing in 2022 van belang?

Gezien de hele wereld vandaag wordt geconfronteerd met de nadelen van een maatschappij die fysiek dicht op elkaar leeft, gaan mensen meer en meer op zoek naar online alternatieven.

Dat geldt op vlak van werk en sociale contacten, maar ook op vlak van winkelen, eten en zoeken naar dienstverleners. Het online verhaal is nog nooit zo belangrijk geweest.

2020 was voor iedereen een moeilijk jaar. Ben je als bedrijf of ondernemer echter niet online actief en gebruik je niet de juiste strategie, dan zal 2022 zo mogelijk nog zwaarder worden.

Hoe ziet online marketing er in 2022 uit?

We zien in 2022 twee belangrijke pijlers van online marketing: online adverteren en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Uiteraard zijn alle andere varianten ook belangrijk.

Enerzijds zien we dat de klassieke advertentie al lang zijn weg heeft gevonden online. Advertenties vind je letterlijk overal. De belangrijkste advertentiekanalen zijn vandaag social media advertenties (bijvoorbeeld via een SMMB of Social Media Marketing Bureau) en zoekmachine advertenties (SEA of Search Engine Ads).

Wie liever geen advertenties gebruikt zal wellicht (bewust of niet) gebruik maken van zoekmachine optimalisatie of SEO (= search engine optimization). Daarbij wordt vooral aan Google gedacht, maar ook alle social media platformen hebben zoekmachines die met algoritmes bepalen wanneer en voor wie welke content moet opduiken.

Online marketing is veel meer dan webshops
Online marketing gaat om veel meer dan webshops en e-Comm
Het AIDA principe binnen marketing
In alle fases van de customer journey kan jij je leads volgen en heel kort op de bal spelen.

Voordelen van online marketing?

Marketing is altijd een geheel van actoren en factoren die samenwerken om je doelen te behalen. In de ideale situatie werken je offline marketing hand in hand met je online marketing. Afhankelijk van je doelen zullen verschillende elementen op elkaar inspelen.

Hier komt het begrip sales funnel om de hoek kijken. Het gaat om het systeem/proces dat je de potentiële klanten laat doorlopen. Hoe beter elk element op all andere is afgestemd, hoe groter jouw kans op succes.

Voordelen:

 • Gigantisch potentieel en groeimarge: online kan je blijven groeien, geolocatie is niet langer een drempel om nieuwe klanten te werven.
 • Meetbaar en werkbaar: Klassieke marketing was vaak giswerk. Je betaalde heel veel voor een advertentie, een billboard of een spotje op de radio… Maar je had geen idee wie je daarmee bereikte en wat het directe resultaat was. In tegenstelling tot de klassieke variant is dat bij online marketing net één van de voordelen. Je kunt letterlijk je conversie meten, je klanten volgen en je aanpak aanpassen waar nodig. De klantenreis was nog nooit zo tastbaar.
 • Gericht adverteren: jij bepaalt op wie je je advertentie richt (target). Jij kiest het geslacht, de woonplaats, de leeftijd en de interesses van jouw ideale klant en enkel aan hen kan je de advertentie tonen. Target in sight!
 • Goedkope advertenties en online mogelijkheden: SEO kan in principe gratis, sociale media marketing kan ook werken op basis van volgers en virale content. De meeste advertentie platformen hanteren een bieding of veiling systeem om de prijs van de ads te bepalen. Gelukkig valt de prijs (afhankelijk van de sector) meestal mee

Wat doet een online marketing bureau?

Team Made is een online marketing bureau uit Gent. We helpen ondernemers groeien door op hun maat de juiste online marketing in te zetten. Afhankelijk van je huidige aanpak, je doelstellingen, je sector en je noden bepalen we samen de juiste strategie waarbij verschillende marketing onderdelen samen werken om snel en efficient je doelen te bereiken.

Online marketing en SEO

Onze online marketing bestaat vooral uit:

Online reputatie marketing

Heel veel van wat we online ondernemen doen we in functie van onze online reputatie. Hoe we gevonden worden in Google, hoe we omgaan met sociale media, hoe we mensen online behandelen… Alles maakt of breekt je online reputatie.

Omdat online nu eenmaal het nieuwe normaal is, kan je niet meer zonder een degelijk online reputatie management. Wil je in de toekomst nog steeds als betrouwbare ondernemer gezien worden, dan begint dat vandaag online.

Webdesign

Het juiste webdesign vertrekt vanuit jou en je bedrijf. Heb je een logo en huisstijl? Wij bouwen een website die perfect aansluit bj jouw stijl en imago. Wil je een nieuwe huisstijl of logo? Ook daar leven we ons graag in uit. Het hele proces verloopt vlot en efficiënt zodat je snel kunt genieten van je nieuwe website. Mobielvriendelijk, snel laden, modern, gemaakt voor conversie en makkelijk zelf aan te passen.

Wij bouwen hoofdzakelijk WordPress websites…want dat is de BOM.


e-Commerce en Webshops

Vandaag is een webshop of e-commerce site bijna onmisbaar. Het is in tijden van lockdown één van je enige zekerheden. Je webshop blijft altijd je klanten bedienen. Een makkelijk te beheren webshop met betaalmogelijkheden voor iedereen.

Een webshop kan heel standaard of volledig gepersonaliseerd. Je kunt ook diensten verkopen via een webshop.


Content Creatie

Afhankelijk van jouw verwachtingen en noden is bijkomende inhoud creatie nodig. Dat kan tekstueel, maar ook afbeeldingen en video kunnen belangrijk zijn om je doelen te behalen. De juiste content voor de juiste mensen. Dat is de basis van een goede strategie.

Goede unieke content groeit niet aan de bomen. Er gaat vaak een lang proces aan vooraf. Bij het produceren van content voor je website, voor je social media of je SEO staat je eigen bedrijf en je klanten altijd centraal.


Digitale Advertenties (SEA en SMA)

Laat je bedrijf groeien en trek klanten naar je website via advertenties op sociale media. Groeien via sociale media is één van de snelste en makkelijkste manieren om je klantenbestand uit te breiden. Je digitale advertenties behoren tot een marketing geheel waarbij je website een cruciale rol speelt.

Zowel op sociale media als op zoekmachines kunnen advertenties een groot verschil maken. Beide vereisen specifieke technieken, maar beide kunnen erg rendabel zijn.


Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

We willen allemaal bovenaan de zoekresultaten in Google staan. Dat lukt niet zomaar. Google hanteert specifieke regels en AI-algoritmes bepalen jouw positie. Het is niet altijd eenvoudig, maar we kunnen je vast en zeker helpen aan een betere ranking. Een ranking waardoor je wordt gevonden en je meer klanten aantrekt.

Het optimaliseren van je website in functie van een betere ranking in de zoekresultaten noemen we SEO. Onze experts kunnen jouw website boosten naar de eerste pagina.


Marketing Automatisatie

We zetten je landingspagina op, starten je leadgeneratie, verzorgen je lead magnet, automatiseren je e-mailcampagnes en gaan op zoek naar je klanten. We bouwen niet alleen je sales funnel, we leiden er ook je nieuwe klanten naartoe. “The money is in the list”

Automatisatie is de sleutel om snel meer klanten naar je bedrijf te leiden.


Heb je al een website?

Test je website gratis. Zo weet je wat werkt en wat voor verbetering vatbaar is.

Een gratis website audit zou elke website eigenaar op regelmatige basis moeten uitvoeren.

Snelheid, backlinks, malware, hacks, verouderde code of software, SEO quick wins, … We geven je een compleet overzicht met als bonus:

Een beeld op de top 3 van je directe concurrenten

BETTER, SMARTER, FASTER

Maak je website beter

Leer zelf hoe je je eigen website beter kunt maken. Optimaliseer voor snelheid en voor Google. Een betere site betekent meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Ontvang een vrijblijvende gratis website audit. Samen maken we het internet sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Heb je een online project? Ben je op zoek naar iemand die er mee zijn schouder wil onderzetten? Team Made staat voor je klaar.

Stuur ons een berichtje, een mailtje, een sms of ‘appje’.
Of bel ons op voor een snel onder-onsje.

Of:

+32 475 556 200

Scroll naar top